301 redirect

Heb je een nieuwe website? Dan is het logisch dat je wilt dat mensen jou alsnog goed vinden. Het gebruik van een 301 redirect is in dit geval een goede oplossing. Wat is een 301-redirect en wat is de impact hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is 301 redirect?

301 redirect is een term voor het aanduiden van een doorverwijzing van de ene naar de andere url. Deze url stuurt bezoekers door naar een andere pagina die ze vervolgens naar de gewenste pagina stuurt. 301 redirect is een manier om bezoekers die een oudere url hebben opgeslagen wel op de goede site terecht komen. 

Mogelijkheden met 301 redirect

Een 301 redirect staat dus voor het doorverwijzen van bezoekers aan een website. Verander je van url voor je website, dan wil je logischerwijs dat mensen jou blijven vinden. Een 301 redirect leidt mensen die de oude url invoeren alsnog naar de goede website. Dit is ook een goed idee wanneer je meerdere variaties van een domeinnaam bezit: je laat dan alle varianten doorverwijzen naar één site. Een 301 redirect is dan ook hetzelfde als het laten doorsturen van je post als je verhuisd bent naar een nieuw adres. 

301 redirect _ Begrippenlijst

De impact van 301 redirect op SEO

301 redirect heeft zeker een impact op de SEO van een website of pagina. Je behoudt in de eerste plaats een groot deel van de autoriteit in de zoekmachines met je oude website. Dit is goed voor de SEO. Gebruik je een oud adres niet meer, dan moet je de waarde van je nieuwe pagina vanaf 0 opbouwen. Met het gebruik van je oude adres en een 301 redirect zorg je ervoor dat bezoekers bij de goede site uitkomen en behoudt je de waarde van je pagina. 

Animatie | SEO | RalfvanVeen.com

Ook op positie #1 staan in Google? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Ons advies

We raden aan om de 301 redirect op de juiste manier te gebruiken. Een 301 redirect is een permanente doorverwijzing. Het is ook mogelijk om voor een 302 redirect te kiezen. Dit is een tijdelijke doorverwijzing. De oude url zal dan in de ranking zakken en de nieuwe url zal meer gaan stijgen in de ranking. Het inschakelen van een expert in SEO is een goede manier om hier op de juiste manier gebruik van te maken.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat 301 redirect inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over 301 redirect geschreven?

Het artikel over 301 redirect hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over 301 redirect hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over 301 redirect in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals 301 redirect?

Wij schrijven over begrippen als 301 redirect om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

301 redirect is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over 301 redirect en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip 301 redirect in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van 301 redirect. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van 301 redirect op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende 301 redirect.

Het voorbeeld dat wij geven van 301 redirect geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over 301 redirect van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z