Trust flow

Trust Flow is een analysemethode waarmee je kunt meten hoe betrouwbaar websites zijn. Trust Flow houdt rekening met de kwaliteit van de site. Dit is ook van invloed op de ranking die een pagina in een zoekmachine krijgt. Deze methode is ontwikkeld door het Engelse bedrijf Majestic.

Wat is Trust Flow?

Bij het ranken van een site voor een zoekmachine kijkt men naar verschillende aspecten. Op de eerste plaats is dat het PageRank algoritme van Google dat de populariteit en het aantal koppelingen vanaf andere sites naar jouw website gebruikt om te ranken. Trust Flow bekijkt daarbij ook de kwaliteit van de koppelingen en de bron.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Trust Flow telt betrouwbare links

Met een account bij Majestic kun je gemakkelijk inzicht krijgen in de Trust Flow van jouw site. Hierdoor kun je het linkprofiel van jouw pagina’s beoordelen en jouw eigen profiel vergelijken met partners of competitors.

Zo kun je dus ook bepalen vanaf welke websites je het best gelinkt zou willen zijn. Terwijl de Citation Flow aangeeft hoeveel links er naar jouw site zijn, gaat de Trust Flow in op de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de links. Hoe meer betrouwbare links je verzamelt, hoe hoger je in de ranking komt.

Er is ook een samenhang tussen het aantal links (citation flow) en het aantal betrouwbare links (trust flow). Als je een groot aantal links hebt, maar een laag aantal betrouwbare, dan zal deze verhouding laag zijn. Idealerwijs ligt deze verhouding tussen de 0,5 en de 1.

Trust Flow _ Begrippenlijst

Trust Flow en SEO

Het aantal betrouwbare links dat naar jouw site verwijst, is een belangrijke indicator voor zoekmachines om de kwaliteit van jouw site te bepalen. Als je veel kwalitatief hoogwaardige sites naar je gelinkt hebt, is de verwachting dat jij een kwalitatief hoogwaardige site hebt en een goed backlinkprofiel. Dat werkt ook andersom zo. Als er onbetrouwbare sites naar jouw pagina linken, daalt de Trust Flow indicatie en zullen zoekmachines je lager waarderen.

Ons advies

Zorg niet alleen voor veel koppelingen naar jouw site, maar zorg er vooral voor dat deze kwalitatief zijn. Je kunt bijvoorbeeld een goede influencer binnen jouw sector aan je site koppelen. Ook kun je zelf gastblogs schrijven op gezaghebbende websites binnen jouw branche. Het is ook gebleken dat websites die de extensie .gov of .edu autoriteit uitstralen en zorgen voor vertrouwen bij bezoekers. Het is bij het opzetten van een linkstructuur slim om te richten op één specifieke niche en ook de interne linkstructuur kan je helpen bij het verbeteren van je ranking.

Veelgestelde vragen

Wat is Trust Flow?

Trust Flow is een manier om te de betrouwbaarheid van websites te analyseren. De tool let hierbij vooral op de kwaliteit van de betreffende website. Zo kun je zien of websites die naar jouw site linken, kwalitatief hoogwaardig zijn.

Wat is de impact van Trust Flow op SEO?

Als er veel kwalitatief hoogwaardige websites naar jouw website linken, zal de zoekmachine jouw website ook als kwalitatief hoogwaardig aanmerken. Dit zorgt voor een goed backlink-profiel. Dit zorgt voor een goede ranking in de zoekresultaten. Let wel op dat het andersom ook zo werkt. Als onbetrouwbare websites jouw website linken zal de Trust Flow indicatie dalen waardoor zoekmachine jouw website een lagere ranking zullen geven.

Voor wie hebben wij dit artikel over trust flow geschreven?

Het artikel over trust flow hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over trust flow in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals trust flow?

Wij schrijven over begrippen als trust flow om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

trust flow is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over trust flow in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals trust flow, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip trust flow in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van trust flow. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van trust flow op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende trust flow.

Het voorbeeld dat wij geven van trust flow , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over trust flow van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z