Google Suggest

Gemakkelijker vinden op Google wat je zoekt? Wellicht heb je het niet altijd door, maar je maakt bijna dagelijks gebruik van de tool Google Suggest. Wat is Google Suggest en wat heb je hier als internetgebruiker aan? We leggen het begrip hier aan je uit. 

Wat is Google Suggest?

Google Suggest is een andere naam voor Autocomplete, een systeem met aanvullingen voor jouw zoekopdrachten in Google, waarmee je sneller vindt waar je naar op zoek bent. Google aanvullingen zijn automatisch gegenereerd, dit gebeurt op basis van de meest voorkomende zoekopdrachten. (1)

De beste marketing tools voor keywords

Begin je in de zoekbalk van Google te typen? Dan komen er al snel zoektermen en zinnen tevoorschijn die overeenkomen met de zoekopdracht die jij typt. Google Suggest heeft als belangrijkste voordeel dat je nog sneller het beste zoekresultaat vindt. Het biedt mogelijkheden voor mensen die op internet zoeken, maar ook als bedrijf is het mogelijk hier op in te spelen. 

Google Suggest is een belangrijk onderdeel van een goede marketing strategie. Daarnaast is ook Google Keyword Planner nog altijd een zeer belangrijke tool binnen online marketing. Beide tools zijn waardevol als het gaat om de zoekmachine optimalisatie en online vindbaarheid.

Google Suggest _ Begrippenlijst

De impact van Google Suggest op SEO

Google Suggest heeft impact op de SEO van een website of pagina. Het is goed mogelijk om in te spelen op de zoekopdrachten van potentiële klanten. Met de kennis van de meest voorkomende zoekopdrachten is het mogelijk om hier content mee te creëren. Met de juiste content is het mogelijk om de organische vindbaarheid van de website te verhogen. Google Suggest stijgt in populariteit binnen de online marketing, omdat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken voor online winkelen. (2)

Mijn advies

Als bedrijf is het slim om in te spelen op de mogelijkheden die Google Suggest of Autocomplete te bieden heeft. Je bent sneller vindbaar voor jouw doelgroep en daarmee verhoog je jouw relevantie in de zoekmachine.

We raden aan om gebruik te maken van longtail keywords die je als zin formuleert. Er zijn ook andere manieren waarop je de populariteit van Google Suggest gebruikt voor je eigen voordeel. Het bepalen van een goede marketingstrategie is onmisbaar voor het behalen van de grootste online successen. Voor het optimale SEO resultaat kan er een SEO-consultant worden ingeschakeld.

Bronnen

  1. What is Google Suggest? Search using autocomplete. (z.d.). https://en.ryte.com/wiki/Google_Suggest
  2. Google Suggest – definition, explanation + SEO tips. (z.d.). https://www.link-assistant.com/seo-wiki/google-suggest/#:~:text=Google%20Suggest%20can%20be%20harnessed,comprehensive%20research%20and%20strategy%20development.

Veelgestelde vragen

Wat is Google Suggest?

Google Suggest wordt ook wel met Autocomplete aangeduidt. Het is een systeem dat aanvullingen doet op het moment dat je een zoekopdracht in Google doet. Zo kun je dingen sneller vinden. De suggesties worden automatisch gegenereerd, op basis van de zoekopdrachten die het meest voorkomen.

Wat is de impact van Google Suggest op SEO?

Met Google Suggest kun je prima inspelen op de zoekopdrachten van potentiële klanten. Als je inzicht in de meest voorkomende zoektermen hebt, kun je hier je content op aanpassen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.