Inkomende links

Links naar je website zijn handig, zolang ze op de juiste manier worden ingezet. Maar hoe werkt dat? Je leest het hier. Inkomende links zijn links die naar jouw website leiden. Die links kunnen op verschillende websites staan. Het is voor inkomende links van belang dat ze relevant zijn.

Wat zijn inkomende links?

Inkomende links van relevante pagina’s zorgen namelijk voor een betere positie in de zoekresultaten. Wanneer je inkomende links van sites komen die niets te maken hebben met jouw bedrijf of sector of van dubieuze sites komen, hebben ze weinig nut. Inkomende links van sterke websites die relevant zijn voor jouw bedrijf zijn het meest waardevol. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat is relevant in inkomende links?

Er zijn do-follow links en no-follow links. Die laatste worden door Google genegeerd. Ze dragen dus ook niet bij aan de effectiviteit van je website en links. De do-follow links dragen bij aan je positie op de zoekresultatenpagina. 

Je hebt inkomende links nodig die sterk zijn. Dat wil zeggen dat ze kwalitatief goed zijn. Daarvoor moeten de inkomende links van sites komen die te maken hebben met jouw onderwerp. Een link van een site over beauty en make-up naar een site over mountainbiken bijvoorbeeld is niet heel sterk. Links van sites met vergelijkbare onderwerpen zijn sterker. Ook inkomende links van sites die Google hoog heeft staan in hun ranglijst zijn kwalitatief sterk.

Inkomende links _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Zulke kwalitatief sterke inkomende links dragen bij aan je SEO. Met sterke links, verhoog je je positie in de zoekresultaten van de zoekmachine. Google geeft een cijfer tussen de 1 en de 100 aan sites. Dit geeft de domein autoriteit aan. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de inkomende links op die site zijn voor je SEO. Inkomende links zijn een belangrijk aspect in SEO. Dan is het wel zaak dat ze goed worden ingezet en kwalitatief sterk zijn.

Ons advies

Check je inkomende links en zorg dat je dubieuze en kwalitatief minder sterke links wegwerkt. Hoe dat precies moet, hangt af van waar de inkomende links geplaatst zijn. Het is mogelijk om op je site in de codering specifieke domeinen af te wijzen met hun inkomende links. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn inkomende links?

Inkomende links zijn links die van andere websites naar jouw website worden geplaatst. Dit wordt door SEO-specialisten vaak als linkbuilding aangeduid. Het versterk de autoriteit van je website, mits dit op een correcte wijze wordt uitgevoerd.

Wat is de impact van Inkomende Links op SEO?

Kwalitatief goede links dragen ertoe bij dat jouw positie in de zoekresultaten wordt verhoogd. Google beoordeeld sites met een cijfer tussen de 1 en 100. Hoe hoger de beoordeling des te beter de inkomende links op de betreffende website zijn.

Voor wie hebben wij dit artikel over inkomende links geschreven?

Het artikel over inkomende links hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over inkomende links in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals inkomende links?

Wij schrijven over begrippen als inkomende links om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

inkomende links is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over inkomende links in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals inkomende links, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip inkomende links in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van inkomende links. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van inkomende links op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende inkomende links.

Het voorbeeld dat wij geven van inkomende links , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over inkomende links van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z