CPS

Het is belangrijk dat consumenten een positief beeld hebben over jouw merk, product of dienst. Het creëren van een goede merkattitude speelt dan ook een grote rol in iedere marketing strategie. Wat is een merkattitude en hoe bepaal je deze? Hier leggen we dit begrip graag aan je uit. 

Wat is CPS?

CPS is een afkorting voor de term Cost Per Sale. Bij CPS koopt de eigenaar van een website met de advertentie een bedrag per verkoop door de aanbieder. Cost Per Sale is een stuk minder risicovol dan PPC, omdat je pas geld krijgt na de voltooiing van de aankoop. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van Cost Per Sale

Vooral bij affiliate marketing is er sprake van CPS. Vloeit er een verkoop voort uit de verwijzing, dan krijgt de beheerder dan een website hier geld voor. Er is dan ook vaak een overeenkomst tussen beide partijen. 

De eigenaar van een website met de advertentie krijgt geldt op het moment dat er een verkoop heeft plaatsgevonden aan de hand van de geplaatste advertentie. Het is hiermee een stuk specifieker dan CPA (Cost Per Action), omdat hierbij alle soorten acties mogelijk zijn. Aan de hand van een cookie of unieke link bepaalt de adverteerder de herkomst van de klant en betaalt op basis hiervan de eigenaar van een website.

CPS _ Begrippenlijst

De impact van CPS op SEO

CPS heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is een goede manier om traffic op je website te genereren. Dit is goed voor de SEO van een website en zorgt er mogelijk voor dat je relevant bent en hoger in de ranking komt te staan. Het gebruik van CPS is daarnaast ook mogelijk bij zoekmachine advertenties. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van een Cost per Sale systeem. Op deze manier betaal je als bedrijf alleen uit wanneer er daadwerkelijk sprake is van een verkoop. Daarnaast is het ook voor de eigenaar van een website aantrekkelijk binnen affiliate marketing. Het is altijd mogelijk om hierover meer informatie op te vragen bij een online marketing bureau

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is CPS?

CPS staat voor Cost Per Sale. Hierbij ontvangt de webmaster van een site waarop een advertentie wordt aangeboden, een bedrag per verkoop van het aangebodene. Voor de verkopende partij is Cost Per Sale minder risicovol, want er hoeft alleen te worden betaald als er iets wordt verkocht.

Wat is de impact van CPS op SEO?

CPS is een goede manier om verkeer op jouw website te genereren. Uiteraard is dit weer positief voor de SEO van jouw site. Het zorgt ervoor dat jouw site relevanter wordt en zodoende een hogere ranking in de zoekresultaten krijgt.

Voor wie hebben wij dit artikel over cps geschreven?

Het artikel over cps hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over cps in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cps?

Wij schrijven over begrippen als cps om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

cps is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cps in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals cps, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip cps in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cps. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cps op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cps.

Het voorbeeld dat wij geven van cps , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over cps van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z