Google Trends

Wil je inspelen op trends en hierdoor veel bezoekers naar je website trekken? Het gebruik van Google Trends is hierbij een optie. Wat is Google Trends en wat heb je hieraan bij online marketing? Hier vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is Google Trends?

Google Trends is onderdeel van Google: deze dienst laat de meest populaire zoekopdrachten zien. Hierbij is sprake van een onderverdeling van diverse talen en regio’s. Met Google Trends zie je bijvoorbeeld staan waar mensen in Nederland het meest op zoeken.

De waarde van Google Trends voor online marketing

Een dienst als Google Trends rangschikt het volume van zoekopdrachten om ze vervolgens op populariteit te classificeren. Meestal gaat het om nieuwswaardige onderwerpen, bekende personen of grote evenementen. Wel is het belangrijk om te weten dat het volume van zoekopdrachten niet allesbepalend is.

Inspelen op trends is mogelijk met het creëren van gerelateerde content. Verder zorgt Google Trends ervoor dat je bij online marketing ziet wat de populariteit is van een zoekopdracht.

Google Trends | Begrippenlijst

De impact van Google Trends op SEO

Google Trends heeft zeker impact op de SEO van een website. Voer een keyword onderzoek uit op Google Trends om te achterhalen van de meest populaire zoekwoorden zijn op Google. Doordat je tot twee jaar aan data terugziet, herken je de keywords die groeien in populariteit. Deze gebruik je vervolgens op jouw website. Dit biedt mogelijkheden voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website.

Ons advies

Wat maakt Google Trends tot een waardevolle aanvulling van jouw SEO strategie? Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld en verzamelt en presenteert resultaten: het gebruik van Google tools is dan ook het meest aan te raden.

We raden aan om de juiste keywords te gebruiken in het optimaliseren van je website. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van SEO. Ook het in de gaten houden van trends zorgt ervoor dat je kansen gaat zien.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat google trends inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over google trends geschreven?

Het artikel over google trends hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over google trends hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over google trends in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google trends?

Wij schrijven over begrippen als google trends om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Google trends is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google trends en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip google trends in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google trends. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google trends op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google trends.

Het voorbeeld dat wij geven van google trends geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over google trends van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z