NAW Gegevens

Beter vindbaar zijn op internet of klanten hun gegevens met gemak laten invullen? Het gebruik van NAW gegevens zijn hierbij een must. Wat betekent deze term en wat is het nut hiervan? Hier lees je alles over het gebruik van NAW gegevens.

Wat zijn NAW gegevens?

NAW gegevens zijn gegevens waarmee het verlenen van een dienst of versturen van een product mogelijk is. NAW staat voor Naam Adres Woonplaats. Deze gegevens zijn onder andere nodig om een product naar een klant te sturen, maar geven ook meer informatie op je website over jouw bedrijf.

NAW gegevens en privacy

Met de NAW gegevens is het goed mogelijk om persoonsgegevens te verzamelen. De identiteit van een persoon vaststellen is makkelijk met deze gegevens: daarom vallen de NAW gegevens ook onder de nieuwe privacy wetgeving. Zorg ervoor dat je altijd voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Het consistent aanpassen van de NAW gegevens op jouw website en social media kanalen is daarnaast ook belangrijk. Hiermee ben je beter vindbaar voor klanten, maar ook de zoekmachine.

naw gegevens

De impact van NAW gegevens op SEO

NAW gegevens hebben geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Indirect hebben NAW gegevens wel impact op de SEO van een website. Veel bedrijven kiezen voor automatisch aanvullen van gegevens: de bezoeker hoeft zelf alleen maar de postcode en huisnummer in te vullen, de rest gebeurt automatisch. Overgaan tot conversie is hierdoor nog makkelijker. Meer conversie op de website is onderdeel van de zoekmachine optimalisatie.

Gebruik daarnaast ook je eigen NAW gegevens op je website om zo de vindbaarheid te verbeteren en je merk te versterken.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van de optie voor het automatisch aanvullen van de gegevens. Dit maakt het voor klanten makkelijker om snel hun NAW gegevens in te vullen: alles zelf invullen kost extra tijd en is voor klanten onaantrekkelijk.

Zorg er ook voor dat je eigen NAW gegevens kloppen: overal de juiste gegevens zorgt voor een versterking van je merk, maar is ook positief voor je SEO. Jouw NAW gegevens op de website maken jou makkelijker vindbaar.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat naw gegevens inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over naw gegevens geschreven?

Het artikel over naw gegevens hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over naw gegevens hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over naw gegevens in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals naw gegevens?

Wij schrijven over begrippen als naw gegevens om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Naw gegevens is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over naw gegevens en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip naw gegevens in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van naw gegevens. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van naw gegevens op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende naw gegevens.

Het voorbeeld dat wij geven van naw gegevens geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over naw gegevens van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z