Artikel marketing

Een product of dienst op een professionele en succesvolle manier promoten? Dit is onder andere mogelijk met het toepassen van goede artikel marketing. Wat is artikel marketing en wat is de invloed hiervan op de SEO van een website of pagina? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is artikel marketing?

Artikel marketing is het zichtbaar maken van een product of dienst. Dit gebeurt meestal met het publiceren van teksten over het product of de dienst in kwestie. Het gebruik van artikel marketing zorgt mogelijk voor het vergroten van de zichtbaarheid om zo de verkoop te stimuleren.

Waarom online artikel marketing waardevol is

Het zichtbaar maken van een product of dienst is een van de oudste online marketing vormen. Het gaat hierbij om content over een product of dienst: de tekst krijgt een publicatie op een externe website of blog. Het gaat meestal over websites en blogs waar bezoekers komen met dezelfde interesses. De kans dat een product of dienst aansluit bij de wensen van de bezoeker is op deze manier groter. Dit zorgt er weer voor dat de kans op conversie een stuk groter is. Ook de betere zichtbaarheid van een product, dienst of merk is een gevolg van artikel marketing.

Artikelmarketing _ Begrippenlijst

De impact van artikel marketing op SEO

Artikel marketing heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en zorgt onder andere voor het verbeteren van de vindbaarheid in de zoekmachine. Het bevordert daarnaast ook de manier waarop een product of dienst naar voren komt. Het gericht schrijven voor de doelgroep zorgt voor het aanspreken van het juiste publiek en daarmee voor het aanzetten tot conversie.

Ons advies

Online marketing kent vele vormen en artikel marketing is een van de meest bekende en succesvolle vormen. Je schrijft geen advertentietekst, maar je zorgt voor een goede balans tussen feitelijke informatie en een commerciële boodschap.

We raden aan om de teksten voor artikel marketing te laten schrijven door een content specialist. Op deze manier vergroot je de zichtbaarheid van een merk, product of dienst, maar kom je niet te commercieel over.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat artikel marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over artikel marketing geschreven?

Het artikel over artikel marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over artikel marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over artikel marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals artikel marketing?

Wij schrijven over begrippen als artikel marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Artikel marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over artikel marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip artikel marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van artikel marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van artikel marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende artikel marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van artikel marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over artikel marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z