Google Search

Iets te weten komen of een bepaalde website bezoeken: dan gebruik je heel gemakkelijk en snel het internet. Zoeken op het internet is onder ander mogelijk met Google Search. Wat is Google Search precies en welke mogelijkheden zijn er in verloop van tijd bij gekomen? Dat lees je hier!

Wat is Google Search?

Google Search is de zoekmachine van Google: het is vandaag de dag de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Iedereen maakt gratis gebruik van Google Search, maar Google maakt wel winst, onder andere door advertenties.

De mogelijkheden met Google Search

Google Search is al jarenlang de meest populaire en meest gebruikte zoekmachine en dat is niet voor niets: het duidelijke overzicht, de goede zoekresultaten en de steeds weer toenemende mogelijkheden hebben deze dienst groot gemaakt. Voor bedrijven is het erg interessant om te adverteren via Google Search, omdat vrijwel iedereen deze zoekmachine gebruikt. 

Google Trends biedt inzicht in het zoekgedrag van internetgebruikers op Google Search, waardoor het voor adverteerders interessant is om te kijken op welke manier een reclamecampagne het beste tot uitvoering komt.

De impact van Google Search op de SEO

Google Search heeft zeer grote impact op de SEO van een website of pagina. Het is niet voor niets erg belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor deze zoekmachine: dit zorgt ervoor dat je hoger in Google Search komt te staan. Ook is het mogelijk gebruik te maken van advertenties via Google Search om zo beter vindbaar te zijn. De impact van Google Search op de SEO is groot, maar anderzijds is de impact van SEO op de zoekmachine ook zeer groot. 

Mijn advies

De wisselwerking tussen SEO en de zoekmachine vraagt om een goede en duidelijke aanpak. Er zijn zoveel bedrijven aanwezig op internet dat het lastig is om je te onderscheiden. DIt is mogelijk met SEO, op deze manier is het mogelijk de optimale resultaten te behalen.

We raden dan ook aan om een expert in te schakelen die jou helpt met het optimaliseren van je website voor Google Search. Een SEO specialist weet als geen ander welke zaken belangrijk zijn voor jouw site en voert de nodige veranderingen door. Op deze manier kost het jou geen tijd en energie, maar pluk je hier wel de vruchten van.


Veelgestelde vragen

Wat is Google Search?

Google Search is de naam van de zoekmachine van Google. Het is al jaren verreweg de meest gebruikte zoekmachine die er is. Het is een gratis tool dat Google ons aanbiedt. Let wel op, Google maakt wel degelijk winst door bijvoorbeeld advertenties maar ook met zoekresultaten van gebruikers.

Wat is de impact van Google Search op SEO?

Google Search heeft uiteraard een zeer grote invloed op de SEO van je site. Voor een hoge ranking in de zoekresultaten is het van belang dat je aan zoekmachine optimalisatie doet.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 16 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.