Touchpoints

Wil je als bedrijf een product verkopen aan een klant? Dan is het belangrijk om contact met de klant te maken. Hierbij krijg je te maken met touchpoints. Wat zijn touchpoints en wat kun jij hier als bedrijf mee? We leggen het begrip touchpoints graag aan je uit.

Wat zijn touchpoints?

Touchpoints zijn contactmomenten met de klant die vanaf de eerste kennismaking tot na de levering plaatsvinden. Dit zijn momenten waarop een bedrijf een goede indruk maakt op de klant. Met touchpoints heeft een bedrijf de mogelijkheid om de juiste doelgroep aan te spreken door middel van marketing.

Digitale touchpoints

De potentiële klant komt tijdens de zogenaamde customer journey, klantreis, in aanraking met een product, een merk of een bedrijf. Het is met de komst van internet veel makkelijker om in contact te komen met de klant. Het is mogelijk om gebruik te maken van digitale touchpoints. Er zijn 5 fases waarbij touchpoints aanwezig zijn:

–   Bewustwording: reclame in de zoekmachine of op social media

–   Overweging: blogartikelen, social media, SEO

–   Aankoop: webshop

–   Contact: mail, chat, forum

–   Advocacy: nieuwsbrief, social media, app, inlog portal

Let er wel op dat je niet van teveel touchpoints gebruik maakt. Dit werkt namelijk juist averechts voor de klant.

touchpoints

De impact van touchpoints op SEO

Er zijn een aantal manieren waarop touchpoints een positieve invloed hebben op de SEO. In de eerste plaats zorgt goede content voor meer bezoekers op jouw website. Daarnaast is het bieden van goede service ook belangrijk: bereikbaarheid via telefoon, mail en social media heeft veel invloed op een positieve customer journey.

Ons advies

Vandaag de dag moeten bedrijven meer bieden dan alleen een product of service. Het bieden van een ervaring of een belevenis is belangrijker dan ooit. Investeer in het bouwen van een gebruiksvriendelijke website en/of webshop. Hiermee verbeter je ook de SEO en breid je de opties uit voor eventuele nieuwe touchpoints. We raden ook aan om in te spelen op de toekomst. De smartphone groeit uit tot een dominante touchpoint. Het creëren van een mobiele app is een voorbeeld van een manier om meer klantloyaliteit te krijgen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat touchpoints inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over touchpoints geschreven?

Het artikel over touchpoints hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over touchpoints hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over touchpoints in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals touchpoints?

Wij schrijven over begrippen als touchpoints om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Touchpoints is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over touchpoints en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip touchpoints in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van touchpoints. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van touchpoints op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende touchpoints.

Het voorbeeld dat wij geven van touchpoints geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over touchpoints van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z