Sitelinks

Beter vindbaar op internet? Dit is op verschillende manieren te bereiken. Het is onder andere mogelijk om gebruik te maken van sitelinks. Wat zijn sitelinks en hoe werkt dit precies? Op deze pagina komen al deze vragen aan bod en geven we je advies. 

Wat zijn sitelinks?

Sitelinks zijn sub links die naar voren komen bij een zoekopdracht: ze laten meerdere URL’s van je website zien en bieden daardoor meer zichtbaarheid van een website of pagina. Dit is gratis mogelijk, maar ook tegen betaling. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van sitelinks

Sitelinks biedt de mogelijkheid dat meerdere links naar voren komen bij een zoekopdracht. Je hebt zelf geen controle over de organische sitelinks die een zoekmachine toont. Bij organische sitelinks gaat het om gratis links waar je niets voor hoeft te doen. Het is dus mogelijk mooi meegenomen als er meerdere links zichtbaar zijn die naar jouw website leiden.

Verder is het mogelijk om betaalde zoekresultaten in te zetten: in dit geval heb je, tegen betaling, wel invloed over de sitelinks die zichtbaar zijn. 

Sitelinks _ Begrippenlijst

De impact van sitelinks op de SEO

Sitelinks hebben zeker impact op de SEO, vooral wanneer het gaat om betaalde links waar je volledige controle over hebt. Het laten zien van meerdere links verhoogt de zichtbaarheid van je website: de kans is dan ook groter dat gebruikers hier op klikken. Het is helemaal mooi meegenomen wanneer een zoekmachine deze zoekresultaten organisch laat zien. Maar deze kans is klein en daarnaast heb je niet altijd invloed op de resultaten.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van sitelinks waarvoor je betaalt. Dit is te regelen via Google Ads: het is hierbij mogelijk extensies toe te voegen waarmee je nog beter zichtbaar bent. Dit is gunstig voor het verkeer op je website en de SEO! Het bepalen van een goede SEO strategie is altijd belangrijk, omdat je hiermee op langere termijn profiteert van goede resultaten, en niet alleen tijdelijk door middel van een advertentie. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn Sitelinks?

Je kunt bij de zoekopdracht van een gebruiker sub-links tonen. Dit noemen we ook wel Sitelinks. Deze tonen meerdere URL’s van jouw website, en zorgen ervoor dat je nog zichtbaarder bent.

Wat is de impact van Sitelinks op SEO?

Er is zeker een impact op SEO. Het tonen van deze links zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent. Zeker als het om betaalde sitelinks gaat. Hier heb je de volledige controle over. Dan ben je er zeker van dat ze worden getoond en zal dit mogelijk tot meer verkeer naar jouw site leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over sitelinks geschreven?

Het artikel over sitelinks hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over sitelinks in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals sitelinks?

Wij schrijven over begrippen als sitelinks om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

sitelinks is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over sitelinks in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals sitelinks, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip sitelinks in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van sitelinks. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van sitelinks op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende sitelinks.

Het voorbeeld dat wij geven van sitelinks , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over sitelinks van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z