Bing

Er zijn heel veel manieren om te vinden wat je zoekt. Online is het onder andere mogelijk om in je zoektocht gebruik te maken van Bing. Wat is Bing en hoe slim is het om hier gebruik van te maken als bedrijf? We leggen het begrip hier aan je uit.

Wat is Bing?

Een verzorgingsgebied is het gebied waar klanten of gebruikers wonen. Het is een sociaal-geografisch begrip dat niet altijd te maken heeft met een aangrenzend geografisch gebied. Online vervagen de fysieke grenzen van een verzorgingsgebied en zijn er heel veel mogelijkheden.

Bing: nummer 3 in de ranglijst

Op dit moment is Google de grootste zoekmachine die dan ook de meeste gebruikers kent. De nummer twee is Baidu, een populaire Chinese zoekmachine. Bing heeft een relatief klein aandeel en is dan ook niet heel erg populair. Microsoft is nog altijd bezig om Bing groter te maken. Windows is een populair besturingssysteem voor computers en laptops, en hiermee probeert Microsoft Bing groter te maken. Tot op heden lijkt dit niet veel effect te hebben, simpelweg omdat het marktaandeel van Google te groot is.

Bing _ Begrippenlijst

De impact van Bing op SEO

Bing heeft niet heel veel impact op SEO. De zoekresultaten verschillen niet veel van de concurrentie en daardoor lijkt de zoekmachine optimalisatie voor Bing niet erg nuttig. De invloed van Bing op de zoekmachine optimalisatie is dan ook erg klein en biedt niet heel veel mogelijkheden.

Ons advies

Op dit moment is Bing de nummer 3 als het gaat om de meest gebruikte zoekmachines. Dit lijkt een hoge ranking, maar het valt in het niet wanneer je gaat kijken naar het marktaandeel van Bing ten opzichte van Google. Dit is met 4,5% erg laag.

We raden aan om je te richten op de zoekmachine optimalisatie van Google. Dit is de meest gebruikte zoekmachine van dit moment en de kans is ook zeer groot dat dit zo blijft. Door je website te optimaliseren voor Google behaal je de beste resultaten.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat bing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over bing geschreven?

Het artikel over bing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over bing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over bing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bing?

Wij schrijven over begrippen als bing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Bing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip bing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bing.

Het voorbeeld dat wij geven van bing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over bing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z