Broken Link Checker

Wil je weten of er kapotte links in je site of pagina zitten? Dat doe je snel en gemakkelijk met Broken Link Checker. Dit is een website die nagaat of er kapotte links op een site of pagina zitten. Je voert op de website de URL in van de betreffende pagina of site. 

Wat is Broken Link Checker?

Vervolgens zie je waar je kapotte links zitten. Dit kan in interne en externe URL’s. De errorcodes bij de betreffende links worden ook weergegeven. Je wil natuurlijk weten waar de links precies zitten. De Broken Link Checker laat de locatie van de links in je HTML zien. 

Meer over kapotte links

Broken Link Checker werkt op alle apparaten. Dat wil zeggen Windows, Mac en Linux, maar ook op Android en iOS. Je kunt gratis je site of pagina laten checken door de URL in te voeren online. Er zit wel een maximum aantal pagina’s aan wat er gratis te controleren is met Broken Link Checker. Na 3000 pagina’s is dit niet meer gratis. Hoe of wat er dan betaald moet worden, is niet geheel duidelijk. 

Links controleren is van belang om twee redenen. Je bezoekers en je SEO. Je komt lager in de zoekresultaten van zoekmachines als je site links heeft naar niet-bestaande pagina’s of errors oplevert. Je bezoekers vinden het ook vervelend. Ze komen niet waar ze naartoe wilden en het wekt wantrouwen naar jouw site en dus jouw bedrijf.

Broken link checker _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Ook bezoekers hebben op de langere termijn invloed op je SEO. Als je bezoekersaantallen afnemen, kom je lager in de zoekresultaten. Maar de voornaamste invloed van de Broken Link Checker op je SEO is dat je je kapotte links verhelpt. Minder of geen slechte links verhoogt je positie in de zoekresultatenpagina’s. Daar zitten de kansen voor je SEO.

Mijn advies

De tool is gratis en je hoeft niets te installeren. Je hebt dus niets te verliezen. Maak gebruik van de Broken Link Checker en zorg dat al je pagina’s ontdaan worden van alle kapotte links. Dat zorgt voor een nette site. Een prettige ervaring voor je bezoekers en een hogere positie in de zoekresultaten. 


Veelgestelde vragen

Wat is een Broken Link Checker?

Broken Link Checker is een website die voor jou controleert of er niet werkende links op een pagina of website aanwezig zijn. Je kunt dit heel eenvoudig door de URL in te voeren van de pagina of site die je wilt checken. Als resultaat krijg je de links, de betreffende errorcodes en de positie in je html-code.

Wat is de impact van Broken Link Checker op SEO?

De impact van Broken Link Checker op SEO is aanzienlijk. Niet werkende links verlagen je positie in de zoekresultaten. Door deze aan te pakken, zorg je voor een hogere ranking en dus meer bezoekers.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.