Magento

Een webshop runnen doe je niet zomaar: hier heb je een speciaal programma voor nodig waarmee je alles overzichtelijk regelt. Een van deze programma’s is Magento. Wat is Magento en hoe gebruik je dit? Dat lees je op deze pagina! 

Wat is Magento?

Magento is een open source systeem voor webshops. Veel ondernemers met een webshop maken gebruik van Magento, omdat het gratis te downloaden en gebruiken is. Er zijn diverse modules en uitbreidingen beschikbaar binnen dit systeem.

Magento gebruiken doe je het beste met hulp

Het gebruik van Magento is gratis: dit open source systeem is voor iedereen te downloaden en in gebruik te nemen. Je bent in dit geval helemaal zelf de eigenaar van je webshop: je doet ermee wat je wilt. Het is wel belangrijk om je Magento webshop zo goed mogelijk te installeren en samenstellen, waardoor je hier optimaal van gaat profiteren.

De gemiddelde ondernemer heeft niet de nodige kennis om dit voor elkaar te krijgen. Een technische expert op dit gebied is dan ook een handige hulp. Ondernemers hebben in dit geval de mogelijkheid zich volledig op het runnen van de webshop te richten. 

Magento _ Begrippenlijst

De impact van Magento op SEO

Magento heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Magento biedt onder andere de mogelijkheid om diverse SEO tools te gebruiken, zoals title en meta tags. Daarnaast zijn er nog andere zaken die Magento standaard ondersteunt, waardoor het voor jou beter mogelijk is gratis en goed converterende bezoekers te krijgen op je webshop. 

Mijn advies

Het gebruik van Magento is voor veel ondernemers een uitkomst en dat is niet voor niets: dit systeem is gratis, makkelijk te gebruiken en biedt veel mogelijkheden. 

We raden aan om een programmeur in te schakelen voor het optimaliseren van jouw Magento webshop met de juiste plugins. Op deze manier weet je zeker dat je er alles uithaalt en dat je alle mogelijkheden optimaal benut. Dit biedt de mogelijkheid jouw webshop naar een hoger level te tillen.


Veelgestelde vragen

Wat is Magento?

Magento is een open source platforms waar je webshops op kunt (laten) bouwen en draaien. Het is een van de meest populaire platforms voor webshops. Er is een gratis versie een betaalde versie. De basis is uit te breiden met verschillende modules.

Wat is de impact van Magento op SEO?

Bij Magento heb je de mogelijkheid om verschillende SEO tools te gebruiken die er voor zorgen dat jouw webshop goed vindbaar is en zodoende veel bezoekers trekt waardoor jouw omzet stijgt.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 20 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 20 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.