FTP

Om bepaalde veranderingen aan een website door te voeren, is het belangrijk om toegang te hebben tot FTP. Maar wat is FTP en hoe belangrijk is dit voor de SEO van een website of pagina? Hier lees je alles wat je moet weten over dit begrip!

Wat is FTP?

FTP is de afkorting voor File Transfer Protocol. Dit is een standaardprotocol voor het delen van computerbestanden tussen server en client. Het gebruik van een speciale software is nodig om een verbinding te creëren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van FTP

Het protocol FTP bestaat al sinds de jaren 70, maar is door de jaren heen flink geëvolueerd. Er zijn inmiddels meerdere versies verschenen, ieder met hun eigen toevoegingen. Vandaag de dag werkt FTP in zowel actieve als passieve modus. Deze modus bepaalt hoe de dataverbinding plaatsvindt. 

Met FTP is het mogelijk om een gast te laten communiceren met een server op afstand. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig. Met FTP krijg je toegang tot bepaalde bestanden. FTP is niet ontwikkeld op databescherming en veiligheid: er is sprake van leesbare gebruikersnamen en wachtwoorden.

FTP _ Begrippenlijst

De impact van FTP op SEO

FTP heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Om optimaal te profiteren van zoekmachine optimalisatie, is het belangrijk om de website zelf te optimaliseren. Dit is onder andere mogelijk met de toegang tot FTP. Heeft een SEO specialist toegang tot FTP, dan is het mogelijk om bepaalde aanpassingen door te voeren met betrekking tot SEO.

Ons advies

Het is belangrijk om na te gaan of je gebruik wil gaan maken van een protocol als FTP. Het is geen veilig protocol, maar biedt anderzijds wel mogelijkheden om de SEO van een website te optimaliseren. 

We raden aan om een specialist in te schakelen voor het regelen van de juiste verbindingen voor je website. Onder andere programmeurs regelen die graag voor je. Een SEO specialist helpt je daarnaast met het optimaliseren van je website voor de zoekmachine.

Veelgestelde vragen

Wat is FTP?

FTP staat voor File Transfer Protocol. Het is een veel gebruikt protocol om computerbestanden uit te wisselen. Je hebt hiervoor speciale software nodig voor het opzetten van de verbinding.

Wat is de impact van FTP op SEO?

FTP op zich heeft geen grote impact op SEO. Maar je kunt het wel inzetten om een externe SEO-specialist van buitenaf aanpassingen te laten doen. FTP zorgt er dan voor dat de bijgewerkte bestanden op jouw server komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over ftp geschreven?

Het artikel over ftp hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ftp in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ftp?

Wij schrijven over begrippen als ftp om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ftp is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ftp in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ftp, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ftp in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ftp. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ftp op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ftp.

Het voorbeeld dat wij geven van ftp , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ftp van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z