NAW Gegevens

Beter vindbaar zijn op internet of klanten hun gegevens met gemak laten invullen? Het gebruik van NAW gegevens zijn hierbij een must. Wat betekent deze term en wat is het nut hiervan? Hier lees je alles over het gebruik van NAW gegevens.

Wat zijn NAW gegevens?

NAW gegevens zijn gegevens waarmee het verlenen van een dienst of versturen van een product mogelijk is. NAW staat voor Naam Adres Woonplaats. Deze gegevens zijn onder andere nodig om een product naar een klant te sturen, maar geven ook meer informatie op je website over jouw bedrijf.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

NAW gegevens en privacy

Met de NAW gegevens is het goed mogelijk om persoonsgegevens te verzamelen. De identiteit van een persoon vaststellen is makkelijk met deze gegevens: daarom vallen de NAW gegevens ook onder de nieuwe privacy wetgeving. Zorg ervoor dat je altijd voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Het consistent aanpassen van de NAW gegevens op jouw website en social media kanalen is daarnaast ook belangrijk. Hiermee ben je beter vindbaar voor klanten, maar ook de zoekmachine.

naw gegevens

De impact van NAW gegevens op SEO

NAW gegevens hebben geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Indirect hebben NAW gegevens wel impact op de SEO van een website. Veel bedrijven kiezen voor automatisch aanvullen van gegevens: de bezoeker hoeft zelf alleen maar de postcode en huisnummer in te vullen, de rest gebeurt automatisch. Overgaan tot conversie is hierdoor nog makkelijker. Meer conversie op de website is onderdeel van de zoekmachine optimalisatie.

Gebruik daarnaast ook je eigen NAW gegevens op je website om zo de vindbaarheid te verbeteren en je merk te versterken.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van de optie voor het automatisch aanvullen van de gegevens. Dit maakt het voor klanten makkelijker om snel hun NAW gegevens in te vullen: alles zelf invullen kost extra tijd en is voor klanten onaantrekkelijk.

Zorg er ook voor dat je eigen NAW gegevens kloppen: overal de juiste gegevens zorgt voor een versterking van je merk, maar is ook positief voor je SEO. Jouw NAW gegevens op de website maken jou makkelijker vindbaar.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat zijn NAW-Gegevens?

NAW staat voor Naam Adres Woonplaats. De NAW-gegevens vertellen je dus waar iemand woont. Erg handig natuurlijk als je een besteld artikel naar de klant moet verzenden. Maar het vertelt bijvoorbeeld de klant ook weer waar jouw bedrijf is gevestigd.

Wat is de impact van NAW-Gegevens op SEO?

NAW gegevens zullen nu niet direct impact hebben op SEO. Indirect kan dit weer wel. Door op basis van de postcode en huisnummer automatisch het adres en woonplaats in laten invullen, maak je het jouw klant een stuk gemakkelijker en zal mogelijk tot meer conversie leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over naw gegevens geschreven?

Het artikel over naw gegevens hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over naw gegevens in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals naw gegevens?

Wij schrijven over begrippen als naw gegevens om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

naw gegevens is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over naw gegevens in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals naw gegevens, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip naw gegevens in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van naw gegevens. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van naw gegevens op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende naw gegevens.

Het voorbeeld dat wij geven van naw gegevens , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over naw gegevens van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z