Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier

Laat je jouw website analyseren op content en laadsnelheid? Een van de adviezen die je mogelijk krijgt is ‘Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier’. Wat is Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier en waarom is dit zo belangrijk? We bespreken dit hier uitgebreid. 

Wat is Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier?

Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier is een advies dat je mogelijk krijgt bij de analyse van je website. Het is een aanbeveling voor het aanpassen van afbeeldingen op je site, zodat je

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het nut van afbeeldingen efficiënt coderen

Naar alle waarschijnlijkheid heb je afbeeldingen op je website staan. De browser moet deze afbeeldingen laden zodat de gebruiker van de betreffende pagina deze te zien krijgt. Het is mogelijk dat het laden van deze afbeeldingen niet optimaal gebeurt: dit neemt extra tijd in beslag en dit is nadelig voor zowel de bezoeker als de zoekmachine.

Het efficiënt coderen van afbeeldingen is een slimme manier om de bestandsgrootte te verkleinen, waardoor het minder tijd kost om deze te laden. Dit zorgt voor een snellere laadtijd. Het advies Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier krijg je onder andere van een programma als Google PageSpeed Insights.

Codeer afbeeldingen _ Begrippenlijst

De impact van Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier op de SEO

Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier is mogelijk van impact op de SEO van een website of pagina. Deze actie op zich hoeft niet direct veel verschil te maken, maar het is wel mogelijk dat dit samen met andere veranderingen voor een betere laadsnelheid op de website zorgt. Heb je veel afbeeldingen met een hoge bestandsgrootte? Het aanpassen hiervan zorgt dan mogelijk zeker voor een verbetering in de laadsnelheid. Dit zorgt mogelijk weer voor betere SEO. 

Ons advies

Het is erg belangrijk om je website op kleine punten te optimaliseren, zodat je hier uiteindelijk veel voordeel uit behaalt. Het coderen van afbeeldingen op een efficiënte manier is een van deze kleine veranderingen die op grote schaal verschil maken. 

We raden aan om het advies van PageSpeed Insights op te volgen en de afbeeldingen slimmer te coderen. Dit doe je door de afbeeldingen in een lagere kwaliteit op te slaan. Kies bijvoorbeeld voor een normale of hoge kwaliteit, niet voor de maximale kwaliteit. De bestandsgrootte van de afbeelding neemt af, zonder dat hier iets van te zien is op de website. Het zorgt mogelijk wel voor een snellere laadtijd voor je website!

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat betekent Wat betekent “codeer afbeeldingen op een efficiënte manier”?

Het coderen van afbeeldingen op een efficiënte manier is een advies die je kunt krijgen tijdens de analyse van je website. Het efficiënt coderen is een slimme manier om bestandsgrootte te verkleinen van afbeeldingen. De oplaadtijd wordt verminderd en je pagina’s laden sneller. Het aanpassen van afbeeldingen wordt je aanbevolen.

Wat is de impact van Codeer Afbeeldingen op Efficiënte Manier op SEO?

Het kan een mogelijke impact hebben op de SEO van een website of pagina. De actie hoeft niet direct veel verschil te maken. Codeer afbeeldingen op een efficiënte manier zorgt voor een verbetering in de laadsnelheid. Dat kan zorgen voor een mogelijke betere SEO. Je krijgt voordeel bij het optimaliseren.

Voor wie hebben wij dit artikel over codeer afbeeldingen op een efficiënte manier geschreven?

Het artikel over codeer afbeeldingen op een efficiënte manier hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over codeer afbeeldingen op een efficiënte manier in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals codeer afbeeldingen op een efficiënte manier?

Wij schrijven over begrippen als codeer afbeeldingen op een efficiënte manier om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

codeer afbeeldingen op een efficiënte manier is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over codeer afbeeldingen op een efficiënte manier in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals codeer afbeeldingen op een efficiënte manier, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip codeer afbeeldingen op een efficiënte manier in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van codeer afbeeldingen op een efficiënte manier. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van codeer afbeeldingen op een efficiënte manier op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende codeer afbeeldingen op een efficiënte manier.

Het voorbeeld dat wij geven van codeer afbeeldingen op een efficiënte manier , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over codeer afbeeldingen op een efficiënte manier van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z