Touchpoints

Wil je als bedrijf een product verkopen aan een klant? Dan is het belangrijk om contact met de klant te maken. Hierbij krijg je te maken met touchpoints. Wat zijn touchpoints en wat kun jij hier als bedrijf mee? We leggen het begrip touchpoints graag aan je uit.

Wat zijn touchpoints?

Touchpoints zijn contactmomenten met de klant die vanaf de eerste kennismaking tot na de levering plaatsvinden. Dit zijn momenten waarop een bedrijf een goede indruk maakt op de klant. Met touchpoints heeft een bedrijf de mogelijkheid om de juiste doelgroep aan te spreken door middel van marketing.

Digitale touchpoints

De potentiële klant komt tijdens de zogenaamde customer journey, klantreis, in aanraking met een product, een merk of een bedrijf. Het is met de komst van internet veel makkelijker om in contact te komen met de klant. Het is mogelijk om gebruik te maken van digitale touchpoints. Er zijn 5 fases waarbij touchpoints aanwezig zijn:

–   Bewustwording: reclame in de zoekmachine of op social media

–   Overweging: blogartikelen, social media, SEO

–   Aankoop: webshop

–   Contact: mail, chat, forum

–   Advocacy: nieuwsbrief, social media, app, inlog portal

Let er wel op dat je niet van teveel touchpoints gebruik maakt. Dit werkt namelijk juist averechts voor de klant.

touchpoints

De impact van touchpoints op SEO

Er zijn een aantal manieren waarop touchpoints een positieve invloed hebben op de SEO. In de eerste plaats zorgt goede content voor meer bezoekers op jouw website. Daarnaast is het bieden van goede service ook belangrijk: bereikbaarheid via telefoon, mail en social media heeft veel invloed op een positieve customer journey.

Mijn advies

Vandaag de dag moeten bedrijven meer bieden dan alleen een product of service. Het bieden van een ervaring of een belevenis is belangrijker dan ooit. Investeer in het bouwen van een gebruiksvriendelijke website en/of webshop. Hiermee verbeter je ook de SEO en breid je de opties uit voor eventuele nieuwe touchpoints. We raden ook aan om in te spelen op de toekomst. De smartphone groeit uit tot een dominante touchpoint. Het creëren van een mobiele app is een voorbeeld van een manier om meer klantloyaliteit te krijgen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Touchpoints?

Met touchpoints bedoelen we alle contactmomenten met een klant van het moment van kennismaking tot na de levering. Het zijn de momenten waarop je als bedrijf een goede indruk op je klant maakt.

Wat is de impact van Touchpoints op SEO?

Touchpoints kunnen op verschillende manieren een positieve invloed hebben op de SEO van jouw site. Zo is een goede service natuurlijk erg belangrijk. Maar dat geldt ook voor de bereikbaarheid via bijvoorbeeld mail, telefoon of sociale media. Ze dragen allemaal bij aan een goede klantervaring. En die is van belang voor SEO.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies