Page authority

Het meten van je SEO prestaties is uitermate belangrijk voor het succes van jouw website. Er bestaan verschillende tools die je gebruikt om SEO werkzaamheden te meten. Eén daarvan is de Page Authority. In dit artikel vertellen wij wat Page Authority inhoudt en hoe je het gebruikt voor SEO. 

Wat is Page Authority?

De Page Authority is een waarde vastgesteld door verschillende SEO websites. Deze SEO websites hebben tools gecreëerd om deze waarde aan te duiden. Het geeft een indicatie aan van hoe goed een webpagina scoort in de zoekresultaten van Google. Het laat zien op welke positie de pagina terechtkomt op basis van de ingevoerde zoekwoorden in de tool.

De Page Authority is gebaseerd op een puntenschaal van 0-100.

Hoe verhoog je de Page Authority?

Je verhoogt je Page Authority door je SEO strategie te verbeteren. Zorg voor relevante en kwalitatieve content en stem de ankertekst in een backlink af op de pagina die achter de link zit.

Inkomende links hoeven niet naar je homepage te verwijzen. Google wil juist dat backlinks naar verschillende pagina’s op je website verwijzen. Wat geldt voor externe links, is ook van toepassing op interne links in jouw webpagina’s. Door regelmatig aan je SEO te werken, zul je zien dat de Page Authority verhoogt.

page authority

De impact van Page Authority op je SEO

Page Authority heeft geen invloed op de ranking van jouw website binnen de organische zoekresultaten in Google. Wel geeft de PA een indicatie van hoe goed jouw webpagina het doet tussen de zoekresultaten. Gebruik de Page Authority om jouw webpagina’s te blijven optimaliseren voor de bezoeker.

Veelgestelde vragen

Wat is Page Authority?

De Page Authority is een waarde, op een puntenschaal van 0 tot 100, die met behulp van verschillende tools door diverse SEO-websites is gemeten. Het getal is een indicatie van hoe goed een pagina het doet en op welke positie hij staat in de zoekresultaten.

Wat is de impact van Page Authority op SEO?

Page Authority heeft geen invloed op de positie van jouw website in de zoekresultaten maar je kunt er wel uit opmaken hoe goed je het doet ten opzichte van de concurrentie. Deze informatie kan je weer gebruiken om jouw website te optimaliseren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z