Crawl Budget

Een website bovenaan in de zoekmachine laten verschijnen? Je hebt dan in ieder geval een goede crawl budget nodig. Wat is een crawl budget en op welke manier haal je hier het beste voor jouw website uit? Dat leggen we hier graag aan je uit. 

Wat is een crawl budget?

Een crawl budget staat voor de hoeveelheid pagina’s die een zoekmachine per dag op je website indexeren op de inhoud. Bots scannen je website en op deze manier bepaalt een zoekmachine hoe relevant je website is. Iedere website heeft zijn eigen crawl budget.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van een crawl budget

De crawl budget van een website is bij iedereen anders. Dit hangt onder andere af van hoe groot de website is, hoe vaak andere sites naar jouw website linken en hoe snel jouw website is. Met Google Search Console is het mogelijk om de crawl budget van jouw website te achterhalen.

Het is beter wanneer een zoekmachines jouw website regelmatig crawled. Dit zorgt ervoor dat je website relevant blijft in de zoekresultaten. Het is dan ook slim om je crawl budget te optimaliseren. Dit is mogelijk door je website sneller te maken en door voor meer links te zorgen.

Crawl Budget _ Begrippenlijst

De impact van een crawl budget op de SEO

Een crawl budget heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Hoe hoger het crawl budget, hoe beter: je website ondervindt dan regelmatig een check door bots. Hierdoor blijft jouw website relevant voor de zoekmachine en ben je dan ook beter vindbaar. Het is dan ook slim de juiste veranderingen door te voeren, zodat je optimaal profiteert van de beste resultaten. 

Ons advies

Er zijn een aantal zaken die je kunt veranderen om zo de crawl budget te verbeteren. We raden in de eerste plaats aan je website versnellen: dit maakt jouw website interessanter voor de zoekmachine en daarnaast is het ook voor de gebruiker beter. De website versnellen is mogelijk op diverse manieren; onder andere door het gebruik van de juiste afbeeldingen die niet te veel laadtijd hebben.

Zorg ook voor meer relevante inkomende links: linkbuilding met betrouwbare partijen zorgt hiervoor en biedt dan ook betere resultaten op het gebied van je crawl budget.

Veelgestelde vragen

Wat is een Crawl budget?

Het crawl budget geeft het aantal pagina’s aan dat een zoekmachine per dag op jouw website indexeren op de inhoud ervan. Elke website heeft een eigen crawl budget. Het scannen gebeurt door bots en op basis van de resultaten bepaald de zoekmachine de relevantie van jouw site.

Wat is de impact van Crawl Budget op SEO?

Je kunt stellen dat hoe hoger het crawl budget is des te beter. Je wordt dan regelmatig gescand en zo blijf je relevant voor de zoekmachine en ben je dus ook goed te vinden.

Voor wie hebben wij dit artikel over crawl budget geschreven?

Het artikel over crawl budget hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over crawl budget in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals crawl budget?

Wij schrijven over begrippen als crawl budget om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

crawl budget is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over crawl budget in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals crawl budget, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip crawl budget in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van crawl budget. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van crawl budget op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende crawl budget.

Het voorbeeld dat wij geven van crawl budget , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over crawl budget van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z