Marketing tools

Marketing tools of marketinginstrumenten zijn alle middelen die je kunt gebruiken om een product of dienst, een merk of je bedrijf te promoten. Dit kunnen programma’s zijn om een commercial of advertentie te ontwerpen, maar ook de analysemethodes waarmee je het succes van een campagne kunt meten. Voor online marketing zijn marketing software pakketten beschikbaar om de promotie-activiteiten te vereenvoudigen.

Wat zijn marketing tools?

Marketing tools zijn alle gereedschappen die een marketeer gebruikt om producten, diensten, merken of een onderneming onder de aandacht van de doelgroep te brengen en om leads te genereren. Er zijn talloze tools beschikbaar, off- en online. Voor iedere marketing-uitdaging is wel een tool te vinden, of je nu een verkoop webinar wil organiseren of een sales funnel op wil zetten.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De meest gebruikte online marketing tools 

Voor online marketing is een enorme keuze aan instrumenten die je kunt gebruiken om jouw werk als marketeer te vereenvoudigen. Erg bekend zijn tools om online samenwerken te versimpelen, denk hierbij aan Office365 bijvoorbeeld, waarin alle online activiteiten verzameld zijn. Maar je kunt ook kiezen voor aparte tools zoal Slack voor projectoverleg en Google Drive om documenten te delen.

Ook om content te creëren zijn talloze tools beschikbaar. Mailchimp voor e-mailmarketing en Trello voor het plannen van je content. Een zoekwoorden onderzoek wordt kinderspel met Ubersuggest en je Google Ads campagne analyseer je met Google Analytics.

Marketing Tools _ Begrippenlijst

Marketing tools en SEO

Ook voor het optimaliseren van je website kun je online goede tools vinden. Zo kun je met de tool Hotjar uitvinden op welk punt bezoekers van jouw website niet overgaan tot een conversie. Je kunt met deze tool statistieken over je website bezoekers maken. Ook kun je hiermee een feedback-knop op je site creëren. Veel mensen gebruiken WordPress om hun website op te zetten.

Binnen WordPress kun je gratis gebruik maken van Yoast voor standaard SEO activiteiten. Je kunt hiermee bijvoorbeeld titels en meta data invoeren. Een van de meest gebruikte CRM-systemen is HubSpot.

Ons advies

Zoals je ziet zijn er ontelbaar veel marketingtools waarvan je gebruik kunt maken om jouw marketingactiviteiten eenvoudiger uit te voeren. Als je een beginner bent, is het verstandig om niet direct al te geavanceerde tools te gebruiken. Als je kiest voor een brede tool waarmee je meer functies kunt uitvoeren, kan dat voordelig zijn omdat je dan niet steeds een nieuw programma hoeft te leren gebruiken. Ben je daarentegen op zoek naar één specifieke functie, dan kun je doelgericht zoeken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Marketing Tools?

Marketing tools zijn hulpmiddelen die een marketeer gebruikt om een merk, product, dienst of bedrijf onder de aandacht te brengen van en bepaalde doelgroep, om zodoende leads te genereren. Voor iedere marketingactiviteit bestaat er wel een tool die de marketeer hierbij kan ondersteunen.

Wat is de impact van Marketing Tools op SEO?

Er zijn diverse tools online te vinden die je bij het optimaliseren van je site kunt gebruiken. Een voorbeeld is Hotjar, dat je inzicht geeft op welk punt de bezoekers van jouw site niet overgaan tot conversie en je ook statistieken over de bezoekers kan geven.

Voor wie hebben wij dit artikel over marketing tools geschreven?

Het artikel over marketing tools hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over marketing tools in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marketing tools?

Wij schrijven over begrippen als marketing tools om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

marketing tools is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marketing tools in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals marketing tools, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip marketing tools in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marketing tools. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marketing tools op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marketing tools.

Het voorbeeld dat wij geven van marketing tools , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over marketing tools van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z