Touchpoints

Wil je als bedrijf een product verkopen aan een klant? Dan is het belangrijk om contact met de klant te maken. Hierbij krijg je te maken met touchpoints. Wat zijn touchpoints en wat kun jij hier als bedrijf mee? We leggen het begrip touchpoints graag aan je uit.

Wat zijn touchpoints?

Touchpoints zijn contactmomenten met de klant die vanaf de eerste kennismaking tot na de levering plaatsvinden. Dit zijn momenten waarop een bedrijf een goede indruk maakt op de klant. Met touchpoints heeft een bedrijf de mogelijkheid om de juiste doelgroep aan te spreken door middel van marketing.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Digitale touchpoints

De potentiële klant komt tijdens de zogenaamde customer journey, klantreis, in aanraking met een product, een merk of een bedrijf. Het is met de komst van internet veel makkelijker om in contact te komen met de klant. Het is mogelijk om gebruik te maken van digitale touchpoints. Er zijn 5 fases waarbij touchpoints aanwezig zijn:

–   Bewustwording: reclame in de zoekmachine of op social media

–   Overweging: blogartikelen, social media, SEO

–   Aankoop: webshop

–   Contact: mail, chat, forum

–   Advocacy: nieuwsbrief, social media, app, inlog portal

Let er wel op dat je niet van teveel touchpoints gebruik maakt. Dit werkt namelijk juist averechts voor de klant.

touchpoints

De impact van touchpoints op SEO

Er zijn een aantal manieren waarop touchpoints een positieve invloed hebben op de SEO. In de eerste plaats zorgt goede content voor meer bezoekers op jouw website. Daarnaast is het bieden van goede service ook belangrijk: bereikbaarheid via telefoon, mail en social media heeft veel invloed op een positieve customer journey.

Ons advies

Vandaag de dag moeten bedrijven meer bieden dan alleen een product of service. Het bieden van een ervaring of een belevenis is belangrijker dan ooit. Investeer in het bouwen van een gebruiksvriendelijke website en/of webshop. Hiermee verbeter je ook de SEO en breid je de opties uit voor eventuele nieuwe touchpoints. We raden ook aan om in te spelen op de toekomst. De smartphone groeit uit tot een dominante touchpoint. Het creëren van een mobiele app is een voorbeeld van een manier om meer klantloyaliteit te krijgen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat zijn Touchpoints?

Met touchpoints bedoelen we alle contactmomenten met een klant van het moment van kennismaking tot na de levering. Het zijn de momenten waarop je als bedrijf een goede indruk op je klant maakt.

Wat is de impact van Touchpoints op SEO?

Touchpoints kunnen op verschillende manieren een positieve invloed hebben op de SEO van jouw site. Zo is een goede service natuurlijk erg belangrijk. Maar dat geldt ook voor de bereikbaarheid via bijvoorbeeld mail, telefoon of sociale media. Ze dragen allemaal bij aan een goede klantervaring. En die is van belang voor SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over touchpoints geschreven?

Het artikel over touchpoints hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over touchpoints in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals touchpoints?

Wij schrijven over begrippen als touchpoints om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

touchpoints is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over touchpoints in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals touchpoints, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip touchpoints in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van touchpoints. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van touchpoints op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende touchpoints.

Het voorbeeld dat wij geven van touchpoints , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over touchpoints van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z