Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels

Een website sneller maken? Hier zijn tal van mogelijkheden voor, waaronder Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels. Wat is Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels en hoe werkt dit precies? Hier leggen we dit aan je uit. 

Wat is Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels?

Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels is een advies dat je mogelijk krijgt bij het analyseren van je website. Google Lighthouse is een van de programma’s die jou dit advies geeft. Het zorgt ervoor dat je website sneller laadt. 

De werking van JavaScript modules

JavaScript-bundels op webpagina’s zijn opgebouwd uit stukjes codes en bestanden van populaire bibliotheken. Dit zorgt er mogelijk voor dat een pagina dubbele modules van meerdere bronnen overneemt.

Het verwijderen van dubbele modules in JavaScript bundels zorgt ervoor dat je geen onnodige JavaScript code naar bezoekers verzendt wanneer ze de website laden. Hoe lager de geleverde payload is, hoe sneller de browser een pagina laadt. Het verwijderen van dubbele modules levert dus mogelijk een snellere laadtijd op. 

De impact van Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels op de SEO

Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Hiermee zorg je ervoor dat de browser je website sneller laadt. Dit is aantrekkelijk voor de bezoeker, maar minstens zo aantrekkelijk voor de zoekmachine. Een zoekmachine als Google let steeds meer op de snelheid van een pagina: deze aanpassing zorgt dan ook mogelijk voor een hogere positie in de zoekresultaten. Anderzijds is het ook belangrijk om te weten dat dit niet de enige manier is om de snelheid van de website te verbeteren. 

Mijn advies

Het versnellen van een website is mogelijk op meerdere manieren. Het advies Dubbele modules verwijderen uit JavaScript-bundels is een van de vele die je kunt opvolgen. We raden aan om een uitgebreide analyse uit te laten voeren van de website, bijvoorbeeld bij Lighthouse of Google PageSpeed Insights. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van mogelijke knelpunten aan de website die jouw aandacht verdienen.

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips


Veelgestelde vragen

Wat betekent “Dubbele Modules Verwijderen Uit Javascript Bundels”?

Bij het analyseren van je website met behulp van een tool zoals bijvoorbeeld Google Lighthouse, krijg je allerlei adviezen om jouw site te verbeteren. Een daarvan kan het advies “Dubbele modules verwijderen uit Javascript-bundels” zijn. Het is raadzaam om het op te volgen want dit zal ertoe leiden dat jouw site sneller wordt geladen.

Wat is de impact van Dubbele Modules Verwijderen Uit Javascript Bundels op SEO?

Het feit dat je jouw site optimaliseert en sneller maakt, zorgt voor tevreden gebruikers. Google kijkt ook naar de laadsnelheid van een website. Hoe beter deze is, des te hoger de ranking in de zoekresultaten. Dit zal weer tot meer verkeer naar je site leiden en je resultaten verbeteren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.