Quickscan

Het optimaliseren van je website staat centraal bij SEO. Daarnaast is evalueren belangrijk om een website te verbeteren. Één van de tools die hiervoor gebruikt wordt, is de quick scan. In dit artikel vertellen we wat een quick scan is en hoe het werkt. Daarnaast vertellen we welke invloed het heeft op SEO.

Wat is het?

Quick scan is een korte scan die uitgevoerd wordt op je website. Het doel is het globaal evalueren van de website. Tijdens deze evaluatie worden eventuele kansen, valkuilen en verbetermogelijkheden benoemd. Het kan zo zijn dat de resultaten van de quick scan reden zijn om nog uitgebreider onderzoek te doen.

Hoe werkt het?

Google ziet de website heel anders dan de gebruiker de website ziet. Google leest de broncode. Het is van belang dat de broncode netjes is en duidelijk te lezen. Wanneer er fouten in de broncode zitten, kan het zijn dat Google de website niet goed kan crawlen. Wanneer Google de website niet goed kan crawlen, heeft dit een mogelijk negatief effect op de ranking van een website in de zoekresultaten van Google. Dit moet te allen tijde vermeden worden. Het is daarom van belang om een scan uit te voeren. Hiermee vang je op welke verbeterpunten of kansen er zijn.

De quick scan evalueert de volgende punten:

  • laadsnelheid van de website;
  • metadata;
  • URL structuur;
  • aanwezigheid van robot bestanden;
  • duplicate content;
  • ontbrekende links.

Op basis van deze data beoordeelt de scan de website. Er komen eventuele aandachtspunten of kansen naar voren.

Quickscan | Begrippenlijst

Quickscan en SEO

Quick scan is een tool die ingezet wordt voor SEO. Door middel van deze scan, is snel te ondervinden waar er eventuele verbeteringen nodig zijn voor de website. Er is hiermee duidelijk in kaart te brengen waar er nog kansen liggen. Dit maakt het een uitstekende tool voor SEO. Je wilt immers dat je website zo hoog mogelijk tussen de zoekresultaten komt te staan. Door het gebruik van een quick scan kan je je website verbeteren. Zodra de website verbeterd is, zal de waardering die Google de website geeft stijgen. Dit heeft een positief effect voor de ranking van je website in de organische zoekresultaten. Dit leidt uiteindelijk tot meer organisch verkeer. Het is dan ook een goed idee om een quick scan uit te voeren!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat quickscan inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over quickscan geschreven?

Het artikel over quickscan hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over quickscan hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over quickscan in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals quickscan?

Wij schrijven over begrippen als quickscan om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Quickscan is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over quickscan en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip quickscan in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van quickscan. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van quickscan op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende quickscan.

Het voorbeeld dat wij geven van quickscan geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over quickscan van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z