All in One Schema Rich Snippets

Wil jij een gratis plug-in om gemakkelijk je resultaat zo rijk mogelijk te maken? Dat kan met All-in One Schema Rich Snippets. Deze plugin voor WordPress zorgt voor een rich snippet. Dat houdt in dat jouw pagina in de zoekresultaten vol informatie staat. Naast de titel en tekst van je resultaat. 

Wat is All-in One Schema Rich Snippets?

All-in One Schema Rich Snippets is een plugin die het gemakkelijk maakt om je resultaat te verrijken. Bijvoorbeeld met reviews, prijzen, afbeeldingen en meer. De verschillende schema’s zorgen dat je in een handomdraai de juiste extra informatie bij je zoekresultaat kan laten zien. 

Het belang van rich snippets

Een rich snippet geeft relevante informatie weer. Ieder zoekresultaat heeft een titel en een tekst. Een rich snippet heeft meer dan dat. Wat dat precies is, ligt aan de website en het doel van de pagina. Het is wat de bezoeker wil of moet weten. Bijvoorbeeld een productprijs, het aantal sterren review, een afbeelding of contactgegevens. Dat waardeert de zoekmachine hoger en komt je SEO ten goede.

Omdat de extra informatie afhankelijk is van je website, pagina en doel, werkt de plug-in met schema’s. Die schema’s passen bij een bepaald type content. Gaat het bijvoorbeeld om een review, een evenement of een recept? Andere ondersteunde contenttypes zijn producten, mensen, apps, video’s en artikelen.

Impact op de SEO

Een rijk resultaat betekent een hogere positie in de zoekresultaten. De extra informatie moet niet veel zijn, het moet relevant zijn. Omdat All-in One Schema Rich Snippets met types content werkt, zorg je dat je relevante informatie geeft in je snippet. Dit levert zodoende een hogere positie in de zoekresultaten op. Zo draagt de plug-in op positieve manier bij aan je SEO.

Lees verder over SEO en WordPress

Ik schrijf graag over SEO en WordPress. Lees hier alle artikelen die (zijdelings) gaan over het optimaliseren van de SEO binnen een WordPress website. Van plugins tot handige tips.

Plugins/tools voor WordPress

Algemeen

Mijn advies

De plug-in is gratis en gemakkelijk in gebruik. Het is open source en via GitHub kun je hier terecht. Er is bijna geen reden om het niet te doen. Je ontneemt jezelf de moeite zelf markups in te zetten en te hopen de juiste informatie toe te voegen. Gebruikers van de plug-in zijn ook erg tevreden over All-in One Schema Rich Snippets. 


Veelgestelde vragen

Wat is All In One Schema Rich Snippets?

Met de plug-in All-in One Schema Rich Snippets is het heel eenvoudig om je resultaat met afbeeldingen, reviews et cetera te verrijken. Je hebt de keuze uit diverse schema’s die ervoor zorgen dat je in een mum van tijd de gewenste informatie bij je zoekresultaat kunt laten zien.

Wat is de impact van All In One Schema Rich Snippets op SEO?

Verrijkte resultaten betekenen doorgaans een hogere ranking in de zoekresultaten van een zoekmachine. Het is wel van belang dat de informatie relevant is en er moet zeker niet mee worden overdreven. Op deze wijze draagt deze handige plug-in zeker bij aan de SEO van jouw site.

Is het gebruik van All In One Schema Rich Snippets gratis?

Het gebruik van de All In One Schema Rich Snippets plugin is gratis. Deze plugin is beschikbaar op de WordPress-plugin repository en kan gratis worden gedownload en gebruikt. Er zijn geen verborgen kosten of abonnementen verbonden aan het gebruik van deze plugin.

Er is ook een premium versie van deze plugin genaamd Schema Pro, die geavanceerde functies biedt en meer schema-typen ondersteunt. Deze premium versie is echter niet gratis en vereist een eenmalige of jaarlijkse betaling, afhankelijk van het gekozen abonnement.

Waar kan ik All In One Schema Rich Snippets downloaden?

Je kunt de All In One Schema Rich Snippets-plugin downloaden van de officiële WordPress-plugin repository of vanuit het WordPress-dashboard.

Hier zijn de stappen om de plugin te downloaden vanuit het WordPress-dashboard:

 1. Log in op het WordPress-dashboard van je website.
 2. Klik op ‘Plugins’ in het linkermenu en selecteer ‘Nieuwe plugin’.
 3. Zoek naar ‘All In One Schema Rich Snippets’ in de zoekbalk bovenaan de pagina.
 4. Klik op ‘Nu installeren’ naast de pluginnaam en wacht tot de installatie is voltooid.
 5. Klik op ‘Activeren’ om de plugin in te schakelen op je website.

Je kunt ook de All In One Schema Rich Snippets-plugin downloaden van de officiële WordPress-plugin repository door de volgende stappen te volgen:

 1. Ga naar https://wordpress.org/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/ in je browser.
 2. Klik op de groene knop ‘Downloaden’.
 3. Sla het zip-bestand op je computer op.
 4. Ga naar het WordPress-dashboard van je website en klik op ‘Plugins’ in het linkermenu.
 5. Klik op de knop ‘Nieuwe plugin’ en selecteer ‘Plugin uploaden’.
 6. Klik op ‘Bestand kiezen’ en selecteer het zip-bestand dat je hebt gedownload.
 7. Klik op ‘Nu installeren’ en wacht tot de installatie is voltooid.
 8. Klik op ‘Activeren’ om de plugin in te schakelen op je website.

Hoe installeer ik All In One Schema Rich Snippets op mijn WordPress website?

Je kunt All In One Schema Rich Snippets op je WordPress-website installeren door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Log in op het WordPress-dashboard van je website.
 2. Klik op ‘Plugins’ in het linkermenu en selecteer ‘Nieuwe plugin’.
 3. Zoek naar ‘All In One Schema Rich Snippets’ in de zoekbalk bovenaan de pagina.
 4. Klik op ‘Nu installeren’ naast de pluginnaam en wacht tot de installatie is voltooid.
 5. Klik op ‘Activeren’ om de plugin in te schakelen op je website.

Na de installatie en activering van de plugin kun je schema-markup toevoegen aan je berichten en pagina’s. Hier zijn de stappen om schema-markup toe te voegen:

 1. Ga naar het bericht of de pagina waar je schema-markup wilt toevoegen.
 2. Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Schema.org Settings’ onder het tekstvak voor het bericht of de pagina.
 3. Selecteer het type schema dat je wilt toevoegen aan het bericht of de pagina. Er zijn verschillende opties, waaronder artikel, product, recept, evenement en meer.
 4. Vul de vereiste velden in voor het geselecteerde schema. De velden kunnen variëren afhankelijk van het geselecteerde schema-type.
 5. Klik op ‘Bijwerken’ of ‘Publiceren’ om de wijzigingen op te slaan.

Na het toevoegen van schema-markup zal Google de informatie in de zoekresultaten weergeven met Rich Snippets, wat kan leiden tot een betere zichtbaarheid en klikfrequentie van je website in de zoekresultaten.

Welke rich snippets kan All In One Schema Rich Snippets allemaal plaatsen?

All In One Schema Rich Snippets ondersteunt verschillende soorten schema-markup voor het weergeven van Rich Snippets in de zoekresultaten van Google. De plugin kan schema’s plaatsen voor artikelen, producten, recepten, evenementen, video’s, services, personen en reviews. Bovendien ondersteunt de plugin andere soorten schema-markup, zoals organisatie, plaatsen, muziek, boeken, software en meer. Met deze schema’s kun je belangrijke informatie markeren en de weergave van zoekresultaten verbeteren, wat kan leiden tot een hogere klikfrequentie en meer verkeer naar je website.

Moet ik controleren of All In One Schema Rich Snippets de juiste rich snippets toevoegt?

Ja, het is belangrijk om te controleren of All In One Schema Rich Snippets de juiste Rich Snippets toevoegt aan je website. Nadat je schema-markup hebt toegevoegd aan je berichten of pagina’s met deze plugin, is het een goed idee om te controleren of de markup correct wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.

Je kunt dit doen door de zoekresultaten van je website te bekijken op Google en te controleren of de Rich Snippets correct worden weergegeven. Als je bijvoorbeeld schema-markup hebt toegevoegd voor producten, moet je controleren of de productprijs, beschikbaarheid en beoordelingen correct worden weergegeven in de zoekresultaten van Google.

Een andere manier om de markup te controleren is door gebruik te maken van Google’s Rich Results Test Tool. Dit is een gratis tool van Google waarmee je kunt controleren of de markup op je website correct is geïmplementeerd en of de Rich Snippets correct worden weergegeven in de zoekresultaten van Google.

Door regelmatig de markup op je website te controleren, kun je er zeker van zijn dat de Rich Snippets correct worden weergegeven en de zichtbaarheid en klikfrequentie van je website in de zoekresultaten van Google worden verbeterd.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.