FAQ

In dit artikel vertellen we wat een FAQ pagina is. Vervolgens vertellen we wat het belang is van een overzichtelijke FAQ pagina. Ten slotte vertellen we hoe je het optimaliseert.

Wat is het?

FAQ staat voor Frequently Asked Questions. De ‘Veel Gestelde Vragen’ staan op een webpagina en omvat vragen en antwoorden die vaak gesteld worden. Het is een lijst welke is gecategoriseerd in relevante onderwerpen voor de bezoeker. Op deze manier vindt de bezoeker de informatie op een gemakkelijke manier. Vaak staat er onder een zoekresultaat in Google al een fragment van de FAQ pagina die op de website te zien is.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van FAQ

FAQ’s zijn belangrijk omdat het inspeelt op de informatiebehoefte van de bezoeker. De bezoeker hoeft niet de klantenservice te bellen met vragen. In plaats daarvan zijn de antwoorden op de vragen al te vinden op de webpagina. FAQ pagina’s schrijven bevordert de gebruikerservaring van een website. Google herkent dit en neemt dit mee in de uiteindelijke waardering van de website.

FAQ komt terug in verrijkte zoekresultaten. Er zijn een aantal vragen te zien direct onder het zoekresultaat. Wanneer hier op geklikt wordt, is direct daaronder het antwoord te zien. Google doet dit wanneer de content van de FAQ van zodanige kwaliteit en relevantie is. 

Het doel hiervan is om de bezoeker sneller de juiste informatie te geven. 

FAQ | Begrippenlijst

Het optimaliseren van de FAQ

Om de FAQ op de meest optimale manier te construeren, is het van belang om de juiste data bij de hand te hebben. Identificeer de meest gestelde vragen met betrekking tot de producten, service en algehele merk. Gebruik klantenservice data om te zien tegen welke zoekwoorden vaak gezocht worden. Deze vragen zijn bruikbaar om erin te zetten. 

Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten tijdens het maken van een FAQ pagina. We bespreken er een aantal.

  • Zorg dat de antwoorden inspelen op de behoefte van de bezoeker.
  • Bespreek een brede range onderwerpen (transactioneel, informationeel en klantenservice).
  • Houd de pagina up to date bij eventuele veranderingen in behoeften.
  • Laat zien dat je expertise, vertrouwen en autoriteit hebt binnen je branche.

FAQ pagina en SEO

Met andere woorden, het is van belang om de FAQ pagina te optimaliseren. Dit met als doel om de antwoorden zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vragen van de bezoeker. Wanneer de specifiek op de behoefte van de bezoeker wordt ingespeeld, bevordert het de gebruikservaring van de website. Het is een positieve ervaring omdat alle antwoorden al klaar liggen. Onder een zoekresultaat weergeeft Google een fragment van de complete FAQ pagina. Deze uitgelichte FAQ’s sluiten aan op de zoekwoorden die ingevoerd zijn door de zoeker. Wanneer de content die in de uitgelichte FAQ’s de interesse opwekt bij de bezoeker, leidt dit tot een klik. Ook helpt het plaatsen van de juiste call-to-actions tot doorklikken.

Google merkt dit en neemt dit mee in de waardering van de website. Hoe relevanter de content op de FAQ pagina, hoe groter de kans dat een zoeker door klikt. Een geoptimaliseerde FAQ pagina is dus een pluspunt. Het is verstandig om hierbij hulp te vragen van een SEO specialist.

Veelgestelde vragen

Wat is een FAQ?

FAQ is de afkorting voor Frequently Asked Questions. Het is dus een overzicht van vragen die vaak worden gesteld en de antwoorden daarop. Meestal zijn ze in bepaalde categorieën onderverdeeld.

Wat is de impact van FAQ op SEO?

Als je een FAQ op een goede manier opzet zodat gebruiker hier optimaal van profiteren, zal dit de gebruikerservaring ten goede komen. Hierdoor krijg je een goede beoordeling van gebruikers. Google zal dit zeker ook opmerken en je met een goede ranking belonen.

Voor wie hebben wij dit artikel over faq geschreven?

Het artikel over faq hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over faq in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals faq?

Wij schrijven over begrippen als faq om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

faq is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over faq in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals faq, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip faq in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van faq. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van faq op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende faq.

Het voorbeeld dat wij geven van faq , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over faq van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z