Verborgen content

Wat is verborgen content? Wat is het belang van verborgen content voor zoekmachine optimalisatie? Wij vertellen het in dit artikel.

Wat is verborgen content?

Verborgen content is content dat in dezelfde kleur als de achtergrond werd geplaatst. Een reden dat dit toentertijd populair was onder marketeers, is om zoveel mogelijk content op een pagina te krijgen.

Voorbeeld verborgen content

Een voorbeeld is een e-commerce site waar het doel het verkopen van producten is. Wanneer er op zo’n soort site te veel content staat, leidt dit af van het daadwerkelijke doel van een site (overgaan tot aankoop).

In 2005 was het gebruikelijk om zo vaak mogelijk het zoekwoord te laten voorkomen in de content. Verborgen content was een methode die daarvoor gebruikt werd. Wanneer de tekst zichtbaar is voor de bezoeker schrikt dat af. Dat is de reden dat marketeers er voor kozen om de tekst dezelfde kleur te laten hebben als de achtergrond.

Vandaag de dag weten we dat Google veel meer waarde hecht aan kwaliteit in plaats van kwantiteit.

verborgen content

Mijn advies

Wij raden het gebruik van verborgen content sterk af. Het verbergen van content is een sterk verouderde methode. Google ziet hier gelijk doorheen!

Het algoritme van Google is een stuk slimmer geworden door de jaren heen. Verborgen content levert anno 2021 geen meerwaarde voor SEO. Riskeer geen penalty en vermijd verborgen content!

Veelgestelde vragen

Wat is een verborgen content?

Een verborgen content was ooit populair onder de marketeers. Het was bedoeld om zoveel mogelijk content te krijgen op een pagina. Verborgen content is content die in dezelfde kleur en achtergrond werd geplaatst. Het was gebruikelijk om zoekwoorden vaak te laten verschijnen in het content. Deze methode werd veel gebruikt.

Wat is de impact van Verborgen Content op SEO?

Het gebruik van verborgen content is een verouderde methode en wordt afgeraden. Google ziet dit meteen. Google is verbeterd en het algoritme is slimmer geworden. De verborgen content levert nu geen meerwaarde voor de SEO. Je kan beter het verborgen content vermijden. Je wilt geen penalty riskeren met verborgen content.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies