Broken Link Checker

Wil je weten of er kapotte links in je site of pagina zitten? Dat doe je snel en gemakkelijk met Broken Link Checker. Dit is een website die nagaat of er kapotte links op een site of pagina zitten. Je voert op de website de URL in van de betreffende pagina of site. 

Wat is Broken Link Checker?

Vervolgens zie je waar je kapotte links zitten. Dit kan in interne en externe URL’s. De errorcodes bij de betreffende links worden ook weergegeven. Je wil natuurlijk weten waar de links precies zitten. De Broken Link Checker laat de locatie van de links in je HTML zien. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Meer over kapotte links

Broken Link Checker werkt op alle apparaten. Dat wil zeggen Windows, Mac en Linux, maar ook op Android en iOS. Je kunt gratis je site of pagina laten checken door de URL in te voeren online. Er zit wel een maximum aantal pagina’s aan wat er gratis te controleren is met Broken Link Checker. Na 3000 pagina’s is dit niet meer gratis. Hoe of wat er dan betaald moet worden, is niet geheel duidelijk. 

Links controleren is van belang om twee redenen. Je bezoekers en je SEO. Je komt lager in de zoekresultaten van zoekmachines als je site links heeft naar niet-bestaande pagina’s of errors oplevert. Je bezoekers vinden het ook vervelend. Ze komen niet waar ze naartoe wilden en het wekt wantrouwen naar jouw site en dus jouw bedrijf.

Broken link checker _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Ook bezoekers hebben op de langere termijn invloed op je SEO. Als je bezoekersaantallen afnemen, kom je lager in de zoekresultaten. Maar de voornaamste invloed van de Broken Link Checker op je SEO is dat je je kapotte links verhelpt. Minder of geen slechte links verhoogt je positie in de zoekresultatenpagina’s. Daar zitten de kansen voor je SEO.

Ons advies

De tool is gratis en je hoeft niets te installeren. Je hebt dus niets te verliezen. Maak gebruik van de Broken Link Checker en zorg dat al je pagina’s ontdaan worden van alle kapotte links. Dat zorgt voor een nette site. Een prettige ervaring voor je bezoekers en een hogere positie in de zoekresultaten. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Broken Link Checker?

Broken Link Checker is een website die voor jou controleert of er niet werkende links op een pagina of website aanwezig zijn. Je kunt dit heel eenvoudig door de URL in te voeren van de pagina of site die je wilt checken. Als resultaat krijg je de links, de betreffende errorcodes en de positie in je html-code.

Wat is de impact van Broken Link Checker op SEO?

De impact van Broken Link Checker op SEO is aanzienlijk. Niet werkende links verlagen je positie in de zoekresultaten. Door deze aan te pakken, zorg je voor een hogere ranking en dus meer bezoekers.

Voor wie hebben wij dit artikel over broken link checker geschreven?

Het artikel over broken link checker hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over broken link checker in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals broken link checker?

Wij schrijven over begrippen als broken link checker om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

broken link checker is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over broken link checker in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals broken link checker, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip broken link checker in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van broken link checker. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van broken link checker op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende broken link checker.

Het voorbeeld dat wij geven van broken link checker , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over broken link checker van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z