Ubersuggest

Een zinnige contentstrategie maak je met behulp van Ubersuggest. Deze gratis Chrome extensie is voor iedereen te downloaden. Het geeft inzicht in zoektermen van websites. Zowel jouw eigen bedrijfspagina als die van jouw concurrentie. Hieronder vertellen we je meer over wat Ubersuggest is en doet.

Wat is Ubersuggest?

Iedereen kan Ubersuggest toevoegen aan zijn of haar browser. Je gebruikt de extensie door een URL in te voeren. Zo simpel is het. Je krijgt inzicht in zoektermen, zoekvolume per maand en CPC. De verkregen informatie komt niet enkel van Google zoekopdrachten, maar ook van bijvoorbeeld Youtube

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat Ubersuggest voor je doet

Je krijgt dus een hoop informatie van Ubersuggest. En daarvoor hoef je niet te betalen. Ubersuggest maakt het mogelijk om te zien hoe je concurrentie hun strategie in elkaar steekt door een domeinoverzicht. Je ziet in het SEO rapport welke pagina’s het meest bezocht worden aan de hand van zoektermen. De keyword tool dient als inspiratiebron voor je eigen content. Maar laat ook trends en volume van zoektermen zien.

Ook krijg je inzicht in welke links het beste werken. Of het nu om jouw site gaat of juist die van je concurrentie. 

Ubersuggest _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Met Ubersuggest verkrijg je informatie waarmee je SEO positie verhoogd kan worden. Maar Ubersuggest is meer dan een SEO tool. De inzichten bieden de kans om je concurrentiepositie te verbeteren. Door de strategie van je concurrentie in verbeterde versie in te zetten bijvoorbeeld. De inzichten voor zoektermen doen met name je SEO ten goede. 

Ons advies

Een gratis tool met meerdere bruikbare opties is altijd goed. Daarvoor is Ubersuggest een mooie keuze. Je wordt geïnspireerd voor content. Je krijgt opties om je SEO en concurrentiepositie te verbeteren. En daarvoor hoef je vrijwel niets te doen. Behalve de extensie downloaden en een URL invoeren. 

Veelgestelde vragen

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een gratis en voor iedereen toegankelijke extensie. Je start hem heel eenvoudig door het intypen van een URL. Je krijgt dan allerlei inzichten over zoektermen, zoekvolumes en meer waardevolle informatie uit Google maar ook van andere platforms zoals YouTube.

Wat is de impact van Ubersuggest op SEO?

Ubersuggest verstrekt je waardevolle informatie waarmee je SEO en daarmee ook de ranking van jouw site kunt verbeteren en verhogen. Je krijgt ook inzichten waarmee je jouw concurrentiepositie kunt verbeteren. Absoluut een aanrader dus.

Voor wie hebben wij dit artikel over ubersuggest geschreven?

Het artikel over ubersuggest hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ubersuggest in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ubersuggest?

Wij schrijven over begrippen als ubersuggest om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ubersuggest is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ubersuggest in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ubersuggest, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ubersuggest in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ubersuggest. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ubersuggest op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ubersuggest.

Het voorbeeld dat wij geven van ubersuggest , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ubersuggest van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z