DoFollow link

Verwijzingen vanaf je eigen website plaatsen naar een andere pagina of website? Je maakt dan gebruik van een dofollow link. Wat is een dofollow link en hoe waardevol is dit voor de SEO van een website? 

Wat is een dofollow link?

Een dofollow link is een manier om aan webcrawlers te laten weten dat een bepaalde pagina toegankelijk is om te indexeren. Het is toegestaan om deze link te volgen. Deze instelling staat standaard aan op webpagina’s; het is mogelijk deze te wijzigen naar een nofollow link. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dofollow en nofollow

Op iedere websites staan links standaard op dofollow. Je gebruikt een dergelijke link bijvoorbeeld in CMS, waarmee je met een specifiek woord in een tekst op een pagina verwijst naar een andere pagina. Dit creëert waarde voor een webpagina. Het is ook mogelijk een nofollow link in te stellen: dit betekent dat deze link niet meetelt voor het bepalen van de ranking. 

Bezoekers van een website hebben de mogelijkheid om zowel dofollow als nofollow links te volgen. Dit oogt voor de bezoeker hetzelfde, maar de webcrawlers van zoekmachines zien het verschil en slaan de dofollow links niet over.

Dofollow _ Begrippenlijst

De impact van een dofollow link op de SEO

Een dofollow link heeft zeker nog impact op de SEO van een website of pagina. Het bepaalt de waarde van een webpagina. Hoe meer er sprake is van een link naar een bepaalde pagina, hoe hoger de ranking van deze pagina. Onder andere door link farming en wederzijdse links is dit niet meer zo makkelijk; omdat Google het zoekalgoritme op basis hiervan heeft aangepast. Context en relevantie zijn dan ook zeer belangrijk bij het creëren van impact van een dofollow link. 

Ons advies

We raden aan om goed te kijken naar de mogelijkheden met de dofollow link. Het is onder andere belangrijk dit op de juiste manier gebruiken: het biedt niet altijd meerwaarde voor de SEO, vooral niet als er sprake is van keyword spamming of niet-zuivere links. Controleer dan ook altijd de links en zet ze indien nodig op nofollow. Een SEO specialist beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om het gebruik van links op een slimme manier aan te pakken. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Dofollow link?

Een dofollow link kun je aan de webcrawlers duidelijk maken, dat een bepaalde pagina open staat om te worden geïndexeerd. Standaard staat deze instelling op ‘Aan’. Desgewenst kun je deze omzetten naar een zogenaamde Nofollow link.

Wat is de impact van Dofollow Link op SEO?

Een dofollow link kan wel degelijk impact hebben op SEO. Het bepaalt tot op zekere hoogte de waarde van een pagina. Hoe meer links er naar een bepaalde pagina zijn, des te hoger de ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over dofollow link geschreven?

Het artikel over dofollow link hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over dofollow link in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals dofollow link?

Wij schrijven over begrippen als dofollow link om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

dofollow link is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over dofollow link in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals dofollow link, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip dofollow link in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van dofollow link. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van dofollow link op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende dofollow link.

Het voorbeeld dat wij geven van dofollow link , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over dofollow link van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z