Pagespeed.compare

Met pagespeed.compare vergelijk je de snelheid van meerdere pagina’s. Dit kunnen er 2 zijn, maar ook 12. Meer dan 12 is geen optie. Zo krijg je inzicht in het verschil van laadsnelheid van je verschillende pagina’s. Of juist het verschil tussen jou en concurrenten. Je doet dit online. Via de website pagespeed.compare. En het is gratis. 

Wat is pagespeed.compare?

De website gebruikt informatie van Google PageSpeed Insights. Deze tool haalt field data uit UX Chrome en lab data uit Lighthouse. Field data wordt verzameld over een langere periode. Lab data daarentegen is de data van dat moment. Beide zijn interessant en worden in de vergelijking gebruikt. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe de site werkt

De website is simpel in gebruik. Je krijgt overzichtelijke informatie aan de hand van grafieken. Die grafieken kun je gemakkelijk aflezen. Zo zie je verbeterpunten voor jouw website of pagina. Je ziet hoe jouw site het doet in verhouding tot je concurrentie. Je vergelijkt niet alleen. Je ziet ook welke score Google jouw paginasnelheid toebedeelt. De data inzichten zijn te downloaden in een fotobestand, CSV of JSON document. Dat geeft je de mogelijkheid dit te delen met bijvoorbeeld je ontwikkelaars. 

Pagespeed.compare _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Paginasnelheid is één van de aspecten die invloed hebben op je SEO. Het vergelijken van pagina’s of sites op hun snelheid geeft niet direct inzicht in hoe je je positie kunt versterken. Wel geeft pagespeed.compare aan waar je verbeterpunten zitten op basis van de field en lab data. Die data krijgen namelijk een score. Wel zie je welke pagina’s meer verbeterpunten hebben in de vergelijking. Daarmee heb je ook een kans je positie te verbeteren. 

Ons advies

Deze gratis tool combineert informatie van verschillende andere tools en vergelijkt ook nog pagina’s. Je hebt dus aan één tool direct veel informatie. Het is snel en gemakkelijk. Als beginner is dit een praktische tool, maar ook wanneer er weinig tijd te besteden is. Het is een snelle check die je kunt uitvoeren. Zo controleer je bijvoorbeeld waar je staat. Hartstikke handig. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Pagespeed Compare?

Pagespeed.compare is een gratis tool waarmee je de snelheid van meerdere, maximaal 12, pagina’s kunt vergelijken. Op deze manier krijg je dus inzicht in de laadsnelheid van jouw eigen pagina’s maar dit kan ook ten opzichte van concurrerende pagina’s zijn.

Wat is de impact van Pagespeed Compare op SEO?

Een directe impact op SEO is er niet maar het Pagespeed Compare maakt wel inzichtelijk waar verbeteringen mogelijk zijn. Als je deze doorvoert heeft dit uiteindelijk wel weer een gunstige invloed.

Voor wie hebben wij dit artikel over pagespeed.compare geschreven?

Het artikel over pagespeed.compare hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over pagespeed.compare in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pagespeed.compare?

Wij schrijven over begrippen als pagespeed.compare om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

pagespeed.compare is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pagespeed.compare in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals pagespeed.compare, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip pagespeed.compare in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pagespeed.compare. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pagespeed.compare op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pagespeed.compare.

Het voorbeeld dat wij geven van pagespeed.compare , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over pagespeed.compare van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z