Deeplink

Een deeplink is een link op een website die verwijst naar een subpagina van een andere internetsite. Een deeplink verwijst dus niet naar de homepage maar naar een specifieke onderpagina. Dit gebeurt vaak als er verwezen wordt naar specifieke informatie die niet direct op een homepage te lezen is.

Wat is een deeplink?

Een deeplink kun je ook omschrijven als een link die niet aan de oppervlakte ligt. Met een link ‘aan de oppervlakte’ bedoelen we een link van een website naar de homepage van een andere internetsite, ook wel surface link genoemd. Je kunt met een diepe link zorgen dat de lezer direct bij gespecialiseerde – voor hem interessante – content terecht komt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Gebruik deeplinks

In principe kun je op een website met een link verwijzen naar iedere internetpagina je maar wil. Maar het kan zijn dat de beheerder van een website liever niet wil dat een bezoeker via een onderliggende pagina binnenkomt. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat hij op zijn homepage advertenties heeft staan of graag wil dat een bezoeker eerst bekend raakt met zijn onderneming. Ook is onderliggende content op websites van kranten bijvoorbeeld vaak niet volledig gratis voor iedereen toegankelijk. Deze betaalde pagina’s zijn dan afgesloten met behulp van een login en kunnen ook niet via een deeplink worden bezocht.

Deeplink _ Begrippenlijst

Deeplinks en SEO

Het slim gebruiken van deeplinks kan zorgen voor een hogere positie in zoekmachines. Hierdoor kun je meer bezoekers naar je site trekken. Het zorgt er bovendien voor dat jouw website meer expertise uitstraalt. Bezoekers houden van links naar andere pagina’s als ze op zoek zijn naar specifieke informatie. Om een deeplink strategie op te zetten zul je veel content moeten creëren, die is afgestemd op jouw doelgroep. Deze kun je dan gebruiken om naar door te laten linken. Zo kun je meer informatie geven over één specifiek onderwerp. Als een pagina van jouw website wordt gelinkt door een externe website zul je zeker in aanzien stijgen bij de zoekmachines.

Ons advies

Als je een deeplink strategie gaat opzetten kun je een aantal regels volgen. Zet bijvoorbeeld geen links naar de homepage of de pagina’s met algemene informatie of contactinformatie. Ook raakt Google in de war als je steeds naar dezelfde pagina doorlinkt. De zoekmachine zal je website hierdoor declasseren. Het is slimmer om veel unieke content te hebben op je website, maar die wel vergelijkbaar is. Zo geef je de lezer steeds wat meer informatie over één onderwerp. Op deze manier wordt jouw website een autoriteit op zijn gebied.

Veelgestelde vragen

Wat is Deeplink?

Een deeplink is een weblink op een bepaalde website die naar een van de sub pagina’s van een andere website verwijst. Dit wordt veelal gedaan als men een verwijzing naar bepaalde informatie wil maken die niet op de homepage staat vermeld.

Wat is de impact van Deeplink op SEO?

Door het slim toepassen van deeplinks kan je een hogere ranking in de zoekresultaten realiseren. Het zorgt voor meer verkeer naar jouw site. Deze zal ook zeker meer expertise uitstralen. Bij een deeplink strategie zal je wel voor heel veel, voor jouw doelgroep relevante content moeten zorgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over deeplink geschreven?

Het artikel over deeplink hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over deeplink in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals deeplink?

Wij schrijven over begrippen als deeplink om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

deeplink is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over deeplink in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals deeplink, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip deeplink in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van deeplink. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van deeplink op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende deeplink.

Het voorbeeld dat wij geven van deeplink , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over deeplink van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z