Online vindbaarheid

Wat is het belang van online vindbaarheid? Je leest hier wat het precies inhoudt en wat online vindbaarheid voor jou kan betekenen. Online vindbaarheid wil zeggen dat jouw site wordt gevonden als iemand een zoekopdracht doet. Dit slaat natuurlijk niet op elke willekeurige zoekopdracht. 

Wat is online vindbaarheid?

Een zoekopdracht moet passen bij wat jij op je website hebt staan of wat jij biedt als bedrijf. Dan is online vindbaarheid belangrijk. Een effectieve website is een website waar de online vindbaarheid bij de juiste zoektermen sterk is. Dat jouw website hoog in de zoekresultaten komt wanneer iemand zoekt naar jouw soort bedrijf bijvoorbeeld. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De relevantie van je online vindbaarheid

Als je een cateringbedrijf bent in de regio Utrecht, wil je gevonden worden wanneer iemand de zoekopdracht cateringbedrijf Utrecht zoekt. Daar is je online vindbaarheid relevant. Dat iemand je niet vindt wanneer hij of zij zoekt naar racebaan Duitsland, is natuurlijk niet erg. Online vindbaarheid moet relevant zijn, omdat je uiteindelijke doel is om consumenten, klanten of cliënten te lokken.

Met online vindbaarheid zorg je dat je gevonden wordt op relevante zoektermen. Er zijn talloze tools en strategieën die hieraan bijdragen. Alomvattend heten dit SEO-methoden. Dat wil zeggen methoden voor zoekmachine optimalisatie.

Online vindbaarheid _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Online vindbaarheid heeft te maken met SEO. Maar het is de SEO die de online vindbaarheid beïnvloed. Niet andersom. Er zijn tools die je bijvoorbeeld vertellen welke zoektermen veel gebruikt worden in zoekmachines. Zulke zoekwoorden verwerken in je websiteteksten kan dan bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten van de zoekmachine. Dit is bevorderlijk voor je online vindbaarheid. En dat doe je dus via een SEO methode. 

Ons advies

Je online vindbaarheid ligt aan de basis van je SEO en van je online marketing. Een nieuwe website heeft als eerste doel om de online vindbaarheid te vergroten. Daar zijn ontzettend veel manieren, trucs en tools voor. Het is een kwestie van kennis inwinnen, uitproberen of een expert inschakelen. 

Veelgestelde vragen

Wat is online vindbaarheid?

Online vindbaarheid is een benaming voor SEO en wordt ook wel aangeduid als zoekmachine optimalisatie. De online vindbaarheid is een algemene noemer waaronder wordt verstaan hoe goed je organisch presteert binnen Google.

Wat is de impact van Online Vindbaarheid op SEO?

Een goede online vindbaarheid zorgt voor een hoge ranking in de zoekresultaten en zal dus leiden tot meer verkeer naar jouw website.

Voor wie hebben wij dit artikel over online vindbaarheid geschreven?

Het artikel over online vindbaarheid hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over online vindbaarheid in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals online vindbaarheid?

Wij schrijven over begrippen als online vindbaarheid om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

online vindbaarheid is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over online vindbaarheid in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals online vindbaarheid, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip online vindbaarheid in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van online vindbaarheid. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van online vindbaarheid op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende online vindbaarheid.

Het voorbeeld dat wij geven van online vindbaarheid , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over online vindbaarheid van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z