IP-adres

In dit artikel vertellen we wat een IP adres is. Daarnaast vertellen we wat een domeinnaam met een IP adres te maken heeft. Ten slotte vertellen we waarom het kiezen van een domeinnaam een van de belangrijkste beslissingen is die je maakt voor je onderneming.

Wat is het?

IP staat voor Internet Protocol en bestaat uit een code. Een IP adres wordt door een computer herkend die op internet is aangesloten. Elk apparaat dat met internet verbonden wordt, krijgt een uniek IP adres. Het IP adres gebruik je om gegevens via internet van de zender naar de ontvanger te transporteren. Daarnaast zorgt het ervoor dat computers zichtbaar zijn voor andere computers op het internet. Een IP adres bestaat uit twee delen. Het begint met een identificatienummer van een bepaald netwerk op het internet. Hierop volgt een aanduiding van het gebruikte apparaat binnen het netwerk.

Een IP adres op internet is veelal gekoppeld aan een bedrijf of instelling. Dit betekent dat je als internetgebruiker niet anoniem bent. Wanneer vanuit een bedrijf een e-mail verstuurd wordt, kan de ontvanger aan de hand van het IP adres zien wie de e-mail heeft verzonden. Hiermee wordt data verkregen die in een later stadium gebruikt wordt.

Wanneer je als ondernemer een site wilt hebben dan moet daarvoor een uniek IP adres worden aangemaakt. Dit website adres, een domein, is benodigd om de site online te zetten. Het domein wordt gekoppeld aan het IP adres. Wanneer je een domeinnaam intypt, wordt dit vertaald naar het IP adres.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Domeinnaam

Zoals eerder benoemd, is de domeinnaam de naam die bezoekers zien. Het is een unieke naam die een deel van het webadres vormt. Ter illustratie: https://www.ralfvanveen.com.nl. ‘’www’’ is het sub domein. ‘’ralfvanveen.com’’ is het domein en ‘’.com’’ is het top level domein.

ip adres

Het belang van een domeinnaam

Met andere woorden, de domeinnaam is een belangrijk onderdeel van je website. Het is hoe mensen je herkennen en herinneren. Hier moet je zodoende goed over nadenken. Het is een van de belangrijkste beslissingen die genomen wordt bij het starten van een website. De domeinnaam heeft invloed op de indexering door de crawlers van Google. Hieruit bepaalt Google de positie van je website tussen de organische resultaten. Meestal wordt de domeinnaam gebaseerd op zoekwoorden of aan de hand van een merknaam. Het kiezen van een sterke domeinnaam kan veel betekenen voor je SEO. Een domeinnaam kan zoekwoord-specifiek en merk-specifiek van aard zijn.

Zoekwoord-specifieke namen hadden in de eerste instantie een duidelijke invloed op de ranking van je website. Dat is nu minder relevant. Wel wordt er gekeken naar de autoriteit van het domein.

Merk-specifieke domeinnamen worden frequenter gebruikt. Een domeinnaam die merk-specifiek is zal de bezoeker sneller onthouden. Ook bevordert een merk-specifieke naam de sterkte van het merk.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres wordt herkend door je computer als die aangesloten is op het internet. Elke computer krijgt een uniek IP-adres. Jou IP-adres wordt gebruikt om gegevens te verzenden van zender tot ontvanger. Een IP-adres begint met een identificatienummer van een bepaald netwerk op het internet. Een internetgebruiker is niet anoniem.

Wat is de impact van Ip-Adres op SEO?

Een belangrijk onderdeel van je website is de domeinnaam. Andere gebruikers herkennen en herinneren je aan de domeinnaam. De domeinnaam heeft invloed op indexering van google. De positie van je website wordt erdoor bepaald. Een sterke domeinnaam kan invloed hebben op je SEO. Een domeinnaam kan zoek of merk-specifiek zijn.

Voor wie hebben wij dit artikel over ip-adres geschreven?

Het artikel over ip-adres hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ip-adres in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ip-adres?

Wij schrijven over begrippen als ip-adres om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ip-adres is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ip-adres in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ip-adres, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ip-adres in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ip-adres. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ip-adres op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ip-adres.

Het voorbeeld dat wij geven van ip-adres , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ip-adres van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z