Schakel tekst compressie in

Zoek je naar manieren om de snelheid van je website te verbeteren? Een van de adviezen die je mogelijk krijgt is Schakel tekst compressie in. Wat is Schakel tekst compressie in en in hoeverre is het belangrijk dit advies op te volgen? We leggen het hier aan je uit. 

Wat is Schakel tekst compressie in?

Schakel tekstcompressie in is een advies dat je mogelijk krijgt bij de analyse van jouw website. Het heeft te maken met het verkleinen van bestanden op de pagina, zodat dit de laadsnelheid bevorderd. Zo is je website nog aantrekkelijker voor bezoekers. (1)

Zo belangrijk is de snelle laadtijd

Internetgebruikers browsen het liefst naar snelle websites: de laadsnelheid van een webpagina is dan ook erg belangrijk. Duurt het te lang? Dan zijn bezoekers snel weer verdwenen naar een andere website die wel snel laadt. Een website bestaat uit tal van bestanden die een browser moet laden voordat deze beschikbaar is voor een bezoeker. Dit gaat om een kwestie van seconden, maar soms duurt dit net iets te lang.

Een van de bestanden waar je rekening mee moet houden zijn de tekst gebaseerde bronnen. Het laden van deze bronnen verbruikt veel data en dit betekent dat de website langzaam gaat laden. Het inschakelen van tekst compressie is dan een goede oplossing.

Schakel Tekst compressie in _ Begrippenlijst

De impact van Schakel tekst compressie in op de SEO

Schakel tekst compressie in heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het heeft de mogelijkheid om de snelheid van je website of pagina te verbeteren. Dit maakt een website in de eerste plaats aantrekkelijker voor de bezoeker, maar daardoor ook voor de zoekmachine. Snelle websites hebben grotere kans om hoger in de zoekresultaten te komen. Andere zaken spelen ook mee, waardoor alleen het inschakelen van tekst compressie niet altijd genoeg is. 

Mijn advies

We raden aan om het advies Schakel tekst compressie in op te volgen. In de meeste gevallen heb je de hulp nodig van je webhosting: zij moeten de gzip compressie instellen op de webserver. Dit is erg belangrijk, omdat je hiermee de tekstbestanden kleiner maakt en de website sneller laadt.

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips

Bronnen

  1. Enable compression. (z.d.). Google For Developers. https://developers.google.com/speed/docs/insights/EnableCompression

Veelgestelde vragen

Wat betekent “Schakel Tekst Compressie In”?

“Schakel tekstcompressie in” is een mogelijk advies dat je krijgt als je jouw website analyseert. Het heeft betrekking op het feit dat jouw bestanden van dusdanige grootte hebben, dat ze een negatieve invloed op de laadsnelheid van jouw pagina hebben. Door ze te verkleinen wordt je site sneller en aantrekkelijker.

Wat is de impact van “Schakel Tekst Compressie” In op SEO?

“Schakel tekst compressie” kan zeker impact op de SEO hebben. Door het advies op te volgen zal je site sneller worden en daarmee aantrekkelijker voor bezoekers maar ook de zoekmachines. Het kan je dus een hogere ranking opleveren. Maar er zijn nog wel veel meer zaken die daaraan bijdragen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.