2xx pagina

Bij het laden van een pagina of het bezoeken van een website, dient de computer een aanvraag in bij de server om de pagina te laden. Dit gebeurt met diverse codes, waaronder de 2xx pagina. Wat is een 2xx pagina en wat betekent dit precies? Je leest het op deze pagina. 

Wat is een 2xx pagina?

Een 2xx pagina is een HTTP-status code. Deze codes zijn voor de communicatie tussen servers en browsers. Een 2xx pagina heeft meerdere betekenissen, omdat de xx voor meerdere cijfers staat. 

2xx pagina en de betekenissen

Een website bestaat uit verschillende codes. Zo zijn er ook speciale HTTP codes die een bepaalde status van een pagina aangeven. Het is onder andere mogelijk dat je een 2xx pagina ziet staan. De xx zijn met diverse cijfers in te vullen. Onderstaand vind je de mogelijkheden en de betekenissen van de codes:

  • 200: deze code betekent dat alles goed is en dat de bezoekers van je website de pagina maar ook de zoekmachines alle inhoud van de betreffende pagina zien.
  • 201: deze code betekent dat de aanvraag is voltooid en dat de server een nieuwe bron aanmaakt.
  • 202: deze code betekent dat de aanvraag is aanvaard, maar nog niet compleet is afgehandeld.

De impact van een 2xx pagina op de SEO

Een 2xx pagina heeft zeker een impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt ervoor dat de inhoud van een website of een pagina goed zichtbaar is voor zowel de bezoekers als de zoekmachines. Deze belangrijke code heeft dan ook een positieve impact op de SEO van een website of pagina. 

Mijn advies

Het is aan de hand van status codes als de 2xx pagina een stuk makkelijker om problemen op te sporen wanneer deze aanwezig zijn. We raden dan ook aan om de statuscodes in de gaten te houden en te weten wat de codes inhouden, zodat het makkelijker is dit snel op te lossen.

Je hebt altijd de mogelijkheid een programmeur in te schakelen die als geen ander weet hoe om te gaan met codes en problemen met servers.


Veelgestelde vragen

Wat is een 2xx Pagina?

Als je een bepaalde webpagina wilt bezoeken, dan zal jouw computer een verzoek indienen bij de webserver om deze te laden aan de hand van bepaalde codes zoals de 2xx pagina. Een 2xx pagina is een bepaalde HTTP-status code voor de communicatie tussen jouw webbrowser en de webserver. Op de plaats van xx kunnen er verschillende cijfers staan, want er zijn meerdere betekenissen mogelijk.

Wat is de impact van 2xx Pagina op SEO?

Een 2xx pagina heeft wel degelijk impact op SEO. Het zorgt er niet alleen voor dat een pagina goed zichtbaar is voor de bezoekers ervan, maar ook voor de verschillende zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.