2xx pagina

Bij het laden van een pagina of het bezoeken van een website, dient de computer een aanvraag in bij de server om de pagina te laden. Dit gebeurt met diverse codes, waaronder de 2xx pagina. Wat is een 2xx pagina en wat betekent dit precies? Je leest het op deze pagina. 

Wat is een 2xx pagina?

Een 2xx pagina is een HTTP-status code. Deze codes zijn voor de communicatie tussen servers en browsers. Een 2xx pagina heeft meerdere betekenissen, omdat de xx voor meerdere cijfers staat. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

2xx pagina en de betekenissen

Een website bestaat uit verschillende codes. Zo zijn er ook speciale HTTP codes die een bepaalde status van een pagina aangeven. Het is onder andere mogelijk dat je een 2xx pagina ziet staan. De xx zijn met diverse cijfers in te vullen. Onderstaand vind je de mogelijkheden en de betekenissen van de codes:

  • 200: deze code betekent dat alles goed is en dat de bezoekers van je website de pagina maar ook de zoekmachines alle inhoud van de betreffende pagina zien.
  • 201: deze code betekent dat de aanvraag is voltooid en dat de server een nieuwe bron aanmaakt.
  • 202: deze code betekent dat de aanvraag is aanvaard, maar nog niet compleet is afgehandeld.
2xx pagina _ Begrippenlijst

De impact van een 2xx pagina op de SEO

Een 2xx pagina heeft zeker een impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt ervoor dat de inhoud van een website of een pagina goed zichtbaar is voor zowel de bezoekers als de zoekmachines. Deze belangrijke code heeft dan ook een positieve impact op de SEO van een website of pagina. 

Ons advies

Het is aan de hand van status codes als de 2xx pagina een stuk makkelijker om problemen op te sporen wanneer deze aanwezig zijn. We raden dan ook aan om de statuscodes in de gaten te houden en te weten wat de codes inhouden, zodat het makkelijker is dit snel op te lossen.

Je hebt altijd de mogelijkheid een programmeur in te schakelen die als geen ander weet hoe om te gaan met codes en problemen met servers.

Veelgestelde vragen

Wat is een 2xx Pagina?

Als je een bepaalde webpagina wilt bezoeken, dan zal jouw computer een verzoek indienen bij de webserver om deze te laden aan de hand van bepaalde codes zoals de 2xx pagina. Een 2xx pagina is een bepaalde HTTP-status code voor de communicatie tussen jouw webbrowser en de webserver. Op de plaats van xx kunnen er verschillende cijfers staan, want er zijn meerdere betekenissen mogelijk.

Wat is de impact van 2xx Pagina op SEO?

Een 2xx pagina heeft wel degelijk impact op SEO. Het zorgt er niet alleen voor dat een pagina goed zichtbaar is voor de bezoekers ervan, maar ook voor de verschillende zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google.

Voor wie hebben wij dit artikel over 2xx pagina geschreven?

Het artikel over 2xx pagina hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over 2xx pagina in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals 2xx pagina?

Wij schrijven over begrippen als 2xx pagina om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

2xx pagina is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over 2xx pagina in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals 2xx pagina, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip 2xx pagina in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van 2xx pagina. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van 2xx pagina op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende 2xx pagina.

Het voorbeeld dat wij geven van 2xx pagina , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over 2xx pagina van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z