Hreflang

Een zo groot mogelijk verzorgingsgebied voor jouw website creëren? Een van de mogelijkheden die jij hebt is het toevoegen van hreflang. Wat is hreflang en in hoeverre is het aan te raden dit toe te passen op je website? Je leest het hier!

Wat is hreflang?

Hreflang is een tag waarmee het mogelijk is de taal en het taalgebied van een website aan te geven. Dit maakt het voor een zoekmachine mogelijk een website op de juiste manier weer te geven in de resultaten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De mogelijkheden met hreflang

Het internet kent geen geografische grenzen: het is voor een website dan ook mogelijk om wereldwijd bereik te hebben. Om dit voor elkaar te krijgen is het slim om meerdere talen toe te voegen, zodat het voor mensen makkelijk is de informatie in hun eigen taal te lezen. 

Met de hreflang kies je voor een toevoeging aan het rel-alternate attribuut, een stukje code op een website. Een link element met hreflang ziet er zo uit: 

<link href=”[URL]” hreflang=”[taalcode]-[landcode]” rel=”alternate”/>

Door de taalcode en landcode in te voeren is het mogelijk om jouw website in diverse talen aan te bieden.

Hreflang _ Begrippenlijst

De impact van hreflang op de SEO

De hreflang heeft mogelijk positieve impact op de SEO van een website of pagina. Het implementeren van een hreflang-tag zorgt mogelijk voor de toename van organisch verkeer op de website. Ook zijn er genoeg voorbeelden van stijgingen in opbrengsten uit organisch verkeer na het implementeren van deze tag. Het toepassen van een hreflang-tag is niet altijd bepalend voor het zoekalgoritme, maar is mogelijk wel indicatief en informatief. 

Ons advies

We raden aan om eerst een goed plan te maken voor je website: het is niet altijd nodig om een wereldwijde doelgroep aan te spreken. In dit geval is het slim om x-default in te schakelen. Wel een grote doelgroep aanspreken in andere landen, dan is het mogelijk interessant om hreflang te implementeren. Het bepaalt het verzorgingsgebied van een website.

Veelgestelde vragen

Wat is hreflang?

Hreflang moet je zien als een bepaalde tag waarmee de taal en het taalgebied van een website kan worden aangegeven. Het zorgt ervoor dat een zoekmachine de website op de juiste manier kan weergeven in de zoekresultaten.

Wat is de impact van Hreflang op SEO?

Als je hreflang toepast, hoeft dit niet direct gevolgen voor het zoekresultaat te hebben. Wel kan het informatief werken. Het zal eraan toe bijdragen, dat het organisch verkeer naar je website toeneemt.

Voor wie hebben wij dit artikel over hreflang geschreven?

Het artikel over hreflang hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over hreflang in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals hreflang?

Wij schrijven over begrippen als hreflang om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

hreflang is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over hreflang in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals hreflang, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip hreflang in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van hreflang. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van hreflang op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende hreflang.

Het voorbeeld dat wij geven van hreflang , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over hreflang van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z