Artikel marketing

Een product of dienst op een professionele en succesvolle manier promoten? Dit is onder andere mogelijk met het toepassen van goede artikel marketing. Wat is artikel marketing en wat is de invloed hiervan op de SEO van een website of pagina? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is artikel marketing?

Artikel marketing is het zichtbaar maken van een product of dienst. Dit gebeurt meestal met het publiceren van teksten over het product of de dienst in kwestie. Het gebruik van artikel marketing zorgt mogelijk voor het vergroten van de organische vindbaarheid om zo de verkoop te stimuleren.

Waarom online artikel marketing waardevol is

Het zichtbaar maken van een product of dienst is een van de oudste online marketing vormen. Het gaat hierbij om content over een product of dienst: de tekst krijgt een publicatie op een externe website of blog. Het gaat meestal over websites en blogs waar bezoekers komen met dezelfde interesses. De kans dat een product of dienst aansluit bij de wensen van de bezoeker is op deze manier groter. Dit zorgt er weer voor dat de kans op conversie een stuk groter is. Ook de betere zichtbaarheid van een product, dienst of merk is een gevolg van artikel marketing.

De impact van artikel marketing op SEO

Artikel marketing heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en zorgt onder andere voor het verbeteren van de online vindbaarheid in de zoekmachine. Het bevordert daarnaast ook de manier waarop een product of dienst naar voren komt. Het een goede SEO-campagne en het gericht schrijven voor de doelgroep zorgt voor het aanspreken van het juiste publiek en daarmee voor het aanzetten tot conversie.

Mijn advies

Online marketing kent vele vormen en artikel marketing is een van de meest bekende en succesvolle vormen. Je schrijft geen advertentietekst, maar je zorgt voor een goede balans tussen feitelijke informatie en een commerciële boodschap.

We raden aan om de teksten voor artikel marketing te laten schrijven door een content specialist. Op deze manier vergroot je de zichtbaarheid van een merk, product of dienst, maar kom je niet te commercieel over.


Veelgestelde vragen

Wat is Artikelmarketing?

Artikelmarketing is het publiekelijk vertonen van een bepaald product of dienst. Veelal doet men dit in combinatie met een publicatie over het betreffende product of dienst in tekstvorm. Artikelmarketing kan je helpen om meer bekendheid te krijgen om zodoende een hogere omzet te realiseren.

Wat is de impact van Artikelmarketing op SEO?

Artikelmarketing is zeker een belangrijk onderdeel van de SEO voor een website. Het is een manier om jouw zichtbaarheid te vergroten, zodat je beter wordt gevonden in een zoekmachine zoals Google. Ook belicht je op deze manier jouw product of dienst op een positieve manier. Als je die heel gericht op jouw doelgroep doet, zal je daardoor zeker meer verkeer naar jouw website krijgen en zal men sneller tot conversie overgaan.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.