Google Suggest

Gemakkelijker vinden op Google wat je zoekt? Wellicht heb je het niet altijd door, maar je maakt bijna dagelijks gebruik van de tool Google Suggest. Wat is Google Suggest en wat heb je hier als internetgebruiker aan? We leggen het begrip hier aan je uit. 

Wat is Google Suggest?

Google Suggest is een andere naam voor Autocomplete, een systeem met aanvullingen voor jouw zoekopdrachten in Google, waarmee je sneller vindt waar je naar op zoek bent. Google aanvullingen zijn automatisch gegenereerd, dit gebeurt op basis van de meest voorkomende zoekopdrachten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De beste marketing tools voor keywords

Begin je in de zoekbalk van Google te typen? Dan komen er al snel zoektermen en zinnen tevoorschijn die overeenkomen met de zoekopdracht die jij typt. Google Suggest heeft als belangrijkste voordeel dat je nog sneller het beste zoekresultaat vindt. Het biedt mogelijkheden voor mensen die op internet zoeken, maar ook als bedrijf is het mogelijk hier op in te spelen. 

Google Suggest is een belangrijk onderdeel van een goede marketing strategie. Daarnaast is ook Google Keyword Planner nog altijd een zeer belangrijke tool binnen online marketing. Beide tools zijn waardevol als het gaat om de zoekmachine optimalisatie.

Google Suggest _ Begrippenlijst

De impact van Google Suggest op SEO

Google Suggest heeft  impact op de SEO van een website of pagina. Het is goed mogelijk om in te spelen op de zoekopdrachten van potentiële klanten. Met de kennis van de meest voorkomende zoekopdrachten is het mogelijk om hier content mee te creëren. Google Suggest stijgt in populariteit binnen de online marketing, omdat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken voor online winkelen. 

Ons advies

Als bedrijf is het slim om in te spelen op de mogelijkheden die Google Suggest of Autocomplete te bieden heeft. Je bent sneller vindbaar voor jouw doelgroep en daarmee verhoog je jouw relevantie in de zoekmachine.

We raden aan om gebruik te maken van longtail keywords die je als zin formuleert. Er zijn ook andere manieren waarop je de populariteit van Google Suggest gebruikt voor je eigen voordeel. Het bepalen van een goede marketingstrategie is onmisbaar voor het behalen van de grootste online successen.

Veelgestelde vragen

Wat is Google Suggest?

Google Suggest wordt ook wel met Autocomplete aangeduidt. Het is een systeem dat aanvullingen doet op het moment dat je een zoekopdracht in Google doet. Zo kun je dingen sneller vinden. De suggesties worden automatisch gegenereerd, op basis van de zoekopdrachten die het meest voorkomen.

Wat is de impact van Google Suggest op SEO?

Met Google Suggest kun je prima inspelen op de zoekopdrachten van potentiële klanten. Als je inzicht in de meest voorkomende zoektermen hebt, kun je hier je content op aanpassen.

Voor wie hebben wij dit artikel over google suggest geschreven?

Het artikel over google suggest hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google suggest in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google suggest?

Wij schrijven over begrippen als google suggest om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google suggest is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google suggest in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google suggest, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google suggest in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google suggest. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google suggest op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google suggest.

Het voorbeeld dat wij geven van google suggest , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google suggest van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z