CSS

Het is erg prettig wanneer je jouw website ten alle tijden makkelijk aanpast en optimaliseert voor iedere browser. Het toepassen van CSS is in dit geval een absolute aanrader. Wat is CSS en waarom is het slim om dit op een website toe te passen? We leggen het op deze pagina graag aan je uit. 

Wat is CSS?

CSS is de term voor de indeling van een website. CSS staat voor Cascading Style Sheets; dit bepaalt voor een groot gedeelte de grafische vormgeving van een website. Het is hiermee makkelijk om aanpassingen aan een website door te voeren. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waarom het gebruik van CSS belangrijk is

CSS bepaalt het uiterlijk van een website: hieronder valt niet alleen de indeling, maar ook de opmaak, de kleurstelling en de lettertypes. Het veranderen van de CSS maakt het mogelijk om het uiterlijk van een website snel aan te passen. Omdat CSS los staat van de HTML code, is het technische gedeelte van een website makkelijker te bewerken.

Het doorvoeren van een gelijke stijl op de hele website is met CSS een stuk makkelijker, ook als er nieuwe pagina’s bijkomen. Daarnaast heeft een ontwerper veel meer vrijheid en controle over het uiterlijke van een website.

CSS _ Begrippenlijst

De impact van CSS op de SEO

CSS heeft zeker voordelen voor de SEO van een website of pagina, maar vooral wanneer je dit loskoppelt van de HTML code. De website is dan beter te navigeren door zoekmachines. Dit zorgt ervoor dat relevante informatie beter vindbaar is: de website en afzonderlijke pagina’s krijgen daardoor mogelijk een hogere positie in de zoekresultaten van de zoekmachine. 

Ons advies

Een technisch goede website is van groot belang: hier start vaak de SEO strategie mee. We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die meteen aan de slag gaat met het technische gedeelte van de website, waar ook CSS onder valt. Deze aanpassingen zijn een belangrijke start in het opbouwen van een geoptimaliseerde website voor de zoekmachine. Dit biedt veel kansen en interessante mogelijkheden. Met de specialist stel je een goede SEO strategie op waarmee je de beste resultaten behaalt.

Veelgestelde vragen

Wat is CSS?

CSS staat voor cascading styling sheets en is een programmeertaal waarmee het uiterlijk van een website wordt geregeld. CSS zegt vaak iets over bepaalde HTML-elementen. De HTML-elementen vormen hierbij de structuur van de pagina en CSS verzorgt het uiterlijk van deze onderdelen.

Wat is de impact van CSS op SEO?

Door het gebruik van CSS zorgt ervoor dat jouw website als geheel maar ook de afzonderlijke pagina’s op zich beter vindbaar worden, waardoor ze waarschijnlijk een hogere ranking in de zoekresultaten krijgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over css geschreven?

Het artikel over css hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over css in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals css?

Wij schrijven over begrippen als css om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

css is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over css in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals css, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip css in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van css. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van css op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende css.

Het voorbeeld dat wij geven van css , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over css van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z