Google Trends

Wil je inspelen op trends en hierdoor veel bezoekers naar je website trekken? Het gebruik van Google Trends is hierbij een optie. Wat is Google Trends en wat heb je hieraan bij online marketing? Hier vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is Google Trends?

Google Trends is onderdeel van Google: deze dienst laat de meest populaire zoekopdrachten zien. Hierbij is sprake van een onderverdeling van diverse talen en regio’s. Met Google Trends zie je bijvoorbeeld staan waar mensen in Nederland het meest op zoeken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De waarde van Google Trends voor online marketing

Een dienst als Google Trends rangschikt het volume van zoekopdrachten om ze vervolgens op populariteit te classificeren. Meestal gaat het om nieuwswaardige onderwerpen, bekende personen of grote evenementen. Wel is het belangrijk om te weten dat het volume van zoekopdrachten niet allesbepalend is.

Inspelen op trends is mogelijk met het creëren van gerelateerde content. Verder zorgt Google Trends ervoor dat je bij online marketing ziet wat de populariteit is van een zoekopdracht.

Google Trends | Begrippenlijst

De impact van Google Trends op SEO

Google Trends heeft zeker impact op de SEO van een website. Voer een keyword onderzoek uit op Google Trends om te achterhalen van de meest populaire zoekwoorden zijn op Google. Doordat je tot twee jaar aan data terugziet, herken je de keywords die groeien in populariteit. Deze gebruik je vervolgens op jouw website. Dit biedt mogelijkheden voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website.

Ons advies

Wat maakt Google Trends tot een waardevolle aanvulling van jouw SEO strategie? Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld en verzamelt en presenteert resultaten: het gebruik van Google tools is dan ook het meest aan te raden.

We raden aan om de juiste keywords te gebruiken in het optimaliseren van je website. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van SEO. Ook het in de gaten houden van trends zorgt ervoor dat je kansen gaat zien.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Google Trends?

Google Trends laat je de meest populaire zoekopdrachten zien, onderverdeeld naar verschillende regio’s en talen. Zo kun je bijvoorbeeld bekijken welke zoekopdracht inwoners van Nederland het meest doen.

Wat is de impact van Google Trends op SEO?

Google Trends helpt jou om te achterhalen wat de meest gebruikte zoekopdrachten zijn. Je kunt tot maximaal twee jaar terugkijken. Hierdoor zie je dus ook welke zoektermen in populariteit toenemen. Deze kun je dan ook weer voor jouw website gebruiken. Hiermee kan je jouw site nog beter vindbaar maken.

Voor wie hebben wij dit artikel over google trends geschreven?

Het artikel over google trends hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google trends in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google trends?

Wij schrijven over begrippen als google trends om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google trends is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google trends in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google trends, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google trends in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google trends. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google trends op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google trends.

Het voorbeeld dat wij geven van google trends , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google trends van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z