Hyperlink

Iedereen kent het begrip hyperlink. Het is nu ook al lange tijd bekend dat hyperlinks cruciaal zijn voor SEO. Toch komt het vaak voor dat men oppervlakkige kennis bezit over hyperlinks. In dit artikel vertellen we welke soorten hyperlinks er zijn. Vervolgens vertellen we wat het belang van hyperlinks is. Tenslotte vertellen we wat de impact van hyperlinks is op SEO. Lees snel verder om te lezen hoe je de hyperlinks op je website verbetert.

Wat is een hyperlink?

Hyperlinks vormen samen het fundament van het internet. Hyperlinks waren in eerste instantie de originele manier om webpagina’s op het internet te verbinden. Daarnaast zijn hyperlinks een van de meest belangrijke factoren tijdens het optimaliseren van een website. Later in het artikel gaan we hier verder op in. Hiermee vormen hyperlinks een (mogelijke) invloed op het bevorderen van de positie van de website binnen de ranking van Google.

Hyperlinks begeleiden de bezoeker (en de crawler van Google) van punt A naar punt B. In feite is een hyperlink een referentie waar je op klikt om op een andere webpagina terecht te komen.

Soorten hyperlinks?

Er zijn verschillende soorten hyperlinks. We noemen er twee.

  • Inbound links: dit zijn links die verwijzen naar interne pagina’s op een website.
  • Outbound links: links die verwijzen naar webpagina’s buiten een website.

Het belang van hyperlinks

Oorspronkelijk werden hyperlinks gebruikt om bronnen of verwijzingen te citeren. Door het makkelijk te klikken stukje tekst, kwam je direct op de desbetreffende pagina. Het stukje tekst waar je op klikt is de ankertekst.

Om als website hoger te ranken binnen de zoekresultaten van Google, is het van belang dat Google de webpagina goed kan lezen. De structuur van de website is daarbij van belang. Wanneer de structuur van de website goed is, bevordert dit de gebruiksvriendelijkheid van de website. Hierdoor kan de bezoeker navigeren en nieuwe informatie over bijbehorende onderwerpen vinden. Zojuist genoemde punten helpen mee met het opbouwen van vertrouwen en autoriteit. Dit wordt bereikt door het opbouwen van vertrouwen en autoriteit. Het hebben van kwalitatieve en relevante interne links stimuleert het vertrouwen en de autoriteit van een website.

Hyperlink | Begrippenlijst

SEO en hyperlinks

Hyperlinks zijn belangrijk voor SEO. Wanneer een website goede interne linkstructuur heeft, wordt het voor de bezoeker makkelijker om door een website te navigeren. De bezoeker wordt door verschillende onderwerpen geleid. Dit zorgt ervoor dat een bezoeker meer tijd op de website verblijft en het verbetert de gebruiksvriendelijkheid. Google ziet dit als een pluspunt tijdens de indexering van een website.

Hyperlinks zijn cruciaal voor SEO. De autoriteit van een website hangt onder andere af van de kwaliteit van de gelinkte bron. Goede linkstructuur met de juiste content zorgt ervoor dat de gebruiksvriendelijkheid van de website optimaliseert. Het zorgt voor een positieve invloed op de online vindbaarheid van de website. Dit leidt uiteindelijk tot meer organisch verkeer!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat hyperlink inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over hyperlink geschreven?

Het artikel over hyperlink hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over hyperlink hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over hyperlink in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hyperlink?

Wij schrijven over begrippen als hyperlink om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Hyperlink is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hyperlink en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip hyperlink in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hyperlink. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hyperlink op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hyperlink.

Het voorbeeld dat wij geven van hyperlink geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over hyperlink van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z