Crosslink

Als eigenaar van een website of webshop streef je naar het behalen van de beste resultaten. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met behulp van crosslink. Wat is crosslink en wat is de impact hiervan op de SEO? We leggen het begrip hier uitgebreid aan je uit.

Wat is een crosslink?

Crosslink is een term voor het aanduiden van verwijzingen van de ene naar de andere pagina. Het gaat hier vaak om relevante pagina’s die het voor de bezoeker beter mogelijk maken om op een website te navigeren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Relevante links binnen een website

Een hoofdpagina van een website bevat meestal links naar andere pagina’s op de website. Dit zijn relevante links waardoor het voor de bezoeker makkelijker is om naar relevante pagina’s te gaan op de website. Crosslinks hebben als belangrijkste doel gemak te bieden voor de bezoeker en om de bezoeker meer tijd op de website door te laten brengen.

Er zijn verschillende manieren waarop je een crosslink toepast. Dit is mogelijk met letterlijk een aanwijzing in de tekst zoals ‘klik hier’. Het is interessanter en slimmer om dit op een andere manier aan te pakken, bijvoorbeeld door in de tekst een link te plaatsen op een keyword die interessant is voor de lezer. Met meerdere crosslinks is het mogelijk om een pagina hoger in zoekmachines te laten komen.

Crosslink _ Begrippenlijst

De impact van een crosslink op SEO

Een crosslink heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een van de meest bekende toepassingen binnen zoekmachine optimalisatie. Met crosslinks zorg je voor relevante verwijzingen binnen een website. Bezoekers spenderen zo meer tijd op je website en gaan daarnaast sneller over tot actie, zoals de aankoop van een product of het inschrijven voor een nieuwsbrief.

Ons advies

Het gebruik van een of meerdere crosslinks biedt dus veel mogelijkheden: je kunt er flink door stijgen in de zoekresultaten en daarnaast ook betere resultaten door behalen.

We raden aan om crosslinks te gebruiken op de pagina, maar alleen wanneer je koppeling ook daadwerkelijk relevant is. Op deze manier zorg je voor een betere ranking. Het is ook mogelijk om een SEO specialist aan te schaffen die jou helpt bij het toepassen van crosslinks.

Veelgestelde vragen

Wat is een Crosslink?

Met crosslinks bedoelen we verwijzingen van de ene naar de andere, meestal relevante, pagina zodat bezoekers van een website gemakkelijk op de site kunnen navigeren.

Wat is de impact van Crosslink op SEO?

Crosslinks hebben zeker invloed op SEO. Sterker nog, het is een veel gebruikt hulpmiddel binnen SEO. Je zorgt voor goede en relevante links op jouw website. Bezoekers zullen hier langer op jouw site verblijven en mogelijk ook eerder tot conversie overgaan.

Voor wie hebben wij dit artikel over crosslink geschreven?

Het artikel over crosslink hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over crosslink in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals crosslink?

Wij schrijven over begrippen als crosslink om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

crosslink is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over crosslink in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals crosslink, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip crosslink in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van crosslink. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van crosslink op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende crosslink.

Het voorbeeld dat wij geven van crosslink , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over crosslink van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z