Page authority

Het meten van je SEO prestaties is uitermate belangrijk voor het succes van jouw website. Er bestaan verschillende tools die je gebruikt om SEO werkzaamheden te meten. Eén daarvan is de Page Authority. In dit artikel vertellen wij wat Page Authority inhoudt en hoe je het gebruikt voor SEO. 

Wat is Page Authority?

De Page Authority is een waarde vastgesteld door verschillende SEO websites. Deze SEO websites hebben tools gecreëerd om deze waarde aan te duiden. Het geeft een indicatie aan van hoe goed een webpagina scoort in de zoekresultaten van Google. Het laat zien op welke positie de pagina terechtkomt op basis van de ingevoerde zoekwoorden in de tool.

De Page Authority is gebaseerd op een puntenschaal van 0-100.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe verhoog je de Page Authority?

Je verhoogt je Page Authority door je SEO strategie te verbeteren. Zorg voor relevante en kwalitatieve content en stem de ankertekst in een backlink af op de pagina die achter de link zit.

Inkomende links hoeven niet naar je homepage te verwijzen. Google wil juist dat backlinks naar verschillende pagina’s op je website verwijzen. Wat geldt voor externe links, is ook van toepassing op interne links in jouw webpagina’s. Door regelmatig aan je SEO te werken, zul je zien dat de Page Authority verhoogt.

page authority

De impact van Page Authority op je SEO

Page Authority heeft geen invloed op de ranking van jouw website binnen de organische zoekresultaten in Google. Wel geeft de PA een indicatie van hoe goed jouw webpagina het doet tussen de zoekresultaten. Gebruik de Page Authority om jouw webpagina’s te blijven optimaliseren voor de bezoeker.

Veelgestelde vragen

Wat is Page Authority?

De Page Authority is een waarde, op een puntenschaal van 0 tot 100, die met behulp van verschillende tools door diverse SEO-websites is gemeten. Het getal is een indicatie van hoe goed een pagina het doet en op welke positie hij staat in de zoekresultaten.

Wat is de impact van Page Authority op SEO?

Page Authority heeft geen invloed op de positie van jouw website in de zoekresultaten maar je kunt er wel uit opmaken hoe goed je het doet ten opzichte van de concurrentie. Deze informatie kan je weer gebruiken om jouw website te optimaliseren.

Voor wie hebben wij dit artikel over page authority geschreven?

Het artikel over page authority hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over page authority in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals page authority?

Wij schrijven over begrippen als page authority om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

page authority is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over page authority in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals page authority, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip page authority in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van page authority. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van page authority op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende page authority.

Het voorbeeld dat wij geven van page authority , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over page authority van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z