All in One Schema Rich Snippets

Wil jij een gratis plug-in om gemakkelijk je resultaat zo rijk mogelijk te maken? Dat kan met All-in One Schema Rich Snippets. Deze plugin voor WordPress zorgt voor een rich snippet. Dat houdt in dat jouw pagina in de zoekresultaten vol informatie staat. Naast de titel en tekst van je resultaat. 

Wat is All-in One Schema Rich Snippets?

All-in One Schema Rich Snippets is een plugin die het gemakkelijk maakt om je resultaat te verrijken. Bijvoorbeeld met reviews, prijzen, afbeeldingen en meer. De verschillende schema’s zorgen dat je in een handomdraai de juiste extra informatie bij je zoekresultaat kan laten zien. 

Het belang van rich snippets

Een rich snippet geeft relevante informatie weer. Ieder zoekresultaat heeft een titel en een tekst. Een rich snippet heeft meer dan dat. Wat dat precies is, ligt aan de website en het doel van de pagina. Het is wat de bezoeker wil of moet weten. Bijvoorbeeld een productprijs, het aantal sterren review, een afbeelding of contactgegevens. Dat waardeert de zoekmachine hoger en komt je SEO ten goede.

Omdat de extra informatie afhankelijk is van je website, pagina en doel, werkt de plug-in met schema’s. Die schema’s passen bij een bepaald type content. Gaat het bijvoorbeeld om een review, een evenement of een recept? Andere ondersteunde contenttypes zijn producten, mensen, apps, video’s en artikelen.

All in one schema rich snippets _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een rijk resultaat betekent een hogere positie in de zoekresultaten. De extra informatie moet niet veel zijn, het moet relevant zijn. Omdat All-in One Schema Rich Snippets met types content werkt, zorg je dat je relevante informatie geeft in je snippet. Dit levert zodoende een hogere positie in de zoekresultaten op. Zo draagt de plug-in op positieve manier bij aan je SEO. 

Mijn advies

De plug-in is gratis en gemakkelijk in gebruik. Het is open source en via GitHub kun je hier terecht. Er is bijna geen reden om het niet te doen. Je ontneemt jezelf de moeite zelf markups in te zetten en te hopen de juiste informatie toe te voegen. Gebruikers van de plug-in zijn ook erg tevreden over All-in One Schema Rich Snippets. 

Veelgestelde vragen

Wat is All In One Schema Rich Snippets?

Met de plug-in All-in One Schema Rich Snippets is het heel eenvoudig om je resultaat met afbeeldingen, reviews et cetera te verrijken. Je hebt de keuze uit diverse schema’s die ervoor zorgen dat je in een mum van tijd de gewenste informatie bij je zoekresultaat kunt laten zien.

Wat is de impact van All In One Schema Rich Snippets op SEO?

Verrijkte resultaten betekenen doorgaans een hogere ranking in de zoekresultaten van een zoekmachine. Het is wel van belang dat de informatie relevant is en er moet zeker niet mee worden overdreven. Op deze wijze draagt deze handige plug-in zeker bij aan de SEO van jouw site.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z