Contentful

Heb jij een bedrijf dat de ervaring van de gebruiker van je website wil optimaliseren? Dan is Contentful misschien wel wat je zoekt. Contentful is een platform dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven. Zo bespaart het bedrijf tijd terwijl er toch geïnvesteerd wordt in ervaring-optimalisering. 

Wat is Contentful?

Dit wil niet zeggen dat je met Contentful het managen van je website uit handen geeft. Het platform is ter ondersteuning van contentmakers, editors, designers en marketeers. Contentful onderscheidt zich door je content te laten managen over verschillende kanalen. Dus niet alleen je eigen site. Ook andere sites of platformen. 

Features van Contentful

Het Contentful platform is niet enkel ondersteunend in het verspreiden van je content. Andere features die horen bij het platform zijn bijvoorbeeld blauwdrukken. Op basis van de ervaringen van Contentful worden deze gemaakt. Die blauwdrukken zijn in te zetten voor jouw contentstrategie. Omdat de content en presentatie worden gescheiden, is het gemakkelijk om content op verschillende kanalen te verspreiden op een passende manier.

Ook wie niet heel sterk is op technisch gebied, kan overweg met het Contentful platform. Je hoeft de content maar één keer te schrijven en kunt vervolgens gemakkelijk de content publiceren op je verschillende kanalen.

Contentful _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Contentful is een platform dat met name helpt bij de klantervaring en binding van klanten. De aanwezigheid en consequentie van content over verschillende kanalen geeft een gevoel van betrouwbaarheid en beschikbaarheid naar de klanten toe. Indirect levert dit voordelen voor de SEO. Directe invloed heeft Contentful niet op de SEO. Het doel is de ervaring voor de gebruiker optimaliseren in plaats van de positie in de zoeklijst verhogen. Een succesvolle website met veel bezoekers levert op termijn wel voordelen voor de SEO. 

Mijn advies

Contentful is een goede kans je content te beheren over verschillende kanalen. Zelf claimt Contentful marktleider te zijn in hun sector. Over het algemeen zijn gebruikers van Contentful tevreden. Het is een zinnige investering voor je bedrijf. 


Veelgestelde vragen

Wat is Contentful?

Contentful is een platform die je kan ondersteuning kan bieden. Het managen van je website zul je met contentful niet uit handen geven. Het platform onderscheid zich door je content over verschillende kanalen te laten managen. Niet alleen je eigen website maar ook andere platformen en andere websites worden gemanaged.

Wat is de impact van Contentful op SEO?

Contentful levert indirect voordelen voor je SEO. Je kunt content met contentful goed beheren over diverse kanalen. Contentful helpt vooral bij de klantervaring en binding van klanten. De consequentie en aanwezigheid van al je content geeft een gevoel van vertrouwen. Content wat beschikbaar is voor je klanten geeft je voordelen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 28 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.