CPS

Het is belangrijk dat consumenten een positief beeld hebben over jouw merk, product of dienst. Het creëren van een goede merkattitude speelt dan ook een grote rol in iedere marketing strategie. Wat is een merkattitude en hoe bepaal je deze? Hier leggen we dit begrip graag aan je uit. 

Wat is CPS?

CPS is een afkorting voor de term Cost Per Sale. Bij CPS koopt de eigenaar van een website met de advertentie een bedrag per verkoop door de aanbieder. Cost Per Sale is een stuk minder risicovol dan PPC, omdat je pas geld krijgt na de voltooiing van de aankoop. 

De werking van Cost Per Sale

Vooral bij affiliate marketing is er sprake van CPS. Vloeit er een verkoop voort uit de verwijzing, dan krijgt de beheerder dan een website hier geld voor. Er is dan ook vaak een overeenkomst tussen beide partijen. 

De eigenaar van een website met de advertentie krijgt geldt op het moment dat er een verkoop heeft plaatsgevonden aan de hand van de geplaatste advertentie. Het is hiermee een stuk specifieker dan CPA (Cost Per Action), omdat hierbij alle soorten acties mogelijk zijn. Aan de hand van een cookie of unieke link bepaalt de adverteerder de herkomst van de klant en betaalt op basis hiervan de eigenaar van een website.

De impact van CPS op SEO

CPS heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een goede manier om traffic op je website te genereren. Dit is goed voor de SEO en online vindbaarheid van een website en zorgt er mogelijk voor dat je relevant bent en hoger in Google komt te staan. Het gebruik van CPS is daarnaast ook mogelijk bij zoekmachine advertenties. 

Mijn advies

We raden aan om gebruik te maken van een Cost per Sale systeem. Op deze manier betaal je als bedrijf alleen uit wanneer er daadwerkelijk sprake is van een verkoop. Daarnaast is het ook voor de eigenaar van een website aantrekkelijk binnen affiliate marketing. Het is altijd mogelijk om hierover meer informatie op te vragen bij een online marketing bureau of SEO-consultant


Veelgestelde vragen

Wat is CPS?

CPS staat voor Cost Per Sale. Hierbij ontvangt de webmaster van een site waarop een advertentie wordt aangeboden, een bedrag per verkoop van het aangebodene. Voor de verkopende partij is Cost Per Sale minder risicovol, want er hoeft alleen te worden betaald als er iets wordt verkocht.

Wat is de impact van CPS op SEO?

CPS is een goede manier om verkeer op jouw website te genereren. Uiteraard is dit weer positief voor de SEO van jouw site. Het zorgt ervoor dat jouw site relevanter wordt en zodoende een hogere ranking in de zoekresultaten krijgt.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 18 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.