Online vindbaarheid

Wat is het belang van online vindbaarheid? Je leest hier wat het precies inhoudt en wat online vindbaarheid voor jou kan betekenen. Online vindbaarheid wil zeggen dat jouw site wordt gevonden als iemand een zoekopdracht doet. Dit slaat natuurlijk niet op elke willekeurige zoekopdracht. 

Wat is online vindbaarheid?

Een zoekopdracht moet passen bij wat jij op je website hebt staan of wat jij biedt als bedrijf. Dan is online vindbaarheid belangrijk. Een effectieve website is een website waar de online vindbaarheid bij de juiste zoektermen sterk is. Dat jouw website hoog in de zoekresultaten komt wanneer iemand zoekt naar jouw soort bedrijf bijvoorbeeld. 

De relevantie van je online vindbaarheid

Als je een cateringbedrijf bent in de regio Utrecht, wil je gevonden worden wanneer iemand de zoekopdracht cateringbedrijf Utrecht zoekt. Daar is je online vindbaarheid relevant. Dat iemand je niet vindt wanneer hij of zij zoekt naar racebaan Duitsland, is natuurlijk niet erg. Online vindbaarheid moet relevant zijn, omdat je uiteindelijke doel is om consumenten, klanten of cliënten te lokken.

Met online vindbaarheid zorg je dat je gevonden wordt op relevante zoektermen. Er zijn talloze tools en strategieën die hieraan bijdragen. Alomvattend heten dit SEO-methoden. Dat wil zeggen methoden voor zoekmachine optimalisatie.

Online vindbaarheid _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Online vindbaarheid heeft te maken met SEO. Maar het is de SEO die de online vindbaarheid beïnvloed. Niet andersom. Er zijn tools die je bijvoorbeeld vertellen welke zoektermen veel gebruikt worden in zoekmachines. Zulke zoekwoorden verwerken in je websiteteksten kan dan bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten van de zoekmachine. Dit is bevorderlijk voor je online vindbaarheid. En dat doe je dus via een SEO methode. 

Mijn advies

Je online vindbaarheid ligt aan de basis van je SEO en van je online marketing. Een nieuwe website heeft als eerste doel om de online vindbaarheid te vergroten. Daar zijn ontzettend veel manieren, trucs en tools voor. Het is een kwestie van kennis inwinnen, uitproberen of een expert inschakelen. 

Veelgestelde vragen

Wat is online vindbaarheid?

Online vindbaarheid is een benaming voor SEO en wordt ook wel aangeduid als zoekmachine optimalisatie. De online vindbaarheid is een algemene noemer waaronder wordt verstaan hoe goed je organisch presteert binnen Google.

Wat is de impact van Online Vindbaarheid op SEO?

Een goede online vindbaarheid zorgt voor een hoge ranking in de zoekresultaten en zal dus leiden tot meer verkeer naar jouw website.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z