Ubersuggest

Een zinnige contentstrategie maak je met behulp van Ubersuggest. Deze gratis Chrome extensie is voor iedereen te downloaden. Het geeft inzicht in zoektermen van websites. Zowel jouw eigen bedrijfspagina als die van jouw concurrentie. Hieronder vertellen we je meer over wat Ubersuggest is en doet.

Wat is Ubersuggest?

Iedereen kan Ubersuggest toevoegen aan zijn of haar browser. Je gebruikt de extensie door een URL in te voeren. Zo simpel is het. Je krijgt inzicht in zoektermen, zoekvolume per maand en CPC. De verkregen informatie komt niet enkel van Google zoekopdrachten, maar ook van bijvoorbeeld Youtube. 

Wat Ubersuggest voor je doet

Je krijgt dus een hoop informatie van Ubersuggest. En daarvoor hoef je niet te betalen. Ubersuggest maakt het mogelijk om te zien hoe je concurrentie hun strategie in elkaar steekt door een domeinoverzicht. Je ziet in het SEO rapport welke pagina’s het meest bezocht worden aan de hand van zoektermen. De keyword tool dient als inspiratiebron voor je eigen content. Maar laat ook trends en volume van zoektermen zien.

Ook krijg je inzicht in welke links het beste werken. Of het nu om jouw site gaat of juist die van je concurrentie. 

Ubersuggest _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Met Ubersuggest verkrijg je informatie waarmee je SEO positie verhoogd kan worden. Maar Ubersuggest is meer dan een SEO tool. De inzichten bieden de kans om je concurrentiepositie te verbeteren. Door de strategie van je concurrentie in verbeterde versie in te zetten bijvoorbeeld. De inzichten voor zoektermen doen met name je SEO ten goede. 

Mijn advies

Een gratis tool met meerdere bruikbare opties is altijd goed. Daarvoor is Ubersuggest een mooie keuze. Je wordt geïnspireerd voor content. Je krijgt opties om je SEO en concurrentiepositie te verbeteren. En daarvoor hoef je vrijwel niets te doen. Behalve de extensie downloaden en een URL invoeren. 

Veelgestelde vragen

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een gratis en voor iedereen toegankelijke extensie. Je start hem heel eenvoudig door het intypen van een URL. Je krijgt dan allerlei inzichten over zoektermen, zoekvolumes en meer waardevolle informatie uit Google maar ook van andere platforms zoals YouTube.

Wat is de impact van Ubersuggest op SEO?

Ubersuggest verstrekt je waardevolle informatie waarmee je SEO en daarmee ook de ranking van jouw site kunt verbeteren en verhogen. Je krijgt ook inzichten waarmee je jouw concurrentiepositie kunt verbeteren. Absoluut een aanrader dus.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z