PR

Informatie naar buiten brengen die aansluit bij de doelstellingen van een bedrijf: dit is van grote invloed op het succes van een bedrijf. Informatie verspreiden kan onder andere met PR. Wat is PR en wat is de invloed hiervan op het merkimago? We leggen het hier graag aan je uit!

Wat is PR?

PR is een afkorting voor de term Public Relations. Dit is vaak een afdeling van een bedrijf die ervoor zorgt dat bepaalde informatie bij de juiste persoon terecht komt. Dit is mogelijk een klant maar ook de pers of een algemeen publiek behoren tot de mogelijkheden. PR heeft veel invloed op de presentatie van bepaalde informatie. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

PR en het merkimago

De PR afdeling van een bedrijf bestaat vaak uit meerdere personen, waaronder de PR manager. De PR manager brengt informatie naar buiten die aansluit bij de doelstellingen van een bedrijf. de juiste coördinatie van de berichtgeving zorgt voor het gewenste verhaal.

Het inzetten van PR zorgt mogelijk voor imago behoud van een merk. Er zijn heel veel voordelen van goede PR waar bedrijven optimaal van geprofiteerd hebben. Anderzijds kan het ook zo zijn dat de PR van een bedrijf juist voor slechte resultaten zorgt. PR is niet voorspelbaar en het is dan ook mogelijk dat dit goed of juist slecht uitpakt. 

PR _ Begrippenlijst

De impact van PR op SEO

PR heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt er onder andere voor dat een bedrijf zich op een bepaalde manier profileert. Dit is mogelijk op zowel positieve als negatieve wijze. Goed uitgevoerde PR zorgt mogelijk voor meer bekendheid en meer bezoekers op je website. Maar ook slechte PR zorgt mogelijk voor zowel positieve als negatieve resultaten.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van PR wanneer je als bedrijf bezig bent met je merk en het erg belangrijk vindt om een goed imago op te bouwen. Het inzetten van PR is niet altijd een must. Het is wel een interessante manier om informatie op een bepaalde manier te presenteren, zodat dit voor jouw bedrijf voordelig is. 

Veelgestelde vragen

Wat is PR?

PR is een afkorting. Het volledige woord is public relations. Pr is een afdeling bij een bedrijf die speciaal zorgt dat bepaalde informatie bij de goede persoon terecht komt. Het kan een klant zijn of de pers. Publiek behoort ook tot de mogelijkheden. Pr heeft invloed op presentatie van informatie.

Wat is de impact van Pr op SEO?

Een goede pr heeft impact op de SEO van een website of pagina. Een bedrijf kan zich profileren op een bepaalde manier. Het kan gebeuren op een positieve manier maar ook een negatieve manier. Een slechte pr kan ook zelfs zorgen voor zowel positieve als negatieve resultaten. Het heeft nut.

Voor wie hebben wij dit artikel over pr geschreven?

Het artikel over pr hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over pr in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pr?

Wij schrijven over begrippen als pr om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

pr is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pr in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals pr, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip pr in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pr. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pr op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pr.

Het voorbeeld dat wij geven van pr , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over pr van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z