Google Search

Iets te weten komen of een bepaalde website bezoeken: dan gebruik je heel gemakkelijk en snel het internet. Zoeken op het internet is onder ander mogelijk met Google Search. Wat is Google Search precies en welke mogelijkheden zijn er in verloop van tijd bij gekomen? Dat lees je hier!

Wat is Google Search?

Google Search is de zoekmachine van Google: het is vandaag de dag de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Iedereen maakt gratis gebruik van Google Search, maar Google maakt wel winst, onder andere door advertenties.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De mogelijkheden met Google Search

Google Search is al jarenlang de meest populaire en meest gebruikte zoekmachine en dat is niet voor niets: het duidelijke overzicht, de goede zoekresultaten en de steeds weer toenemende mogelijkheden hebben deze dienst groot gemaakt. Voor bedrijven is het erg interessant om te adverteren via Google Search, omdat vrijwel iedereen deze zoekmachine gebruikt. 

Google Trends biedt inzicht in het zoekgedrag van internetgebruikers op Google Search, waardoor het voor adverteerders interessant is om te kijken op welke manier een reclamecampagne het beste tot uitvoering komt.

Google Search _ Begrippenlijst

De impact van Google Search op de SEO

Google Search heeft zeer grote impact op de SEO van een website of pagina. Het is niet voor niets erg belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor deze zoekmachine: dit zorgt ervoor dat je hoger in Google Search komt te staan. Ook is het mogelijk gebruik te maken van advertenties via Google Search om zo beter vindbaar te zijn. De impact van Google Search op de SEO is groot, maar anderzijds is de impact van SEO op de zoekmachine ook zeer groot. 

Ons advies

De wisselwerking tussen SEO en de zoekmachine vraagt om een goede en duidelijke aanpak. Er zijn zoveel bedrijven aanwezig op internet dat het lastig is om je te onderscheiden. DIt is mogelijk met SEO, op deze manier is het mogelijk de optimale resultaten te behalen.

We raden dan ook aan om een expert in te schakelen die jou helpt met het optimaliseren van je website voor Google Search. Een SEO specialist weet als geen ander welke zaken belangrijk zijn voor jouw site en voert de nodige veranderingen door. Op deze manier kost het jou geen tijd en energie, maar pluk je hier wel de vruchten van. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Google Search?

Google Search is de naam van de zoekmachine van Google. Het is al jaren verreweg de meest gebruikte zoekmachine die er is. Het is een gratis tool dat Google ons aanbiedt. Let wel op, Google maakt wel degelijk winst door bijvoorbeeld advertenties maar ook met zoekresultaten van gebruikers.

Wat is de impact van Google Search op SEO?

Google Search heeft uiteraard een zeer grote invloed op de SEO van je site. Voor een hoge ranking in de zoekresultaten is het van belang dat je aan zoekmachine optimalisatie doet.

Voor wie hebben wij dit artikel over google search geschreven?

Het artikel over google search hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google search in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google search?

Wij schrijven over begrippen als google search om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google search is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google search in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google search, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google search in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google search. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google search op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google search.

Het voorbeeld dat wij geven van google search , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google search van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z