Vermijd meerdere pagina-omleidingen

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de laadsnelheid van een website en Vermijd meerdere pagina-omleidingen is er een van. Wat is Vermijd meerdere pagina-omleidingen en wat is er mogelijk bij het opvolgen van dit advies? Op deze pagina krijg je alle antwoorden. 

Wat is Vermijd meerdere pagina-omleidingen?

Vermijd meerdere pagina-omleidingen is een mogelijk advies dat je krijgt wanneer je jouw website laat analyseren. Dit advies zegt iets over de laadsnelheid van de website: het gebruik van teveel omleidingen veroorzaakt vertragingen in de laadtijd en dit is goed op te lossen. 

Het gebruik van omleidingen

Wil je dat de ene URL verwijst naar een andere URL? Dan is het logisch dat je op je website gebruik maakt van omleidingen. Deze omleidingen gebruik je wanneer je een pagina op je site verplaatst of verwijdert. Het gebruik van omleidingen is niet verkeerd en gewoon mogelijk, maar ze veroorzaken mogelijk wel vertraging in de laadtijd van je website. 

Google PageSpeed Insights is een van de programma’s die de aanbeveling Vermijd meerdere pagina-omleidingen geeft. Het is dan ook belangrijk om alleen omleidingen te gebruiken indien nodig, zodat je zo min mogelijk inlevert op de laadsnelheid.

Vermijd meerdere pagina-omleidingen _ Begrippenlijst

De impact van Vermijd meerdere pagina-omleidingen op de SEO

Vermijd meerdere pagina-omleidingen heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel is het een van de manieren waarop je de laadsnelheid van een website verbetert. Het gebruik van teveel omleidingen is dan ook niet aan te bevelen. Het opvolgen van dit advies en mogelijke andere adviezen is een manier om de snelheid van de website te verbeteren: mogelijk is je website op deze manier aantrekkelijker voor de zoekmachine en daarmee voor je SEO.

Mijn advies

We raden aan niet te veel omleidingen te gebruiken. Gebruik ze alleen wanneer dit echt nodig is, maar vermijd dit zoveel mogelijk. Dit is de enige manier waarop je dit advies opvolgt. Wanneer Google PageSpeed Insights je meerdere aanbevelingen geeft, is het ook zeker aan te raden deze op te volgen, zodat je de laadsnelheid van je website verbetert.   

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies