PR

Informatie naar buiten brengen die aansluit bij de doelstellingen van een bedrijf: dit is van grote invloed op het succes van een bedrijf. Informatie verspreiden kan onder andere met PR. Wat is PR en wat is de invloed hiervan op het merkimago? We leggen het hier graag aan je uit!

Wat is PR?

PR is een afkorting voor de term Public Relations. Dit is vaak een afdeling van een bedrijf die ervoor zorgt dat bepaalde informatie bij de juiste persoon terecht komt. Dit is mogelijk een klant maar ook de pers of een algemeen publiek behoren tot de mogelijkheden. PR heeft veel invloed op de presentatie van bepaalde informatie. 

PR en het merkimago

De PR afdeling van een bedrijf bestaat vaak uit meerdere personen, waaronder de PR manager. De PR manager brengt informatie naar buiten die aansluit bij de doelstellingen van een bedrijf. de juiste coördinatie van de berichtgeving zorgt voor het gewenste verhaal.

Het inzetten van PR zorgt mogelijk voor imago behoud van een merk. Er zijn heel veel voordelen van goede PR waar bedrijven optimaal van geprofiteerd hebben. Anderzijds kan het ook zo zijn dat de PR van een bedrijf juist voor slechte resultaten zorgt. PR is niet voorspelbaar en het is dan ook mogelijk dat dit goed of juist slecht uitpakt. 

De impact van PR op SEO

PR heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt er onder andere voor dat een bedrijf zich op een bepaalde manier profileert. Dit is mogelijk op zowel positieve als negatieve wijze. Goed uitgevoerde PR zorgt mogelijk voor meer bekendheid en meer bezoekers op je website. Maar ook slechte PR zorgt mogelijk voor zowel positieve als negatieve resultaten.

Mijn advies

We raden aan om gebruik te maken van PR wanneer je als bedrijf bezig bent met je merk en het erg belangrijk vindt om een goed imago op te bouwen. Het inzetten van PR is niet altijd een must. Het is wel een interessante manier om informatie op een bepaalde manier te presenteren, zodat dit voor jouw bedrijf voordelig is.


Veelgestelde vragen

Wat is PR?

PR is een afkorting. Het volledige woord is public relations. Pr is een afdeling bij een bedrijf die speciaal zorgt dat bepaalde informatie bij de goede persoon terecht komt. Het kan een klant zijn of de pers. Publiek behoort ook tot de mogelijkheden. Pr heeft invloed op presentatie van informatie.

Wat is de impact van Pr op SEO?

Een goede pr heeft impact op de SEO van een website of pagina. Een bedrijf kan zich profileren op een bepaalde manier. Het kan gebeuren op een positieve manier maar ook een negatieve manier. Een slechte pr kan ook zelfs zorgen voor zowel positieve als negatieve resultaten. Het heeft nut.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.