Page authority

Het meten van je SEO prestaties is uitermate belangrijk voor het succes van jouw website. Er bestaan verschillende tools die je gebruikt om SEO werkzaamheden te meten. Eén daarvan is de Page Authority. In dit artikel vertellen wij wat Page Authority inhoudt en hoe je het gebruikt voor SEO. 

Wat is Page Authority?

De Page Authority is een waarde vastgesteld door verschillende SEO websites. Deze SEO websites hebben tools gecreëerd om deze waarde aan te duiden. Het geeft een indicatie aan van hoe goed een webpagina scoort in de zoekresultaten van Google. Het laat zien op welke positie de pagina terechtkomt op basis van de ingevoerde zoekwoorden in de tool.

De Page Authority is gebaseerd op een puntenschaal van 0-100.

Hoe verhoog je de Page Authority?

Je verhoogt je Page Authority door je SEO strategie te verbeteren. Zorg voor relevante en kwalitatieve content en stem de ankertekst in een backlink af op de pagina die achter de link zit.

Inkomende links hoeven niet naar je homepage te verwijzen. Google wil juist dat backlinks naar verschillende pagina’s op je website verwijzen. Wat geldt voor externe links, is ook van toepassing op interne links in jouw webpagina’s. Door regelmatig aan je SEO te werken, zul je zien dat de Page Authority verhoogt.

page authority

De impact van Page Authority op je SEO

Page Authority heeft geen invloed op de ranking van jouw website binnen de organische zoekresultaten in Google. Wel geeft de PA een indicatie van hoe goed jouw webpagina het doet tussen de zoekresultaten. Gebruik de Page Authority om jouw webpagina’s te blijven optimaliseren voor de bezoeker.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z