Zoekmachine

Het is waarschijnlijk een van de meest bekende termen die je tegenkomt wanneer je geïnteresseerd bent in SEO: de zoekmachine. Maar wat betekent de term zoekmachine precies en wat zijn jouw mogelijkheden voor optimalisatie? Dat lees je hier!

Wat is een zoekmachine?

Een zoekmachine is een online middel om op iets op het internet op te zoeken. Alle websites op het internet zijn vindbaar middels de zoekmachine. De meest bekende zoekmachine is Google, maar internetgebruikers hebben ook de mogelijkheid om andere zoekmachines te gebruiken zoals Yahoo, Bing en Ask.

Zoekmachine optimalisatie

In de jaren 90 was het voor het eerst mogelijk om webpagina’s op te zoeken door middel van een zoekmachine. Daarna kwam Google met een zoekmachine op basis van een PageRank: de volgorde van zoekresultaten werd bepaald door het aantal backlinks. Vandaag de dag zijn zoekmachines steeds slimmer en is zoekmachine optimalisatie van groot belang om beter vindbaar te zijn. Het is niet meer nodig om een website in de zoekbalk te typen: ook door relevante zoekwoorden in te voeren kom je op de juiste website terecht.

zoekmachine

De impact van een zoekmachine op SEO

Een zoekmachine heeft een grote impact op de SEO van een website. Iedere website op het internet en alles wat er op een website te vinden is en wat interessant is voor internetgebruikers, staat in de zoekmachine.

Door middel van verschillende meetpunten ontstaat de volgorde van resultaten in de zoekmachine. Het gebruik van zoekwoorden, zoektermen, de laadsnelheid, koppelingen en het regelmatig plaatsen van nieuwe content zijn van belang om hoog in de zoekmachine te komen.

Ons advies

Hoog ranken in de zoekmachine is aantrekkelijk voor iedere website. Hoe hoger je gerankt staat, hoe meer bezoekers en hoe beter de resultaten. We raden aan om te kiezen voor zoekmachine optimalisatie. Een goede online strategie is hierbij van belang. Het inrichten van websites voor Google is mogelijk met behulp van SEO specialisten. Een specialist in SEO weet welke handelingen nodig zijn om hoog in de zoekmachine te staan.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat zoekmachine inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over zoekmachine geschreven?

Het artikel over zoekmachine hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over zoekmachine hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over zoekmachine in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals zoekmachine?

Wij schrijven over begrippen als zoekmachine om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Zoekmachine is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over zoekmachine en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip zoekmachine in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van zoekmachine. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van zoekmachine op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende zoekmachine.

Het voorbeeld dat wij geven van zoekmachine geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over zoekmachine van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z