Page authority

Het meten van je SEO prestaties is uitermate belangrijk voor het succes van jouw website. Er bestaan verschillende tools die je gebruikt om SEO werkzaamheden te meten. Eén daarvan is de Page Authority. In dit artikel vertellen wij wat Page Authority inhoudt en hoe je het gebruikt voor SEO. 

Wat is Page Authority?

De Page Authority is een waarde vastgesteld door verschillende SEO websites. Deze SEO websites hebben tools gecreëerd om deze waarde aan te duiden. Het geeft een indicatie aan van hoe goed een webpagina scoort in de zoekresultaten van Google. Het laat zien op welke positie de pagina terechtkomt op basis van de ingevoerde zoekwoorden in de tool.

De Page Authority is gebaseerd op een puntenschaal van 0-100.

Hoe verhoog je de Page Authority?

Je verhoogt je Page Authority door je SEO strategie te verbeteren. Zorg voor relevante en kwalitatieve content en stem de ankertekst in een backlink af op de pagina die achter de link zit.

Inkomende links hoeven niet naar je homepage te verwijzen. Google wil juist dat backlinks naar verschillende pagina’s op je website verwijzen. Wat geldt voor externe links, is ook van toepassing op interne links in jouw webpagina’s. Door regelmatig aan je SEO te werken, zul je zien dat de Page Authority verhoogt.

page authority

De impact van Page Authority op je SEO

Page Authority heeft geen invloed op de ranking van jouw website binnen de organische zoekresultaten in Google. Wel geeft de PA een indicatie van hoe goed jouw webpagina het doet tussen de zoekresultaten. Gebruik de Page Authority om jouw webpagina’s te blijven optimaliseren voor de bezoeker.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat page authority inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over page authority geschreven?

Het artikel over page authority hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over page authority hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over page authority in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals page authority?

Wij schrijven over begrippen als page authority om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Page authority is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over page authority en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip page authority in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van page authority. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van page authority op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende page authority.

Het voorbeeld dat wij geven van page authority geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over page authority van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z