CPS

Het is belangrijk dat consumenten een positief beeld hebben over jouw merk, product of dienst. Het creëren van een goede merkattitude speelt dan ook een grote rol in iedere marketing strategie. Wat is een merkattitude en hoe bepaal je deze? Hier leggen we dit begrip graag aan je uit. 

Wat is CPS?

CPS is een afkorting voor de term Cost Per Sale. Bij CPS koopt de eigenaar van een website met de advertentie een bedrag per verkoop door de aanbieder. Cost Per Sale is een stuk minder risicovol dan PPC, omdat je pas geld krijgt na de voltooiing van de aankoop. 

De werking van Cost Per Sale

Vooral bij affiliate marketing is er sprake van CPS. Vloeit er een verkoop voort uit de verwijzing, dan krijgt de beheerder dan een website hier geld voor. Er is dan ook vaak een overeenkomst tussen beide partijen. 

De eigenaar van een website met de advertentie krijgt geldt op het moment dat er een verkoop heeft plaatsgevonden aan de hand van de geplaatste advertentie. Het is hiermee een stuk specifieker dan CPA (Cost Per Action), omdat hierbij alle soorten acties mogelijk zijn. Aan de hand van een cookie of unieke link bepaalt de adverteerder de herkomst van de klant en betaalt op basis hiervan de eigenaar van een website.

CPS _ Begrippenlijst

De impact van CPS op SEO

CPS heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een goede manier om traffic op je website te genereren. Dit is goed voor de SEO van een website en zorgt er mogelijk voor dat je relevant bent en hoger in de ranking komt te staan. Het gebruik van CPS is daarnaast ook mogelijk bij zoekmachine advertenties. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van een Cost per Sale systeem. Op deze manier betaal je als bedrijf alleen uit wanneer er daadwerkelijk sprake is van een verkoop. Daarnaast is het ook voor de eigenaar van een website aantrekkelijk binnen affiliate marketing. Het is altijd mogelijk om hierover meer informatie op te vragen bij een online marketing bureau. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat cps inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over cps geschreven?

Het artikel over cps hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over cps hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over cps in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cps?

Wij schrijven over begrippen als cps om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Cps is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cps en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip cps in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cps. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cps op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cps.

Het voorbeeld dat wij geven van cps geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over cps van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z