Verborgen content

Wat is verborgen content? Wat is het belang van verborgen content voor zoekmachine optimalisatie? Wij vertellen het in dit artikel.

Wat is verborgen content?

Verborgen content is content dat in dezelfde kleur als de achtergrond werd geplaatst. Een reden dat dit toentertijd populair was onder marketeers, is om zoveel mogelijk content op een pagina te krijgen.

Voorbeeld verborgen content

Een voorbeeld is een e-commerce site waar het doel het verkopen van producten is. Wanneer er op zo’n soort site te veel content staat, leidt dit af van het daadwerkelijke doel van een site (overgaan tot aankoop).

In 2005 was het gebruikelijk om zo vaak mogelijk het zoekwoord te laten voorkomen in de content. Verborgen content was een methode die daarvoor gebruikt werd. Wanneer de tekst zichtbaar is voor de bezoeker schrikt dat af. Dat is de reden dat marketeers er voor kozen om de tekst dezelfde kleur te laten hebben als de achtergrond.

Vandaag de dag weten we dat Google veel meer waarde hecht aan kwaliteit in plaats van kwantiteit.

verborgen content

Ons advies

Wij raden het gebruik van verborgen content sterk af. Het verbergen van content is een sterk verouderde methode. Google ziet hier gelijk doorheen!

Het algoritme van Google is een stuk slimmer geworden door de jaren heen. Verborgen content levert anno 2021 geen meerwaarde voor SEO. Riskeer geen penalty en vermijd verborgen content!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat verborgen content inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over verborgen content geschreven?

Het artikel over verborgen content hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over verborgen content hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over verborgen content in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals verborgen content?

Wij schrijven over begrippen als verborgen content om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Verborgen content is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over verborgen content en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip verborgen content in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van verborgen content. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van verborgen content op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende verborgen content.

Het voorbeeld dat wij geven van verborgen content geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over verborgen content van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z