Vermijd meerdere pagina-omleidingen

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de laadsnelheid van een website en Vermijd meerdere pagina-omleidingen is er een van. Wat is Vermijd meerdere pagina-omleidingen en wat is er mogelijk bij het opvolgen van dit advies? Op deze pagina krijg je alle antwoorden. 

Wat is Vermijd meerdere pagina-omleidingen?

Vermijd meerdere pagina-omleidingen is een mogelijk advies dat je krijgt wanneer je jouw website laat analyseren. Dit advies zegt iets over de laadsnelheid van de website: het gebruik van teveel omleidingen veroorzaakt vertragingen in de laadtijd en dit is goed op te lossen. (1)

Het gebruik van omleidingen

Wil je dat de ene URL verwijst naar een andere URL? Dan is het logisch dat je op je website gebruik maakt van omleidingen. Deze omleidingen gebruik je wanneer je een pagina op je site verplaatst of verwijdert. Het gebruik van omleidingen is niet verkeerd en gewoon mogelijk, maar ze veroorzaken mogelijk wel vertraging in de laadtijd van je website. 

Google PageSpeed Insights is een van de programma’s die de aanbeveling Vermijd meerdere pagina-omleidingen geeft. Het is dan ook belangrijk om alleen omleidingen te gebruiken indien nodig, zodat je zo min mogelijk inlevert op de laadsnelheid.

De impact van Vermijd meerdere pagina-omleidingen op de SEO

Vermijd meerdere pagina-omleidingen heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel is het een van de manieren waarop je de laadsnelheid van een website verbetert. Het gebruik van teveel omleidingen is dan ook niet aan te bevelen. Het opvolgen van dit advies en mogelijke andere adviezen is een manier om de snelheid van de website te verbeteren: mogelijk is je website op deze manier aantrekkelijker voor de zoekmachine en daarmee voor je SEO.

Mijn advies

We raden aan niet te veel omleidingen te gebruiken. Gebruik ze alleen wanneer dit echt nodig is, maar vermijd dit zoveel mogelijk. Dit is de enige manier waarop je dit advies opvolgt. Wanneer Google PageSpeed Insights je meerdere aanbevelingen geeft, is het ook zeker aan te raden deze op te volgen, zodat je de laadsnelheid van je website verbetert.   

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips

Bronnen

  1. Avoid multiple page redirects. (z.d.). GTmetrix. https://gtmetrix.com/avoid-multiple-page-redirects.html
Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 3 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.