Bing

Er zijn heel veel manieren om te vinden wat je zoekt. Online is het onder andere mogelijk om in je zoektocht gebruik te maken van Bing. Wat is Bing en hoe slim is het om hier gebruik van te maken als bedrijf? We leggen het begrip hier aan je uit.

Wat is Bing?

Bing is een zoekmachine alternatief voor Google. Bing staat momenteel op nummer 3 in de zoekmachine ranglijst en heeft dus een relatief klein aandeel. De zoekmachine resultaten en de aspecten die voor een SEO-campagne belangrijk zijn verschillen niet veel tussen Google en Bing.

Bing: nummer 3 in de ranglijst

Op dit moment is Google de grootste zoekmachine die dan ook de meeste gebruikers kent. De nummer twee is Baidu, een populaire Chinese zoekmachine. Bing heeft een relatief klein aandeel en is dan ook niet heel erg populair. Microsoft is nog altijd bezig om Bing groter te maken. Windows is een populair besturingssysteem voor computers en laptops, en hiermee probeert Microsoft Bing groter te maken. Tot op heden lijkt dit niet veel effect te hebben, simpelweg omdat het marktaandeel van Google te groot is.

De impact van Bing op SEO

Bing heeft niet heel veel impact op SEO. De zoekresultaten verschillen niet veel van de concurrentie en daardoor lijkt de zoekmachine optimalisatie voor Bing niet erg nuttig. De invloed van Bing op de zoekmachine optimalisatie is dan ook erg klein en biedt niet heel veel mogelijkheden.

Mijn advies

Op dit moment is Bing de nummer 3 als het gaat om de meest gebruikte zoekmachines. Dit lijkt een hoge ranking, maar het valt in het niet wanneer je gaat kijken naar het marktaandeel van Bing ten opzichte van Google. Dit is met 4,5% erg laag.

We raden aan om je te richten op een hoge positie in Google. Dit is de meest gebruikte zoekmachine van dit moment en de kans is ook zeer groot dat dit zo blijft. Door je website te optimaliseren voor Google behaal je de beste resultaten. Het is raadzaam om een SEO-consultant in te schakelen voor het beste SEO resultaat.


Veelgestelde vragen

Wat is Bing?

Bing betekent dat het een sociaal geografisch begrip is. Het heeft niet altijd te maken met een aangrenzend geografisch gebied. Het wordt ook wel een verzorgingsgebied genoemd waar klanten of gebruikers wonen. De fysieke grenzen vervagen van een verzorgingsgebied. Je hebt met bing heel veel mogelijkheden. Bing is niet populair

Wat is de impact van Bing op SEO?

De impact op de SEO is niet veel. Zoekresultaten verschillen amper van de concurrentie. Het lijkt dat de zoekmachine optimalisatie voor bing niet nuttig is. De beïnvloeding van bing op een zoekmachine optimalisatie is dan klein. Je hebt hierdoor weinig mogelijkheden. De bing zoekmachine staat nu op een derde plaats.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.