IP-adres

In dit artikel vertellen we wat een IP adres is. Daarnaast vertellen we wat een domeinnaam met een IP adres te maken heeft. Ten slotte vertellen we waarom het kiezen van een domeinnaam een van de belangrijkste beslissingen is die je maakt voor je onderneming.

Wat is het?

IP staat voor Internet Protocol en bestaat uit een code. Een IP adres wordt door een computer herkend die op internet is aangesloten. Elk apparaat dat met internet verbonden wordt, krijgt een uniek IP adres. Het IP adres gebruik je om gegevens via internet van de zender naar de ontvanger te transporteren. Daarnaast zorgt het ervoor dat computers zichtbaar zijn voor andere computers op het internet. Een IP adres bestaat uit twee delen. Het begint met een identificatienummer van een bepaald netwerk op het internet. Hierop volgt een aanduiding van het gebruikte apparaat binnen het netwerk.

Een IP adres op internet is veelal gekoppeld aan een bedrijf of instelling. Dit betekent dat je als internetgebruiker niet anoniem bent. Wanneer vanuit een bedrijf een e-mail verstuurd wordt, kan de ontvanger aan de hand van het IP adres zien wie de e-mail heeft verzonden. Hiermee wordt data verkregen die in een later stadium gebruikt wordt.

Wanneer je als ondernemer een site wilt hebben dan moet daarvoor een uniek IP adres worden aangemaakt. Dit website adres, een domein, is benodigd om de site online te zetten. Het domein wordt gekoppeld aan het IP adres. Wanneer je een domeinnaam intypt, wordt dit vertaald naar het IP adres.

Domeinnaam

Zoals eerder benoemd, is de domeinnaam de naam die bezoekers zien. Het is een unieke naam die een deel van het webadres vormt. Ter illustratie: https://www.ralfvanveen.com.nl. ‘’www’’ is het sub domein. ‘’ralfvanveen.com’’ is het domein en ‘’.com’’ is het top level domein.

ip adres

Het belang van een domeinnaam

Met andere woorden, de domeinnaam is een belangrijk onderdeel van je website. Het is hoe mensen je herkennen en herinneren. Hier moet je zodoende goed over nadenken. Het is een van de belangrijkste beslissingen die genomen wordt bij het starten van een website. De domeinnaam heeft invloed op de indexering door de crawlers van Google. Hieruit bepaalt Google de positie van je website tussen de organische resultaten. Meestal wordt de domeinnaam gebaseerd op zoekwoorden of aan de hand van een merknaam. Het kiezen van een sterke domeinnaam kan veel betekenen voor je SEO. Een domeinnaam kan zoekwoord-specifiek en merk-specifiek van aard zijn.

Zoekwoord-specifieke namen hadden in de eerste instantie een duidelijke invloed op de ranking van je website. Dat is nu minder relevant. Wel wordt er gekeken naar de autoriteit van het domein.

Merk-specifieke domeinnamen worden frequenter gebruikt. Een domeinnaam die merk-specifiek is zal de bezoeker sneller onthouden. Ook bevordert een merk-specifieke naam de sterkte van het merk.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat ip-adres inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over ip-adres geschreven?

Het artikel over ip-adres hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over ip-adres hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over ip-adres in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ip-adres?

Wij schrijven over begrippen als ip-adres om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Ip-adres is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ip-adres en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip ip-adres in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ip-adres. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ip-adres op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ip-adres.

Het voorbeeld dat wij geven van ip-adres geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over ip-adres van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z