Artikel marketing

Een product of dienst op een professionele en succesvolle manier promoten? Dit is onder andere mogelijk met het toepassen van goede artikel marketing. Wat is artikel marketing en wat is de invloed hiervan op de SEO van een website of pagina? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is artikel marketing?

Artikel marketing is het zichtbaar maken van een product of dienst. Dit gebeurt meestal met het publiceren van teksten over het product of de dienst in kwestie. Het gebruik van artikel marketing zorgt mogelijk voor het vergroten van de zichtbaarheid om zo de verkoop te stimuleren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waarom online artikel marketing waardevol is

Het zichtbaar maken van een product of dienst is een van de oudste online marketing vormen. Het gaat hierbij om content over een product of dienst: de tekst krijgt een publicatie op een externe website of blog. Het gaat meestal over websites en blogs waar bezoekers komen met dezelfde interesses. De kans dat een product of dienst aansluit bij de wensen van de bezoeker is op deze manier groter. Dit zorgt er weer voor dat de kans op conversie een stuk groter is. Ook de betere zichtbaarheid van een product, dienst of merk is een gevolg van artikel marketing.

Artikelmarketing _ Begrippenlijst

De impact van artikel marketing op SEO

Artikel marketing heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en zorgt onder andere voor het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekmachine. Het bevordert daarnaast ook de manier waarop een product of dienst naar voren komt. Het gericht schrijven voor de doelgroep zorgt voor het aanspreken van het juiste publiek en daarmee voor het aanzetten tot conversie.

Ons advies

Online marketing kent vele vormen en artikel marketing is een van de meest bekende en succesvolle vormen. Je schrijft geen advertentietekst, maar je zorgt voor een goede balans tussen feitelijke informatie en een commerciële boodschap.

We raden aan om de teksten voor artikel marketing te laten schrijven door een content specialist. Op deze manier vergroot je de zichtbaarheid van een merk, product of dienst, maar kom je niet te commercieel over.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Artikelmarketing?

Artikelmarketing is het publiekelijk vertonen van een bepaald product of dienst. Veelal doet men dit in combinatie met een publicatie over het betreffende product of dienst in tekstvorm. Artikelmarketing kan je helpen om meer bekendheid te krijgen om zodoende een hogere omzet te realiseren.

Wat is de impact van Artikelmarketing op SEO?

Artikelmarketing is zeker een belangrijk onderdeel van de SEO voor een website. Het is een manier om jouw zichtbaarheid te vergroten, zodat je beter wordt gevonden in een zoekmachine zoals Google. Ook belicht je op deze manier jouw product of dienst op een positieve manier. Als je die heel gericht op jouw doelgroep doet, zal je daardoor zeker meer verkeer naar jouw website krijgen en zal men sneller tot conversie overgaan.

Voor wie hebben wij dit artikel over artikel marketing geschreven?

Het artikel over artikel marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over artikel marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals artikel marketing?

Wij schrijven over begrippen als artikel marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

artikel marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over artikel marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals artikel marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip artikel marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van artikel marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van artikel marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende artikel marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van artikel marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over artikel marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z