Remarketing

Is er een consument ie met remarketing geconfronteerd wordt? Dan is de kans dat deze consument overgaat tot een conversie tot wel 70% groter. Eigenlijk is remarketing een zeer persoonlijke manier van adverteren. Je kunt remarketing dus goed inzetten voor jouw bedrijf.

Maar wat is remarketing eigenlijk precies? En wat kun je daar als bedrijf allemaal mee? De antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

Wat is remarketing?

Remarketing wordt ook wel retargeting genoemd. Het is een manier om gericht te kunnen adverteren. Tijdens de remarketing breng jij jouw bedrijf, jouw diensten of jouw producten nog een keer bij de mensen onder de aandacht die al hebben laten zien dat ze interesse hebben. Een SEO-consultant maakt hier dankbaar gebruik van om de bezoekers vanuit SEO additioneel te targeten.

Remarketing

Iemand die al een bezoekje heeft gebracht aan jouw website is in de meeste gevallen geïnteresseerd in hetgeen dat jij aanbiedt. Door een remarketing campagne op te zetten breng jij dat wat jij hebt geadverteerd nog een keer bij deze persoon onder de aandacht in de vorm van een advertentie. SEO-campagnes zijn hierbij tevens van belang.

Doordat deze persoon al heeft laten zien interesse te hebben en nog een keer in contact komt met jouw bedrijf is de kans groter dat hij of zij uiteindelijk tot een conversie overgaat. Je hebt namelijk nog een keer voor een contactmoment gezorgd, waardoor het makkelijker is te converteren.

Hoe remarketing te werk gaat

Niet iedereen gaat bij het eerste bezoek aan een website over tot een conversie. Dit kan aan verschillende dingen liggen. Zo zijn ze misschien meerdere websites met elkaar aan het vergelijken, moesten ze net weg of waren ze aan het werk.

Het aankoopproces wordt in dit geval onderbroken. Nu is het aan jou om te zorgen dat de klant weer terugkeert naar jouw website. Daar komt remarketing aan te pas.

Eigenlijk is remarketing een goede marketingtechniek waarmee je potentiële klanten weer terug in de sales funnel trekt. Hierdoor kun jij jouw conversieratio omhoog krikken.

conversieratio

De advertenties in remarketing zijn heel doelgericht en ook gepersonaliseerd voor deze potentiële klanten. Hierdoor wordt de klant extra getriggerd om tot een conversie over te gaan. Ze worden in dit geval sneller geactiveerd dan een niet-gepersonaliseerde advertentie. De online vindbaarheid van een website kan hiermee worden verbeterd.

Remarketing bestaat eigenlijk uit een paar stappen. In de eerste stap bezoeker iemand jouw website, maar gaat nog niet over tot conversie. Vervolgens stuur jij gericht een advertentie naar deze persoon. Als alles goed gaat en de potentiële klant nog interesse heeft gaat deze over tot conversie.

Impact van remarketing op de SEO

Remarketing kan bijdragen om de SEO en SEA te verbeteren. Met remarketing kom je namelijk opnieuw in contact met potentiële klanten, maak je een gerichte advertentieweergave mogelijk en verhoog je jouw conversatiepercentage. Je kunt jouw marketinginspanningen aanscherpen en extra gegevens verzamelen.

Remarketing en SEO

Mijn advies

Als jij jouw conversie wil verhogen is remarketing zeker interessant om eens te bekijken. Met remarketing kun jij klanten die in net voordat ze gaan converteren het proces afbreken opnieuw bereiken om de conversie mogelijk toch door te laten gaan.

Doordat bezoekers al interesse hebben getoond in jouw website, product of dienst is de kans groter dat ze een klant worden. Ga dus zeker aan de slag met gerichte advertenties naar deze bezoekers en wie weet behaal jij er mooie resultaten mee en een hogere omzet.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.