Verwijder ongebruikt JavaScript

Een website laden gaat snel, maar een nog snellere laadtijd is waarschijnlijk ook mogelijk. Verwijder ongebruikt JavaScript is in dit geval een van de adviezen. Wat is Verwijder ongebruikt JavaScript en hoe kom je achter dit probleem? We leggen het hier aan je uit!

Wat is Verwijder ongebruikt JavaScript?

Verwijder ongebruikt JavaScript is een aanbeveling die een programma als Google PageSpeed Insights mogelijk geeft wanneer je de content van jouw website laat analyseren. Het verwijderen van ongebruikt JavaScript is mogelijk een manier om een website te verbeteren en sneller te maken. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het nadeel van overbodige JavaScript op de website

Wanneer je een website opent, zie je als gebruiker niet wat er allemaal aan de ‘achterkant’ van de website gebeurt. Hier vindt het laden van de complete website plaats. Dit gaat redelijk snel, maar het komt ook voor dat het iets langer duurt. Dit is voor de gebruiker van een website vervelend, en de kans is dan ook groot dat de gebruiker de webpagina verlaat voor een andere website. 

Overbodig JavaScript behoort tot een van de mogelijke oorzaken. Dit is een programmeertaal die de webpagina interactief maakt door middel van code. De browser checkt alle code op de site; ook de code die niet in gebruik is. Dit kost extra tijd en zorgt mogelijk voor een langere laadtijd.

Verwijder ongebruikt JavaScript _ Begrippenlijst

De impact van Verwijder ongebruikt JavaScript op de SEO

Verwijder ongebruikt JavaScript heeft in mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt ervoor dat de browser een website sneller checkt waardoor deze ook sneller laadt. Het verwijderen van ongebruikt JavaScript is echter geen garantie voor een snelle website: de laadsnelheid is van veel meer zaken afhankelijk.

Ons advies

Het verwijderen van ongebruikt JavaScript is een van de manieren waarop je jouw website mogelijk sneller maakt voor zowel gebruikers als de zoekmachine. We raden aan om gebruik te maken van Google PageSpeed Insights. Dit programma analyseert de content van je website en geeft de melding ‘Verwijder ongebruikt JavaScript’: aan de hand hiervan krijg je de nodige adviezen over hoe je dit aanpakt. Kom je er niet uit? Dan is het altijd mogelijk een ontwikkelaar of programmeur in te schakelen die dit voor je oppakt. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat betekent Wat betekent “verwijder ongebruikt javascript”?

Het is een aanbeveling die google pagespeed insights jou geeft. Dat gebeurt wanneer je het content van je website wilt analyseren. Bij het verwijderen van ongebruikt javascript heb je de mogelijkheid om je website te verbeteren. Je maakt je website erdoor ook sneller. Ongebruikte javascript kan een webpagina inactief maken.

Wat is de impact van Verwijder Ongebruikt Javascript op SEO?

Het verwijderen van ongebruikte javascript heeft impact op de SEO van een pagina of website. De browser zal hier door sneller een website checken waardoor die sneller laadt. Het is echter geen garantie voor een snelle website. De snelheid van het laden van jou website is afhankelijk van meer zaken.

Voor wie hebben wij dit artikel over verwijder ongebruikt javascript geschreven?

Het artikel over verwijder ongebruikt javascript hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over verwijder ongebruikt javascript in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals verwijder ongebruikt javascript?

Wij schrijven over begrippen als verwijder ongebruikt javascript om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

verwijder ongebruikt javascript is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over verwijder ongebruikt javascript in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals verwijder ongebruikt javascript, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip verwijder ongebruikt javascript in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van verwijder ongebruikt javascript. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van verwijder ongebruikt javascript op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende verwijder ongebruikt javascript.

Het voorbeeld dat wij geven van verwijder ongebruikt javascript , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over verwijder ongebruikt javascript van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z