CSS

Het is erg prettig wanneer je jouw website ten alle tijden makkelijk aanpast en optimaliseert voor iedere browser. Het toepassen van CSS is in dit geval een absolute aanrader. Wat is CSS en waarom is het slim om dit op een website toe te passen? We leggen het op deze pagina graag aan je uit. 

Wat is CSS?

CSS is de term voor de indeling van een website. CSS staat voor Cascading Style Sheets; dit bepaalt voor een groot gedeelte de grafische vormgeving van een website. Het is hiermee makkelijk om aanpassingen aan een website door te voeren. 

Waarom het gebruik van CSS belangrijk is

CSS bepaalt het uiterlijk van een website: hieronder valt niet alleen de indeling, maar ook de opmaak, de kleurstelling en de lettertypes. Het veranderen van de CSS maakt het mogelijk om het uiterlijk van een website snel aan te passen. Omdat CSS los staat van de HTML code, is het technische gedeelte van een website makkelijker te bewerken.

Het doorvoeren van een gelijke stijl op de hele website is met CSS een stuk makkelijker, ook als er nieuwe pagina’s bijkomen. Daarnaast heeft een ontwerper veel meer vrijheid en controle over het uiterlijke van een website.

De impact van CSS op de SEO

CSS heeft zeker voordelen voor de SEO van een website of pagina, maar vooral wanneer je dit loskoppelt van de HTML code. De website is dan beter te navigeren door zoekmachines. Dit zorgt ervoor dat relevante informatie beter vindbaar is: de website en afzonderlijke pagina’s krijgen daardoor mogelijk een hogere positie in de zoekresultaten van de zoekmachine. 

Mijn advies

Een technisch goede website is van groot belang: hier start vaak de SEO strategie mee. We raden aan om een SEO specialist in te schakelen die meteen aan de slag gaat met het technische gedeelte van de website, waar ook CSS onder valt. Deze aanpassingen zijn een belangrijke start in het opbouwen van een geoptimaliseerde website voor de zoekmachine. Dit biedt veel kansen en interessante mogelijkheden. Met de specialist stel je een goede SEO strategie op waarmee je de beste resultaten behaalt.


Veelgestelde vragen

Wat is CSS?

CSS staat voor cascading styling sheets en is een programmeertaal waarmee het uiterlijk van een website wordt geregeld. CSS zegt vaak iets over bepaalde HTML-elementen. De HTML-elementen vormen hierbij de structuur van de pagina en CSS verzorgt het uiterlijk van deze onderdelen.

Wat is de impact van CSS op SEO?

Door het gebruik van CSS zorgt ervoor dat jouw website als geheel maar ook de afzonderlijke pagina’s op zich beter vindbaar worden, waardoor ze waarschijnlijk een hogere ranking in de zoekresultaten krijgen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.