SEO Peek

Wil jij met een extensie alle belangrijke elementen van een pagina met een muisklik checken? Daarvoor gebruik je SEO Peek. Deze extensie is gratis. SEO Peek is beschikbaar voor verschillende browsers, maar is met name populair als extensie voor Google Chrome. Het voordeel is dat de extensie naar meerdere factoren kijkt.

Wat is SEO Peek?

SEO Peek is wat dat betreft een alles-in-1 extensie voor je SEO. Veel extensies richten zich een specifiek element. Bijvoorbeeld zoektermen, links, content of paginasnelheid. Met SEO Peek krijg je meerdere tools in dezelfde extensie. Zo zit je browser minder vol met extensies. Hieronder vertellen we meer over die tools van SEO Peek. 

Wat SEO Peek doet

SEO Peek analyseert een pagina door het DOM te checken. DOM staat voor document object model. SEO Peek vraagt daarmee de server om HTTP en robotgegevens. Je ziet in de extensie dan verschillende elementen van een pagina. Zoals de paginatitel, meta beschrijving en meta zoektermen. Ook zie je de koptekst van de pagina en zogeheten robot directives. Je ziet alle elementen die van belang zijn voor de SEO. Daarbij krijg je geen waardeoordeel of adviezen voor deze elementen. Dat is dus wat je zelf moet implementeren en interpreteren.

Impact op de SEO

SEO Peek heeft niet voor niets SEO in de naam en heeft dus wel degelijk impact op de SEO. Zoals gezegd, de gegevens waar je inzicht in krijgt, moeten wel geïnterpreteerd worden. Het vereist dus enige kennis van SEO om met deze extensie verbeteringen op je site of pagina aan te brengen wat betreft SEO. De elementen die gecontroleerd worden en waar je inzicht in krijgt met SEO Peek zijn wel degelijk van belang voor de SEO. 

Mijn advies

De extensie is gratis, beschikbaar op verschillende browsers en voegt meerdere SEO tools bij elkaar op 1 plek. Dat zijn mooie voordelen. Je krijgt snel inzicht in alle relevante SEO elementen van een pagina. Dat geeft je inzicht, maar nog geen oplossingen. Wie niet bekend is met SEO, heeft hier dus niet direct iets aan.


Veelgestelde vragen

Wat is SEO Peek?

SEO Peek is eigenlijk een alles-in-1 extensie voor jouw SEO. Je hebt bij SEO Peek de beschikking over meerdere tools. Wel zo handig natuurlijk.

Wat is de impact van Seo Peek op SEO?

Zoals de naam als zegt heeft Seo Peek een belangrijke impact op SEO. Het geeft je vele inzichten waarmee je verbeteringen kunt doorvoeren. Je moet de gegevens wel goed kunnen interpreteren. Enige SEO-kennis is dus wel gewenst.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.