Affiliate Marketing

Een affiliate of partner kan geld verdienen door producten van derden te promoten. Hij plaatst bijvoorbeeld banners voor producten van een bepaalde webshop op zijn website. Als een bezoeker van zijn website op de banner klikt en uiteindelijk het product aanschaft, ontvangt de affiliate een commissie. Dit noem je affiliate marketing. Lees er hier alles over!

Wat is affiliate marketing?

Je ziet vaak de term affiliate marketing. Dit is de vorm van promotie waarbij je de website van iemand anders gebruikt om jouw producten onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Een affiliate zorgt voor een verwijzing naar jouw website om het artikel te verkopen. Gaat de bezoeker over tot een aankoop, dan ontvangt de affiliate een vooraf afgesproken bedrag.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorbeeld affiliate marketing

Heb jij een passie voor huisdieren en weet je hier erg veel vanaf, dan kan het zijn dat je daarover een blog bijhoudt of een website hebt met veel informatie over huisdieren. Je kunt dan overwegen om affiliate te worden voor producten voor huisdieren, hondenvoer, verzorgingsproducten enzovoorts. Je kunt dan bijvoorbeeld een test voor de beste hondenmand in je blog zetten en links naar de webshop die deze verkoopt meenemen.

Als je een affiliate-afspraak hebt met de webshop, zal hij je een commissie geven voor iedere aankoop die tot stand kwam vanaf jouw site. Let wel op, voor dit type overeenkomsten geldt een no-cure-no-pay mechanisme. Wordt er niks verkocht, dan ontvang je niets. Ook al geef je exposure aan de webshop.

Affiliate Marketing _ Begrippenlijst

Affiliate marketing en SEO

Het kan interessant zijn om als affiliate op te treden als je al een goede website hebt over een bepaald onderwerp waarvan jij veel verstand hebt. Het zal je minder moeite kosten om voor een SEO-website te zorgen en goede content te realiseren. Ook om onderwerpen te vinden waaraan je de voor jouw interessante webshop te koppelen zal je gemakkelijker afgaan.

Het blijkt dat in de praktijk affiliate-websites soms beter SEO-proof zijn dan de webshop zelf. Niet vreemd dus dat de webshops gretig gebruik maken van deze mogelijkheid.

Ons advies

Als jij wil optreden als affiliate voor bepaalde websites, moet je zorgen voor een zoekmachine-geoptimaliseerde website. Kies er alleen voor om links te plaatsen van webshops waarmee je zelf feeling hebt. Ook als je een webshop hebt en op zoek bent naar mogelijkheden voor dit type partner-marketing is het verstandig om kritisch te zijn op de keuze van waar je je banners plaatst. Gebruik je sites die interessant zijn voor jouw doelgroep, is het waarschijnlijker dat je succesvol bent.

Veelgestelde vragen

Wat is Affiliate Marketing?

Bij affiliate marketing gebruik je de website van iemand anders om jouw producten te promoten bij jouw doelgroep. Een affiliate, de eigenaar van de website die jouw producten promoot, neemt in zijn promotieverhaal een verwijzing naar jouw site op. Als de bezoeker, die via die link op jouw site komt, een aankoop doet, zal de affiliate een vooraf bepaalde vergoeding ontvangen.

Wat is de impact van Affiliate Marketing op SEO?

Over het algemeen hebben affliates hun SEO uitstekend voor elkaar. Webshops maken hier dan ook veel gebruik van. Als jij een goed bezochte website hebt, met interessante onderwerpen, kan het dus zonder dat het je al te veel moeite kost, toch aardig wat opleveren.

Voor wie hebben wij dit artikel over affiliate marketing geschreven?

Het artikel over affiliate marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over affiliate marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals affiliate marketing?

Wij schrijven over begrippen als affiliate marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

affiliate marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over affiliate marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals affiliate marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip affiliate marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van affiliate marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van affiliate marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende affiliate marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van affiliate marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over affiliate marketing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z