Contentful

Heb jij een bedrijf dat de ervaring van de gebruiker van je website wil optimaliseren? Dan is Contentful misschien wel wat je zoekt. Contentful is een platform dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven. Zo bespaart het bedrijf tijd terwijl er toch geïnvesteerd wordt in ervaring-optimalisering. 

Wat is Contentful?

Dit wil niet zeggen dat je met Contentful het managen van je website uit handen geeft. Het platform is ter ondersteuning van contentmakers, editors, designers en marketeers. Contentful onderscheidt zich door je content te laten managen over verschillende kanalen. Dus niet alleen je eigen site. Ook andere sites of platformen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Features van Contentful

Het Contentful platform is niet enkel ondersteunend in het verspreiden van je content. Andere features die horen bij het platform zijn bijvoorbeeld blauwdrukken. Op basis van de ervaringen van Contentful worden deze gemaakt. Die blauwdrukken zijn in te zetten voor jouw contentstrategie. Omdat de content en presentatie worden gescheiden, is het gemakkelijk om content op verschillende kanalen te verspreiden op een passende manier.

Ook wie niet heel sterk is op technisch gebied, kan overweg met het Contentful platform. Je hoeft de content maar één keer te schrijven en kunt vervolgens gemakkelijk de content publiceren op je verschillende kanalen.

Contentful _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Contentful is een platform dat met name helpt bij de klantervaring en binding van klanten. De aanwezigheid en consequentie van content over verschillende kanalen geeft een gevoel van betrouwbaarheid en beschikbaarheid naar de klanten toe. Indirect levert dit voordelen voor de SEO. Directe invloed heeft Contentful niet op de SEO. Het doel is de ervaring voor de gebruiker optimaliseren in plaats van de positie in de zoeklijst verhogen. Een succesvolle website met veel bezoekers levert op termijn wel voordelen voor de SEO. 

Ons advies

Contentful is een goede kans je content te beheren over verschillende kanalen. Zelf claimt Contentful marktleider te zijn in hun sector. Over het algemeen zijn gebruikers van Contentful tevreden. Het is een zinnige investering voor je bedrijf. 

Veelgestelde vragen

Wat is Contentful?

Contentful is een platform die je kan ondersteuning kan bieden. Het managen van je website zul je met contentful niet uit handen geven. Het platform onderscheid zich door je content over verschillende kanalen te laten managen. Niet alleen je eigen website maar ook andere platformen en andere websites worden gemanaged.

Wat is de impact van Contentful op SEO?

Contentful levert indirect voordelen voor je SEO. Je kunt content met contentful goed beheren over diverse kanalen. Contentful helpt vooral bij de klantervaring en binding van klanten. De consequentie en aanwezigheid van al je content geeft een gevoel van vertrouwen. Content wat beschikbaar is voor je klanten geeft je voordelen.

Voor wie hebben wij dit artikel over contentful geschreven?

Het artikel over contentful hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over contentful in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals contentful?

Wij schrijven over begrippen als contentful om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

contentful is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over contentful in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals contentful, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip contentful in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van contentful. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van contentful op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende contentful.

Het voorbeeld dat wij geven van contentful , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over contentful van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z