Verborgen content

Wat is verborgen content? Wat is het belang van verborgen content voor zoekmachine optimalisatie? Wij vertellen het in dit artikel.

Wat is verborgen content?

Verborgen content is content dat in dezelfde kleur als de achtergrond werd geplaatst. Een reden dat dit toentertijd populair was onder marketeers, is om zoveel mogelijk content op een pagina te krijgen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorbeeld verborgen content

Een voorbeeld is een e-commerce site waar het doel het verkopen van producten is. Wanneer er op zo’n soort site te veel content staat, leidt dit af van het daadwerkelijke doel van een site (overgaan tot aankoop).

In 2005 was het gebruikelijk om zo vaak mogelijk het zoekwoord te laten voorkomen in de content. Verborgen content was een methode die daarvoor gebruikt werd. Wanneer de tekst zichtbaar is voor de bezoeker schrikt dat af. Dat is de reden dat marketeers er voor kozen om de tekst dezelfde kleur te laten hebben als de achtergrond.

Vandaag de dag weten we dat Google veel meer waarde hecht aan kwaliteit in plaats van kwantiteit.

verborgen content

Ons advies

Wij raden het gebruik van verborgen content sterk af. Het verbergen van content is een sterk verouderde methode. Google ziet hier gelijk doorheen!

Het algoritme van Google is een stuk slimmer geworden door de jaren heen. Verborgen content levert anno 2021 geen meerwaarde voor SEO. Riskeer geen penalty en vermijd verborgen content!

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een verborgen content?

Een verborgen content was ooit populair onder de marketeers. Het was bedoeld om zoveel mogelijk content te krijgen op een pagina. Verborgen content is content die in dezelfde kleur en achtergrond werd geplaatst. Het was gebruikelijk om zoekwoorden vaak te laten verschijnen in het content. Deze methode werd veel gebruikt.

Wat is de impact van Verborgen Content op SEO?

Het gebruik van verborgen content is een verouderde methode en wordt afgeraden. Google ziet dit meteen. Google is verbeterd en het algoritme is slimmer geworden. De verborgen content levert nu geen meerwaarde voor de SEO. Je kan beter het verborgen content vermijden. Je wilt geen penalty riskeren met verborgen content.

Voor wie hebben wij dit artikel over verborgen content geschreven?

Het artikel over verborgen content hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over verborgen content in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals verborgen content?

Wij schrijven over begrippen als verborgen content om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

verborgen content is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over verborgen content in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals verborgen content, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip verborgen content in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van verborgen content. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van verborgen content op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende verborgen content.

Het voorbeeld dat wij geven van verborgen content , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over verborgen content van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z