Domain Rank

Domain Rank is een ranking score die is ontwikkeld door SEO tools zoals Ahrefs en MOZ. Met de Domain Rank wordt de algemene status van de SEO aangeduid. Het heeft een voorspellende waarde in de manier waarop een website presteert in Google. Een Domain Rank is een cijfer tussen de 1 en 100 waarbij 100 het hoogste niveau is.

Op dit moment heeft alleen de website Facebook.com een score van 100 gekregen van Ahrefs. Daaronder zitten websites zoals die van Google, Twitter, YouTube, Instagram, Google Plus en Linkedin. 

De domain rank is opgebouwd uit verschillende factoren die belangrijk zijn in de zoekmachines. Een aantal hiervan zijn: verwijzende domeinen en het totale aantal backlinks van en op een website. Dit zijn beide uitkomsten van een linkbuilding traject dat een website ondergaat.

De domain rank wordt berekend door middel van een logaritmische schaal. Dit betekent dat het een stuk makkelijker is om de domain rank van 10 tot 20 te laten groeien, dan van 70 tot 80. Hoe hoger je komt, des te moeilijker is het om te groeien.

Wat is een goede domain rank?

Over het algemeen zijn de website die de meeste backlinks hebben het hoogst gewaardeerd. Dit zijn de websites van onder andere Twitter en Facebook. Daaronder zitten de multinationals of grotere bedrijven die al langere tijd met SEO bezig zijn. 

Een aantal voorbeelden van deze multinationals zijn Ebay (10), Apple (42) en Samsung (83). 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van een hoge domain rank

Een hoge domain rank creëren voor klanten is echter niet ons hoofddoel van de website optimalisaties. Een hoge domain rank geeft aan dat een website het goed doet. Echter zegt het niet direct iets over het aantal trafic of de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruikers. Bij de SEO-trajecten die wij uitvoeren is het behalen van absolute KPI’s belangrijker. Een goed voorbeeld hiervan is het aantal maandelijkse organische bezoeken (verhogen). Ook zou je hiervoor de hoogte van de rankings van je zoekwoorden kunnen gebruiken. 

Domain ranking wordt vaak als vergelijkende KPI gebruikt in plaats van absolute KPI. SEO-specialisten gebruiken het als maatstaf voor bijvoorbeeld concurrenten of het uitwisselen van backlinks.

domain rank

Veelgestelde vragen

Wat is Domain Rank?

Een goede domain rank kun je herkennen aan de backlinks die het hoogst gewaardeerd zijn Websites zoals twitter en facebook hebben de meeste backlinks en zijn hoog gewaardeerd. Grotere bedrijven of multinationals zijn al langer bezig met SEO. Voorbeelden van multinationals zijn Ebay, Apple en Samsung die hoge waarderingen hebben.

Wat is de impact van Domain Rank op SEO?

Een hoge domain rank geeft alleen aan of een website het goed doet of niet. Het zegt niets over het aantal traffic of de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruikers. Bij SEO-trajecten die uitgevoerd worden is het behalen van KPI’s het belangrijkst. Het aantal maandelijkse organische bezoeken verhogen is een goed voorbeeld.

Voor wie hebben wij dit artikel over domain rank geschreven?

Het artikel over domain rank hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over domain rank in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals domain rank?

Wij schrijven over begrippen als domain rank om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

domain rank is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over domain rank in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals domain rank, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip domain rank in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van domain rank. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van domain rank op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende domain rank.

Het voorbeeld dat wij geven van domain rank , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over domain rank van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z