Quickscan

Het optimaliseren van je website staat centraal bij SEO. Daarnaast is evalueren belangrijk om een website te verbeteren. Één van de tools die hiervoor gebruikt wordt, is de quick scan. In dit artikel vertellen we wat een quick scan is en hoe het werkt. Daarnaast vertellen we welke invloed het heeft op SEO.

Wat is het?

Quick scan is een korte scan die uitgevoerd wordt op je website. Het doel is het globaal evalueren van de website. Tijdens deze evaluatie worden eventuele kansen, valkuilen en verbetermogelijkheden benoemd. Het kan zo zijn dat de resultaten van de quick scan reden zijn om nog uitgebreider onderzoek te doen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt het?

Google ziet de website heel anders dan de gebruiker de website ziet. Google leest de broncode. Het is van belang dat de broncode netjes is en duidelijk te lezen. Wanneer er fouten in de broncode zitten, kan het zijn dat Google de website niet goed kan crawlen. Wanneer Google de website niet goed kan crawlen, heeft dit een mogelijk negatief effect op de ranking van een website in de zoekresultaten van Google. Dit moet te allen tijde vermeden worden. Het is daarom van belang om een scan uit te voeren. Hiermee vang je op welke verbeterpunten of kansen er zijn.

De quick scan evalueert de volgende punten:

  • laadsnelheid van de website;
  • metadata;
  • URL structuur;
  • aanwezigheid van robot bestanden;
  • duplicate content;
  • ontbrekende links.

Op basis van deze data beoordeelt de scan de website. Er komen eventuele aandachtspunten of kansen naar voren.

Quickscan | Begrippenlijst

Quickscan en SEO

Quick scan is een tool die ingezet wordt voor SEO. Door middel van deze scan, is snel te ondervinden waar er eventuele verbeteringen nodig zijn voor de website. Er is hiermee duidelijk in kaart te brengen waar er nog kansen liggen. Dit maakt het een uitstekende tool voor SEO. Je wilt immers dat je website zo hoog mogelijk tussen de zoekresultaten komt te staan. Door het gebruik van een quick scan kan je je website verbeteren. Zodra de website verbeterd is, zal de waardering die Google de website geeft stijgen. Dit heeft een positief effect voor de ranking van je website in de organische zoekresultaten. Dit leidt uiteindelijk tot meer organisch verkeer. Het is dan ook een goed idee om een quick scan uit te voeren!

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een QuickScan?

Een QuickScan is een korte analyse van een website. Wij als SEO-specialisten gebruiken dit om binnen een korte tijd een goed beeld te krijgen van een website en daar een verdere strategie op te baseren.

Wat is de impact van QuickScan op SEO?

Door dat je snel inzicht hebt in welke verbeteringen nodig zijn, kun je hier ook direct actie op ondernemen. Hierdoor zal de waardering van Google toenemen, wat uiteindelijk resulteert in meer organisch verkeer.

Voor wie hebben wij dit artikel over quickscan geschreven?

Het artikel over quickscan hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over quickscan in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals quickscan?

Wij schrijven over begrippen als quickscan om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

quickscan is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over quickscan in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals quickscan, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip quickscan in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van quickscan. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van quickscan op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende quickscan.

Het voorbeeld dat wij geven van quickscan , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over quickscan van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z