Google Suggest

Gemakkelijker vinden op Google wat je zoekt? Wellicht heb je het niet altijd door, maar je maakt bijna dagelijks gebruik van de tool Google Suggest. Wat is Google Suggest en wat heb je hier als internetgebruiker aan? We leggen het begrip hier aan je uit. 

Wat is Google Suggest?

Google Suggest is een andere naam voor Autocomplete, een systeem met aanvullingen voor jouw zoekopdrachten in Google, waarmee je sneller vindt waar je naar op zoek bent. Google aanvullingen zijn automatisch gegenereerd, dit gebeurt op basis van de meest voorkomende zoekopdrachten. 

De beste marketing tools voor keywords

Begin je in de zoekbalk van Google te typen? Dan komen er al snel zoektermen en zinnen tevoorschijn die overeenkomen met de zoekopdracht die jij typt. Google Suggest heeft als belangrijkste voordeel dat je nog sneller het beste zoekresultaat vindt. Het biedt mogelijkheden voor mensen die op internet zoeken, maar ook als bedrijf is het mogelijk hier op in te spelen. 

Google Suggest is een belangrijk onderdeel van een goede marketing strategie. Daarnaast is ook Google Keyword Planner nog altijd een zeer belangrijke tool binnen online marketing. Beide tools zijn waardevol als het gaat om de zoekmachine optimalisatie.

Google Suggest _ Begrippenlijst

De impact van Google Suggest op SEO

Google Suggest heeft  impact op de SEO van een website of pagina. Het is goed mogelijk om in te spelen op de zoekopdrachten van potentiële klanten. Met de kennis van de meest voorkomende zoekopdrachten is het mogelijk om hier content mee te creëren. Google Suggest stijgt in populariteit binnen de online marketing, omdat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken voor online winkelen. 

Ons advies

Als bedrijf is het slim om in te spelen op de mogelijkheden die Google Suggest of Autocomplete te bieden heeft. Je bent sneller vindbaar voor jouw doelgroep en daarmee verhoog je jouw relevantie in de zoekmachine.

We raden aan om gebruik te maken van longtail keywords die je als zin formuleert. Er zijn ook andere manieren waarop je de populariteit van Google Suggest gebruikt voor je eigen voordeel. Het bepalen van een goede marketingstrategie is onmisbaar voor het behalen van de grootste online successen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat google suggest inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over google suggest geschreven?

Het artikel over google suggest hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over google suggest hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over google suggest in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google suggest?

Wij schrijven over begrippen als google suggest om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Google suggest is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google suggest en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip google suggest in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google suggest. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google suggest op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google suggest.

Het voorbeeld dat wij geven van google suggest geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over google suggest van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z