301 redirect

Heb je een nieuwe website? Dan is het logisch dat je wilt dat mensen jou alsnog goed vinden. Het gebruik van een 301 redirect is in dit geval een goede oplossing. Wat is een 301-redirect en wat is de impact hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is 301 redirect?

301 redirect is een term voor het aanduiden van een doorverwijzing van de ene naar de andere url. Deze url stuurt bezoekers door naar een andere pagina die ze vervolgens naar de gewenste pagina stuurt. 301 redirect is een manier om bezoekers die een oudere url hebben opgeslagen wel op de goede site terecht komen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Mogelijkheden met 301 redirect

Een 301 redirect staat dus voor het doorverwijzen van bezoekers aan een website. Verander je van url voor je website, dan wil je logischerwijs dat mensen jou blijven vinden. Een 301 redirect leidt mensen die de oude url invoeren alsnog naar de goede website. Dit is ook een goed idee wanneer je meerdere variaties van een domeinnaam bezit: je laat dan alle varianten doorverwijzen naar één site. Een 301 redirect is dan ook hetzelfde als het laten doorsturen van je post als je verhuisd bent naar een nieuw adres. 

301 redirect _ Begrippenlijst

De impact van 301 redirect op SEO

301 redirect heeft zeker een impact op de SEO van een website of pagina. Je behoudt in de eerste plaats een groot deel van de autoriteit in de zoekmachines met je oude website. Dit is goed voor de SEO. Gebruik je een oud adres niet meer, dan moet je de waarde van je nieuwe pagina vanaf 0 opbouwen. Met het gebruik van je oude adres en een 301 redirect zorg je ervoor dat bezoekers bij de goede site uitkomen en behoudt je de waarde van je pagina. 

Ons advies

We raden aan om de 301 redirect op de juiste manier te gebruiken. Een 301 redirect is een permanente doorverwijzing. Het is ook mogelijk om voor een 302 redirect te kiezen. Dit is een tijdelijke doorverwijzing. De oude url zal dan in de ranking zakken en de nieuwe url zal meer gaan stijgen in de ranking. Het inschakelen van een expert in SEO is een goede manier om hier op de juiste manier gebruik van te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is een 301 Redirect?

Met de term 301 redirect bedoelen we een doorverwijzing van de ene naar de andere URL. Het is een manier om bijvoorbeeld gebruikers die een oude URL hebben opgeslagen toch op de goede website uit te laten komen.

Wat is de impact van 301 Redirect op SEO?

301 redirect heeft wel degelijk bepaalde impact op de SEO van jouw site. Op deze manier kun je een belangrijk deel van de autoriteit in de zoekmachines van de oude website behouden, maar zorg je er wel voor dat bezoekers op de juiste pagina terecht komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over 301 redirect geschreven?

Het artikel over 301 redirect hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over 301 redirect in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals 301 redirect?

Wij schrijven over begrippen als 301 redirect om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

301 redirect is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over 301 redirect in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals 301 redirect, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip 301 redirect in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van 301 redirect. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van 301 redirect op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende 301 redirect.

Het voorbeeld dat wij geven van 301 redirect , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over 301 redirect van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z