Externe links

Links zijn verbindingen tussen twee verschillende webpagina’s. Een link is een tekst waar je op kunt klikken, waarna je naar een andere webpagina geleid wordt. Je kunt ook een linkje achter een afbeelding toevoegen, zodat je naar een andere webpagina geleid wordt als je op de afbeelding klikt. Maar waar worden externe links nu precies voor gebruikt? En is het verstandig om externe links te gebruiken?

Wat zijn externe links?

Eigenlijk is het internet een verzameling van pagina’s die met elkaar verbonden zijn. Een deel hiervan zijn externe links. Een externe link verwijst altijd naar een pagina op een ander domein, in tegenstelling tot een interne link die naar een pagina binnen hetzelfde domein verwijst. Externe links zijn van groot belang om goed te kunnen scoren met een website. Externe links staan daarom ook vaak bovenaan het lijstje binnen een SEO strategie.

Voorbeelden van externe links

Je komt externe links overal op het internet tegen. Denk hierbij aan een advertentie waar je op klikt, waarna je op de website van de adverteerder terecht komt. Het is soms ook nodig om in een websitetekst naar een ander relevant artikel te verwijzen die op een andere website vermeld staat. Externe links zijn ook vaak te vinden in blogs die door een andere ondernemer geschreven wordt, waarin gelinkt wordt naar de website van de gastblogger.

Het belang van externe links

Het plaatsen van een link van de ene website naar de andere website is voor een goede SEO strategie een belangrijk onderdeel. Hoe meer externe links naar relevante websites jij op jouw website plaatst, hoe hoger jouw website scoort binnen de zoekmachines. Hierdoor wordt jouw website eerder bovenaan gezet, waardoor je meer bezoekers naar jouw website kunt trekken.

De impact van externe links

De impact van externe links hangt af van een aantal factoren. Zo moeten de externe links wel relevant zijn voor de webpagina. Daarnaast is het ook verstandig om te linken naar een website met een hoge domein autoriteit. Dit zijn vaak websites die een grote speler zijn in een bepaald vakgebied.

Mijn advies

Het is zeker aan te raden om externe links op jouw website te gebruiken als jij goed wilt scoren op het gebied van SEO. Zoekmachines vinden het fijn als jij laat zien dat je sociaal bent en in jouw website teksten naar andere websites verwijst. Ga dus zeker aan de slag met het kijken naar relevante externe links als jij wilt dat jouw website goed scoort in de zoekmachines.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies