Afbeelding voor Grootste weergave met content (LCP) vooraf laden

Een website zo snel mogelijk laden is belangrijk voor het behalen van goede resultaten. Een van de adviezen is dan ook Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden. Wat is Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden en welke impact heeft dit op de SEO van een website of pagina? Dat lees je hier!

Wat is Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden?

Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden is een advies dat je mogelijk krijgt voor het verbeteren van de snelheid op de website. Het zegt iets over de laadsnelheid van onderdelen op je website. (1)

Het belang van een snelle LCP

De ervaring van de gebruiker op het internet is steeds belangrijker in het optimaliseren van een website voor de zoekmachine. Google heeft aangegeven dat de User Experience nog meer nadruk krijgt. Er zijn veel manieren waarop dit mogelijk is, en onder andere het sneller laden van een pagina is een optie in het verbeteren van de gebruikerservaring. 

Hoe sneller een website laadt, hoe aantrekkelijker dit is voor de bezoeker. De LCP, de grootste weergave met content, zegt iets over de rendertijd van het grootste zichtbare element op de pagina. Of dit nu gaat om een afbeelding, video of tekst: het moet snel laden, omdat je hiermee de bezoeker op je pagina houdt. Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden is dan ook een belangrijk advies wanneer je de wens hebt jouw gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

De impact van Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden op de SEO

Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer je de LCP vooraf laadt is de website een stuk sneller geladen en is dit voor de gebruiker een stuk aantrekkelijker. Je loopt zo veel minder het risico dat een gebruiker de website verlaat omdat deze zeer langzaam laadt. Meer bezoekers betekent meer verkeer; dit is weer van invloed op de gebruikerservaring op de website: een van de belangrijke pijlpunten van Google. 

Mijn advies

Ik raad aan om het advies Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden op te volgen. Bepaal eerst wat de grootste weergave met content op de pagina is; dit is onder andere mogelijk met Google PageSpeed Insights. Aan de hand hiervan is het mogelijk zelf aan de slag te gaan met het inschakelen van caching of implementeren van preconnect in de php.header. Schakel goede hosting in: je bent op deze manier verzekerd van een goede uitvoering en goede resultaten.

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips

Bronnen

  1. Optimize largest contentful paint. (2023, 7 juli). web.dev. https://web.dev/articles/optimize-lcp

Veelgestelde vragen

Wat betekent “Afbeelding Voor Grootste Weergave Met Content Lcp Vooraf Laden”?

‘Afbeelding voor grootste weergave met content (LCP) vooraf laden’ is een advies dat iets zegt over de snelheid waarmee onderdelen op jouw site worden geladen. Je kunt het advies krijgen als je bezig bent om de performance van jouw site te verbeteren.

Wat is de impact van Afbeelding Voor Grootste Weergave Met Content Lcp Vooraf Laden op SEO?

Door het advies op te volgen, zal jouw website veel sneller laden. Dit zal de gebruikerservaring ten goede komen. De kans dat gebruikers afhaken zal een stuk kleiner zijn. Dit zijn allemaal zaken die de SEO van jouw site ten goede komen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.