Rich results Test

De vernieuwde versie van de gestructureerde data test is de rich results test. Waar de voorganger keek naar de juistheid van de implementatie, gaat de rich results test verder dan dat. Hoe dat werkt lees je in de rest van deze tekst. 

Wat is rich results test?

Rich results zijn zoekresultaten waarbij meer informatie gegeven wordt. Dit kunnen prijzen zijn, reviewcijfers of -sterren, afbeeldingen en meer. Hoe meer informatie, hoe rijker. Dit heet dan een rich snippet. Rich snippets leveren meer kliks op. De rich results test kijkt naar hoe goed de rich snippets in elkaar zitten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Rich snippets en de test

Een snippet waarbij de aanvullende informatie niet goed wordt weergegeven, levert een slechtere positie in de resultaten op. Rich snippets zonder problemen worden hoger in de zoekresultaten weergegeven. Daarom gebruik je de rich results test. Die test geeft aan waar eventuele issues te verhelpen zijn. Door die te verhelpen, verbeter je dus ook je positie op de resultatenlijst. Je voert de URL in van de site of pagina die je wil testen. Hierna krijg je inzicht in waar wellicht problemen of waarschuwing te vinden zijn voor je rich results. Deze verhelp je om je positie te verbeteren.

Rich results test _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Rich results komen hoger op de zoekresultaten van gebruikers. Dat is het doel natuurlijk van SEO. Dus de rich results test heeft zeker invloed op de SEO. De test op zichzelf heeft dat niet. Wat je ermee doet heeft dat wel. Het is aan jou of de websitebouwer om issues te verhelpen die de rich results test kenbaar heeft gemaakt. Zo zorg je voor een betere positie op de resultatenlijst. Een hogere positie. In die zin heeft de rich results test impact op je SEO.

Ons advies

Dit is een vernieuwde tool die ook nog gratis is. Je verliest niets door gebruik te maken van deze tool. Wij raden dan ook aan dit te doen. Het is een gemakkelijke manier om te zien waar je nog knelpunten hebt. Ook zie je of je je resultaat nog rijker kunt maken om je positie nog hoger te krijgen. Dit doe je aan de hand van markups in je pagina of site. 

Veelgestelde vragen

Wat is de Rich Results Test?

Rich results zijn bepaalde zoekresultaten die van extra informatie, zoals bijvoorbeeld prijzen, afbeeldingen of reviews, zijn voorzien. Hoe meer aanvullende informatie, des te rijker. Dit noemt men dan een rich snippet. De rich result test geeft je allerlei informatie en mogelijke verbeterpunten ten aanzien van je rich snipped.

Wat is de impact van Rich Results Test op SEO?

Rich results zullen hoger in de zoekresultaten worden getoond. Dit is natuurlijk waar het precies om draait bij SEO. Dus de rich results test heeft zeker invloed op de SEO heeft indirect invloed op SEO. Het is uiteraard wel afhankelijk van wat je met de verkregen informatie doet.

Voor wie hebben wij dit artikel over rich results test geschreven?

Het artikel over rich results test hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over rich results test in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rich results test?

Wij schrijven over begrippen als rich results test om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

rich results test is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rich results test in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals rich results test, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip rich results test in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rich results test. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rich results test op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rich results test.

Het voorbeeld dat wij geven van rich results test , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over rich results test van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z