Bing

Er zijn heel veel manieren om te vinden wat je zoekt. Online is het onder andere mogelijk om in je zoektocht gebruik te maken van Bing. Wat is Bing en hoe slim is het om hier gebruik van te maken als bedrijf? We leggen het begrip hier aan je uit.

Wat is Bing?

Een verzorgingsgebied is het gebied waar klanten of gebruikers wonen. Het is een sociaal-geografisch begrip dat niet altijd te maken heeft met een aangrenzend geografisch gebied. Online vervagen de fysieke grenzen van een verzorgingsgebied en zijn er heel veel mogelijkheden.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Bing: nummer 3 in de ranglijst

Op dit moment is Google de grootste zoekmachine die dan ook de meeste gebruikers kent. De nummer twee is Baidu, een populaire Chinese zoekmachine. Bing heeft een relatief klein aandeel en is dan ook niet heel erg populair. Microsoft is nog altijd bezig om Bing groter te maken. Windows is een populair besturingssysteem voor computers en laptops, en hiermee probeert Microsoft Bing groter te maken. Tot op heden lijkt dit niet veel effect te hebben, simpelweg omdat het marktaandeel van Google te groot is.

Bing _ Begrippenlijst

De impact van Bing op SEO

Bing heeft niet heel veel impact op SEO. De zoekresultaten verschillen niet veel van de concurrentie en daardoor lijkt de zoekmachine optimalisatie voor Bing niet erg nuttig. De invloed van Bing op de zoekmachine optimalisatie is dan ook erg klein en biedt niet heel veel mogelijkheden.

Ons advies

Op dit moment is Bing de nummer 3 als het gaat om de meest gebruikte zoekmachines. Dit lijkt een hoge ranking, maar het valt in het niet wanneer je gaat kijken naar het marktaandeel van Bing ten opzichte van Google. Dit is met 4,5% erg laag.

We raden aan om je te richten op de zoekmachine optimalisatie van Google. Dit is de meest gebruikte zoekmachine van dit moment en de kans is ook zeer groot dat dit zo blijft. Door je website te optimaliseren voor Google behaal je de beste resultaten.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Bing?

Bing betekent dat het een sociaal geografisch begrip is. Het heeft niet altijd te maken met een aangrenzend geografisch gebied. Het wordt ook wel een verzorgingsgebied genoemd waar klanten of gebruikers wonen. De fysieke grenzen vervagen van een verzorgingsgebied. Je hebt met bing heel veel mogelijkheden. Bing is niet populair

Wat is de impact van Bing op SEO?

De impact op de SEO is niet veel. Zoekresultaten verschillen amper van de concurrentie. Het lijkt dat de zoekmachine optimalisatie voor bing niet nuttig is. De beïnvloeding van bing op een zoekmachine optimalisatie is dan klein. Je hebt hierdoor weinig mogelijkheden. De bing zoekmachine staat nu op een derde plaats.

Voor wie hebben wij dit artikel over bing geschreven?

Het artikel over bing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bing?

Wij schrijven over begrippen als bing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bing.

Het voorbeeld dat wij geven van bing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z