Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier

Laat je jouw website analyseren op content en laadsnelheid? Een van de adviezen die je mogelijk krijgt is ‘Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier’. Wat is Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier en waarom is dit zo belangrijk? We bespreken dit hier uitgebreid. 

Wat is Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier?

Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier is een advies dat je mogelijk krijgt bij de analyse van je website. Het is een aanbeveling voor het aanpassen van afbeeldingen op je site, zodat je

Het nut van afbeeldingen efficiënt coderen

Naar alle waarschijnlijkheid heb je afbeeldingen op je website staan. De browser moet deze afbeeldingen laden zodat de gebruiker van de betreffende pagina deze te zien krijgt. Het is mogelijk dat het laden van deze afbeeldingen niet optimaal gebeurt: dit neemt extra tijd in beslag en dit is nadelig voor zowel de bezoeker als de zoekmachine.

Het efficiënt coderen van afbeeldingen is een slimme manier om de bestandsgrootte te verkleinen, waardoor het minder tijd kost om deze te laden. Dit zorgt voor een snellere laadtijd. Het advies Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier krijg je onder andere van een programma als Google PageSpeed Insights.

De impact van Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier op de SEO

Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier is mogelijk van impact op de SEO van een website of pagina. Deze actie op zich hoeft niet direct veel verschil te maken, maar het is wel mogelijk dat dit samen met andere veranderingen voor een betere laadsnelheid op de website zorgt. Heb je veel afbeeldingen met een hoge bestandsgrootte? Het aanpassen hiervan zorgt dan mogelijk zeker voor een verbetering in de laadsnelheid. Dit zorgt mogelijk weer voor betere SEO. 

Mijn advies

Het is erg belangrijk om je website op kleine punten te optimaliseren, zodat je hier uiteindelijk veel voordeel uit behaalt. Het coderen van afbeeldingen op een efficiënte manier is een van deze kleine veranderingen die op grote schaal verschil maken. 

We raden aan om het advies van PageSpeed Insights op te volgen en de afbeeldingen slimmer te coderen. Dit doe je door de afbeeldingen in een lagere kwaliteit op te slaan. Kies bijvoorbeeld voor een normale of hoge kwaliteit, niet voor de maximale kwaliteit. De bestandsgrootte van de afbeelding neemt af, zonder dat hier iets van te zien is op de website. Het zorgt mogelijk wel voor een snellere laadtijd voor je website!

Het meest complete boekwerk over de website snelheid

Ik heb zoveel geschreven over het versnellen van websites en alles wat hierbij komt kijken, dat ik het graag onderverdeel in verschillende secties; algemeen, tools, verbeterpunten voor de snelheid en tips. Zie en raadpleeg gerust alle onderstaande links voor meer informatie over tools en tips voor het versnellen van jouw website.

Algemeen

Tools

Verbterpunten voor de snelheid

Algemene tips


Veelgestelde vragen

Wat betekent Wat betekent “codeer afbeeldingen op een efficiënte manier”?

Het coderen van afbeeldingen op een efficiënte manier is een advies die je kunt krijgen tijdens de analyse van je website. Het efficiënt coderen is een slimme manier om bestandsgrootte te verkleinen van afbeeldingen. De oplaadtijd wordt verminderd en je pagina’s laden sneller. Het aanpassen van afbeeldingen wordt je aanbevolen.

Wat is de impact van Codeer Afbeeldingen op Efficiënte Manier op SEO?

Het kan een mogelijke impact hebben op de SEO van een website of pagina. De actie hoeft niet direct veel verschil te maken. Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier zorgt voor een verbetering in de laadsnelheid. Dat kan zorgen voor een mogelijke betere SEO. Je krijgt voordeel bij het optimaliseren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.