FAQ

In dit artikel vertellen we wat een FAQ pagina is. Vervolgens vertellen we wat het belang is van een overzichtelijke FAQ pagina. Ten slotte vertellen we hoe je het optimaliseert.

Wat is het?

FAQ staat voor Frequently Asked Questions. De ‘Veel Gestelde Vragen’ staan op een webpagina en omvat vragen en antwoorden die vaak gesteld worden. Het is een lijst welke is gecategoriseerd in relevante onderwerpen voor de bezoeker. Op deze manier vindt de bezoeker de informatie op een gemakkelijke manier. Vaak staat er onder een zoekresultaat in Google al een fragment van de FAQ pagina die op de website te zien is.

Het belang van FAQ

FAQ’s zijn belangrijk omdat het inspeelt op de informatiebehoefte van de bezoeker. De bezoeker hoeft niet de klantenservice te bellen met vragen. In plaats daarvan zijn de antwoorden op de vragen al te vinden op de webpagina. FAQ pagina’s schrijven bevordert de gebruikerservaring van een website. Google herkent dit en neemt dit mee in de uiteindelijke waardering van de website.

FAQ komt terug in verrijkte zoekresultaten. Er zijn een aantal vragen te zien direct onder het zoekresultaat. Wanneer hier op geklikt wordt, is direct daaronder het antwoord te zien. Google doet dit wanneer de content van de FAQ van zodanige kwaliteit en relevantie is. 

Het doel hiervan is om de bezoeker sneller de juiste informatie te geven. 

FAQ | Begrippenlijst

Het optimaliseren van de FAQ

Om de FAQ op de meest optimale manier te construeren, is het van belang om de juiste data bij de hand te hebben. Identificeer de meest gestelde vragen met betrekking tot de producten, service en algehele merk. Gebruik klantenservice data om te zien tegen welke zoekwoorden vaak gezocht worden. Deze vragen zijn bruikbaar om erin te zetten. 

Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten tijdens het maken van een FAQ pagina. We bespreken er een aantal.

  • Zorg dat de antwoorden inspelen op de behoefte van de bezoeker.
  • Bespreek een brede range onderwerpen (transactioneel, informationeel en klantenservice).
  • Houd de pagina up to date bij eventuele veranderingen in behoeften.
  • Laat zien dat je expertise, vertrouwen en autoriteit hebt binnen je branche.

FAQ pagina en SEO

Met andere woorden, het is van belang om de FAQ pagina te optimaliseren. Dit met als doel om de antwoorden zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vragen van de bezoeker. Wanneer de specifiek op de behoefte van de bezoeker wordt ingespeeld, bevordert het de gebruikservaring van de website. Het is een positieve ervaring omdat alle antwoorden al klaar liggen. Onder een zoekresultaat weergeeft Google een fragment van de complete FAQ pagina. Deze uitgelichte FAQ’s sluiten aan op de zoekwoorden die ingevoerd zijn door de zoeker. Wanneer de content die in de uitgelichte FAQ’s de interesse opwekt bij de bezoeker, leidt dit tot een klik. Ook helpt het plaatsen van de juiste call-to-actions tot doorklikken.

Google merkt dit en neemt dit mee in de waardering van de website. Hoe relevanter de content op de FAQ pagina, hoe groter de kans dat een zoeker door klikt. Een geoptimaliseerde FAQ pagina is dus een pluspunt. Het is verstandig om hierbij hulp te vragen van een SEO specialist.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat faq inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over faq geschreven?

Het artikel over faq hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over faq hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over faq in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals faq?

Wij schrijven over begrippen als faq om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Faq is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over faq en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip faq in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van faq. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van faq op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende faq.

Het voorbeeld dat wij geven van faq geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over faq van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z