Propositie

Een onderneming, merk of product in een positief daglicht zetten biedt veel mogelijkheden: hiermee bereik je meer consumenten. Je hebt onder andere de optie om gebruik te maken van propositie. Wat is propositie en wat is het verschil met positionering? Dat leggen we hier aan je uit!

Wat is propositie?

Een propositie is een bewering die mogelijk waar maar ook niet waar is. Het is mogelijk om deze term in diverse contexten te gebruiken. Ook op zakelijk gebied is het gebruik van deze term mogelijk: het is een uitspraak die klanten moet overtuigen voor een merk of product te kiezen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Propositie: anders dan positionering

Bij een zakelijke propositie beschrijf je een merk of product aan klanten: dit is niet altijd makkelijk, omdat niet alles in enkele woorden te beschrijven valt. Het is bij een propositie belangrijk dat er een onderscheid element aanwezig is: de inhoud is in grote lijnen correct, maar meestal is er ook sprake van een iets positievere bewering om een klant enthousiast te maken.

Wat is het verschil tussen propositie en positionering? Positionering gaat over alle kenmerken, eigenschappen en associaties van een merk, met elkaar verbonden om zich van de concurrenten te onderscheiden. Positionering is vaak de basis van propositie: de kenmerken, eigenschappen en associaties van een merken vervormen tot een krachtige boodschap richting de consument.

Propositie _ Begrippenlijst

De impact van propositie op SEO

Propositie heeft mogelijk een grote invloed op de SEO van een website of pagina. De boodschap is vooral functioneel en moet duidelijkheid bieden aan de klant. Een goede propositie zorgt voor meer bekendheid en online zichtbaarheid, vooral wanneer je hierdoor een sterk imago opbouwt. Deze zaken zijn van invloed op de zoekmachine optimalisatie van een website.

Ons advies

Klanten enthousiast maken en ze aanzetten tot actie: dat is in wezen een belangrijk doel van een propositie. We raden aan om een goede propositie op te stellen, zodat je hiermee meer bekendheid creëert en het gewenste doel behaald. Het is eventueel handig om hiervoor een marketing bureau in te schakelen met veel ervaring in het creëren van succesvolle proposities voor tal van bedrijven.

Veelgestelde vragen

Wat is een Propositie?

Een propositie verwijst naar datgene dat je als bedrijft zegt te leveren. Het is een onderdeel van de marketingstrategie. Eigenlijk zegt het wat klanten nu precies krijgen als ze bij jou kopen. Waar voorziet het product in, wat zijn de voordelen en hoe onderscheidt het product zich van concurrerende producten.

Wat is de impact van Propositie op SEO?

De invloed van propositie op SEO is groot. Hoe sterker deze is, des te groter je zichtbaarheid en hoe groter de hoeveelheid verkeer naar je website. Dit versterkt weer het imago. Dit is alles zal zich uiteindelijk uitbetalen in ranking van de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over propositie geschreven?

Het artikel over propositie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over propositie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals propositie?

Wij schrijven over begrippen als propositie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

propositie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over propositie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals propositie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip propositie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van propositie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van propositie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende propositie.

Het voorbeeld dat wij geven van propositie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over propositie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z