Largest Contentful Paint (LCP)

Het is een van de belangrijkste onderdelen van goede SEO: een snelle laadtijd. Dit bereik je onder andere met een goede Largest Contentful Paint. Wat is Largest Contentful Paint en wat zijn de oorzaken van een slechte score op dit gebied? We bespreken het begrip hier uitgebreid.

Wat is Largest Contentful Paint?

Largest Contentful Paint is een metric voor het bepalen van de snelheid van een website. Het meet hoelang het duurt voordat het grootste element op een pagina volledig is geladen en zichtbaar is voor de bezoeker

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van goede Largest Contentful Paint

Er zijn een aantal manieren waarop Google de snelheid van een website meet. Dit gebeurt onder andere met de Largest Contentful Paint (LCP). De LCP is een van de belangrijkste metrics voor het meten van snelheid, samen met Cumulative Layout Shift (CLS) en Speed Index. 

Sterke content is niet meer het enige waarmee je bovenaan in Google komt te staan. Ook het bieden van een goede gebruikerservaring is belangrijk om zo hoog mogelijk in de ranking te staan. Een slechte LCP ontstaat mogelijk door een lage reactietijd van de server, een blokkade van de weergave door JavaScript en CSS of door het traag laden van afbeeldingen en andere elementen.

Largest contentful paint _ Begrippenlijst

De impact van Largest Contentful Paint op de SEO

De Largest Contentful Paint heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina: wanneer het eerste element van een website snel laadt, is dit natuurlijk goed voor de laadtijd van een pagina. Daarnaast is het ook positief voor de gebruikerservaring. De klantreis zo aangenaam mogelijk maken; dat bereik je onder andere met een goede Largest Contentful Paint. En samen met het verbeteren van de CLS en Speed Index is ook het verbeteren van de Largest Contentful Paint een manier om hoger in de zoekresultaten terecht te komen.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van een handige tool om inzicht te krijgen in de Largest Contentful Paint en andere belangrijke zaken: Lighthouse. Dit is een open source tool van Google dat interessante informatie geeft over de huidige stand van zaken op je website. Het inschakelen van een programmeur of ontwikkelaar is wel aan te raden: hiermee is het mogelijk snel goede aanpassingen in CSS en Javascript door te voeren.

Veelgestelde vragen

Wat betekent "Largest Contentful Paint"?

Met Largest Contentful Paint wordt onder meer de snelheid van een website bepaald. Hierbij wordt gemeten hoe snel het grootste onderdeel van de website volledig geladen en voor de gebruiker zichtbaar is.

Wat is de impact van Largest Contentful Paint op SEO?

Als een website snel laadt, komt dit de gebruikerservaring ten goede. Largest Contentful Paint helpt je om dit te realiseren. Een goede gebruikerservaring zal voor meer verkeer naar je website zorgen en dat zorgt weer voor een hogere positie in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over largest contentful paint (lcp) geschreven?

Het artikel over largest contentful paint (lcp) hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over largest contentful paint (lcp) in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals largest contentful paint (lcp)?

Wij schrijven over begrippen als largest contentful paint (lcp) om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

largest contentful paint (lcp) is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over largest contentful paint (lcp) in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals largest contentful paint (lcp), maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip largest contentful paint (lcp) in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van largest contentful paint (lcp). Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van largest contentful paint (lcp) op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende largest contentful paint (lcp).

Het voorbeeld dat wij geven van largest contentful paint (lcp) , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over largest contentful paint (lcp) van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z